Quantcast

Nové modely Humax série F2

| Tisk

Humax F2Korejský výrobce populárních receiverů Humax nedávno představil novou řadu modelů F2. V této řadě byl jako první uživatelům představen model F2-Green. Test tohoto modelu jsme nedávno zveřejnili, bližší údaje o přístroji najdete zde. Pro zajímavost, pro tento přístroj byl od našeho představení vytvořen českými vývojáři sw s českým menu.

Modelová řada přijímačů F2 - přístrojů pro příjem nekódovaných programů ( FTA) - bude rozšířena o další modely. Těmi modely jsou F2-Fox (dále jen Fox) a F2-ACE (dále jen Ace). Oba uvedené modely mají stejný design. Přední panely jsou naprosto stejné, rozdíly mezi nimi nalezneme na zadní části přístroje.

U modelu Fox najdeme na zadní části přístroje LNB IN, komunikační rozhraní RS-232C (tří pinové), 2 zásuvky SCART, 3 zásuvky SCART (video, audio L+R) a digitální audio výstup S/P DIF. Model Ace má vzadu zásuvku LNB IN, rozhraní RS-232C, 3 zásuvky cinch (video, audio L+R) a výstup UHF modulátoru. Stručně řečeno, u modelu Fox je digitální audio výstup, 2x SCART; nemá však UHF modulátor. U modelu Ace je tomu opačně.

Oba modely (Ace a Fox) zřejmě vycházejí podobně jako již představený F2 Green z koncepce ID Digital (sesterského výrobce Humax). Napovídá tomu (u F2 Green) i použitý tuner - stejný jako u ID Digital. U F2 Green je také v napájecím zdroji použit klasický transformátor, výrobce zřejmě opustil u levnějších modelů verzi spínaného zdroje.
Přístroje Ace a Fox mají kapacitu 2500 programových předvoleb pro vložení televizních a rozhlasových programů v Ku i C pásmu a to jak MCPC, tak i SCPC kanálů se symbolovými rychlostmi (SR) mezi 1 a 45 MS/s.

Nainstalované programy můžeme zobrazovat podle několika kritérií: buď všechny, nebo oblíbené či programy podle družic. Do některé z pěti favoritních skupin můžeme přidat až 100 programů. Programy můžeme dále třídit podle čísel, abecedy či FTA.

Oba modely dále podporují teletext, DiSEqC 1.0 a 1.2, podporují i USALS. Upgrade je možný ze satelitu (OTA) i přes sériové rozhraní RS-232C.



ZÁVĚR
Výrobce Humax uvede na trh nové modely Humax série F2. První model F2-Green je již na našem trhu. Modely Fox a Ace by se měly objevit v období jaro - léto 2003.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články