Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

TV s DVB-S2

Aký TV by ste doporučili pre človeka na dôchodku ? Uhlopriečka 39-43 palcov, nemá internet, takže smart nemusí byť. Dôležitý je DVB-S2 tuner. TV bude na sledovanie programov SkyLink bez satelitného prijímača cez CAM modul. Dôležité je, aby bol jednoduchý na ovládanie.
uživatel
Fittipaldi
Registrace: 10/2005
Příspěvků: 268
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Fittipaldi

Já koupil otci 86 roku tv Hisense H43B7300 za 8990kc,používá na Dvbt2 a satelitní příjem Astra23,5 a19,2,tv zatím šlape,ovládání se naučil bez problémů,sice u satu pomalejší přepínání,ale jinak spokojený,před tím měl Samsung.
uživatel
misters
Registrace: 11/2006
Příspěvků: 47
Odpověď v diskusním vlákně
 

@misters

Ďakujem za tip. Pre domácnosť bez internetu niektoré veci nevyužiteľné, ale vyzerá dobre.
Také niečo, ako funkcia fastscan pre SkyLink v TV s DVB-S2 tunerom existuje ?
TV by mal byť pre 80 ročného človeka, ktorý preladiť tuner asi nezvládne.
uživatel
Fittipaldi
Registrace: 10/2005
Příspěvků: 268
Odpověď v diskusním vlákně
 

@fittipaldi

snáď každá telka má dnes fastscan. Napriek tomu by som toto riešenie nikdy nepoužil. Prehádzanie programov a rôzne ďalšie potiaže o ktorých môžeš čítať na fórach nestoja za to.
Predpokladám, že ten pán má nejaký základ - a ten sa neprelaďuje každý deň. Takže naladiť mu to a myslím že počas roka to bude chcieť maximálne raz na to pozrieť.
Chodím takto ladiť lamám Samsungy - je to v pohode, modul s kartou funguje bez problémov.
uživatel
Dagy2
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 3 841
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Dagy2

Dovolim si oponovat.
Prave naopak - funkciu Fastscan moze nechat zapnutu, avsak dolezite je starsiemu cloveku TV kanaly upratat - raz a navzdy, ako sa hovori. Teda vytvorit skupinu kanalov "Moje" a do nich zo stoviek kanalov, ktore sa automaticky naladia, vybrat iba tie, ktore bude pan pozerat. A tie sa daju zoradit presne tak, ako si to pan bude zelat.
Snad by si nechcel, aby si stary pan pamatal cisla svojich desiatich kanalov a tie potom vytukaval na ovladaci???

Poznamka pre Fittipaldiho: Mam OLED TVP so zabudovanym DVB-S2 a funguje to bez akychkolvek problemov. Nie je dovod kupovat externy SAT prijimac.
uživatel
romanss
Registrace: 7/2018
Příspěvků: 106
Odpověď v diskusním vlákně
 

@romanss

neviem ako na iných telkách ,ale na Samsungu-2019 a Toshiba TV som to nedávno robil na skylinku ,mal som v oblúbených všetko pekne poukladané a pri použití toho zázraku Fastscan alebo čo to je ... mi to pekne všetko samozrejme rozd.... aj oblúbebé sú fuč... Rv takže pekne seting na usb a v pc poukladať podla seba a späť do TV. :laughing:
uživatel
maradona
Registrace: 8/2018
Příspěvků: 612
Odpověď v diskusním vlákně
 

@maradona

To je cudne.
LG OLED - 3 roky bez aj najmensich problemov, ci tazkosti.
To iste s TV Samsung (OS Tizian) - 3 roky ani najmensie zavahanie.
Samozrejme, sluzba Skylink.

Ten OLED by vedel rozpravat, co vsetko s nim robim :)))
uživatel
romanss
Registrace: 7/2018
Příspěvků: 106
Odpověď v diskusním vlákně
 

@romanss

Hrozná doba, když se 3 roky bezproblémový provoz bere jako terno!
(Sharp 32LE700 Aquos, 12 let bez poruchy - ještě originál Japonec)
uživatel
konas
Registrace: 12/2014
Příspěvků: 3 587
Odpověď v diskusním vlákně
 

@konas

To si zrejme nespravne pochopil. Nikto 3-rocnu bezproblemovu prevadzku nepoklada za terno.
Mojim prispevkom som dal kontra skusenosti, ktoru popisuje maradona.
uživatel
romanss
Registrace: 7/2018
Příspěvků: 106
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: TV s DVB-S2

Pre tychto ludi je najlepsie, aby po vytvoreni FAV a naslednej zmene Skylink Fastscan listu boli zmeny automaticky do parametrov programov vo FAV prenesene, teda ak nejde o pridanie/vymazanie programu tak je to absolutne bezstarostne. Nech sa vyjadri niekto s konkretnym modelom, kde to slape bez problemov, viem ze to slo na nejakych Samsungoch, LG to malo vo zvyku rozdrbat. Chce to prave toto riesenie, inak ta bude geriatria pri kazdej zmene otravovat :laughing:
uživatel
Traky
Registrace: 8/2013
Příspěvků: 767
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: TV s DVB-S2

Samsung-Q70-2019 tam mi to ako píšem rozšalovalo aj tie oblúbené . Rv použil som ten fastscan a ten samozrejme upozornil že všetko bude v prde.....tak som to len odklikal preskenoval a aj oblúbené boli fuč. DVBT a Satelit zostal. v tomto TV som zatial neprišiel na to ako to len doplniť ako to je na settoboxoch tam sa to tuším že pýta či len doplniť ,alebo komplet.ak si dobre pamätám ked som dal doplniť tak boli samozrejme na konci . návody na nete čo som našiel tak v tomto modely nič také nie je.... aspon mi to neponúklo .čo som strávil čítaním tak som mohol dať preskenovať komplet a upraviť si to v pc a bolo by to ovela skôr.... ale nevadí .... :))) Toshiba to isté len v modrom .... ,ale tam je výhoda že si to viem poukladať všetko do jedného adresára s DVBT a DVBS a nemusím sa preklikávať cez menu oblúbených . R^ a podobné prkotiny ako to je na Samsungoch a LG. Rv aj Finlux má takúto možnosť.
uživatel
maradona
Registrace: 8/2018
Příspěvků: 612
Odpověď v diskusním vlákně
 

@romanss

na Samsungu J modely tam to fungovalo ak si dobre pamätám...ale ten som teraz neskúšal.... nepoužíva sa už priamo na satelit a M7, frčí na ňom linux satelit,tam oblúbené zostali ,ale tento nový zázrak ako som písal.... Rv na starších samsungoch sa dali aj bez pc poukladať programy cez menu ,aj ked komplikovane ,ale išlo to. na novších modeloch asi bez pc by som si ani nepípol. :))) aj pár známych čo ich predajcovia ukecali na TV so satelitom tak už pri prvom ladení plakali a ani po týždni neprišli na to ako si ich pokladať podla seba. a to ešte nevedeli že treba do toho TV aj Cam.... dalších 30-euro v prd...
:))) ale nech si kúpi každý po čom túži. R^
uživatel
maradona
Registrace: 8/2018
Příspěvků: 612
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: TV s DVB-S2

Taky řešení je nějaký Cryptobox nebo Skylink ready box a připojit k tomu monitor s integrovanýma reprakama. Duchodce zřejmě naročny na kvalitu zvuku nebude.
uživatel
JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 2 498
Odpověď v diskusním vlákně
 

@JanM

tiež som toho riešenia zástancom ,ale nie každý to tak chce. ale poniektorý čo sa dali ukecať hlavne predajcom na to už prišli . :laughing: preladiť si to preladili poniektorý ,ale poukladať si to už veru nezvládli. ale to už je ich problém .... R^ ono v dnešnej dobe už pomaly TV bez satelitu ani nekúpiš. akurát že tý čo robia na softoch pre TV ukladanie programov by mali postrielať.... alebo zavrieť za vlastizradu. a hlavne ak máte poskytovatela satelitu ktorý je špička v preladovaní programov. :))) takže lovu zdar a ladeniu satelitu v TV zvlášť... R^
uživatel
maradona
Registrace: 8/2018
Příspěvků: 612
Odpověď v diskusním vlákně
 

@maradona

Myslel jsem to kvuli toho že tomu duchodci by mohly vadit 2 ovladače, což by použitím monitoru odpadlo, protože monitor ovladač nemá a při zapnutí boxu se zapne sám. Po vyzkoušeni několika TV (Panasonic, Samsung, LG) co mame doma nebo u jiných částí rodiny jsem zjistil že box je prostě rychlejší a má jednodušší ladění než TV. Cryptobox 750/752 by mohl být i pro důchodce dostatečně jednoduchý. Hlavně na sat nebrat LG, protože ta co jednou naladí, to nejde smazat a vznikají prázdné programové pozice. Jsem zvědavej co to udělá v seznamu DVB-T/T2 programů po vypnutí DVB-T. Přehlednost ovladače taky nic moc, je to snad poprvé co musím pokaždé dlouze hledat směrový kříž, který splývá s ostatníma tlačítkama. Na ovladač Samsungu bez čísel by si taky těžko zvyknul, i když moje babička v podobném věku se s tím naučila celkem dobře. Ze zvědavosti jsem znovu zapnul cca 10 let starou TV Hyundai, ktera ale nema sat tuner a tam byla editace seznamu programu ještě použitelná.
uživatel
JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 2 498
Odpověď v diskusním vlákně
 

@JanM

áno máš pravdu.... takmer všetci aj sa na to jedno D.O. ulakomia . a pritom stačí mať správny satelit,HDMI kabel a TV s HDMI-CEC a tiež stačí jedno D.O. na ovládanie satelitu a TV. R^ TV-Samsung,Blaupunkt,Philips a Toshiba spolupracujú super aj obojsmerne so sat. boxom.a ako si spomenul aj ten najlacnejší bazmek za 50-euro je daleko rýchlejší aj bez Cam-modulu na napr. na caid 0624,0D96,0B00,0609,0D97,0668 pri prepínaní programov v internej čítačke a PIN...škoda reči....a najlepšie je že ked niečo vysielajú akože tajné ... o 20-30-hod. a začne ti na TV pyskovať zadajte pin.... tak to nemá chybu. ukladanie programov cez menu v boxe.... jednoducho zmažeš,prepíšeš uložíš podla seba .... R^ aj ked nájdeš na nete návod na TV že sa dajú ukladať programy priamo v TV tak pri nových modeloch to už nemusí platiť... takže na to tiež bacha... bez PC to už pomaly nie je možné.... a chcem vidieť starého človeka ako si sťahuje s TV na usb seting ,strčí do PC hladá na nete editor pre svoju tv a model....pinká sa stým v pc a ked to všetko zvládne tak si to musí skopírovať späť do tv..... to nemá chybu. Rv :laughing:
uživatel
maradona
Registrace: 8/2018
Příspěvků: 612
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: TV s DVB-S2

no myslim ze na blbej skylink mu staci spolehliva SONY stredni tridy bez externiho receivru a bude spokojenej, ma to jednoduchy menu, jen ten obraz bude asi katastrofa ale to bohuzel na vsech tv,to je na providerovi, a do slusnyho alespon HD je jeste hodne daleko, nicmene Canal+ ma na 19° velmi dobrej obraz a rekl bych ze lepsi nez nemecky fta HD programy
uživatel
kristian1
Registrace: 7/2016
Příspěvků: 2 272
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: TV s DVB-S2

Sony KD-49XG9005 černá
uživatel
kristian1
Registrace: 7/2016
Příspěvků: 2 272
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: TV s DVB-S2

Ďakujem za reakcie. TV naladím prvotne sám a pravdepodobne uložím setting na USB. Satelitný prijímač chcem vynechať. Možno by sa dokúpil, až by boli problémy. Najväčší problém mám s výberom konkrétneho TV. Mal by sa zmestiť cenovo do 250 EUR. Na trhu je takýchto TV dosť no pri niektorých môže byť problém, ako tu píšete s editáciuo settingu.
uživatel
Fittipaldi
Registrace: 10/2005
Příspěvků: 268
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: TV s DVB-S2

a kolik je slovenske euro, 30 ? 33 ? tak to budes muset hodne ustoupit ze svych pozadavku.
uživatel
kristian1
Registrace: 7/2016
Příspěvků: 2 272
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: TV s DVB-S2

k teto cene se priblizi pouze LG, LG 43UM7450 černá, LG 43UN7300 černá, LG 43UN7100 černá,
uživatel
kristian1
Registrace: 7/2016
Příspěvků: 2 272
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Fittipaldi

pokial bude používať skylink a mal by net tak by som kúpil niečo ako Samsung alebo Toshiba tieto mám aj ja , alebo niečo podobné aj od Vestelu alebo LG kde máš možnosť používať apku Skylink Live v kombinácii satelit+net ,všetko mu správne nastavíš dáš v menu apky že máš pripojenú aj parabolu +Cam s kartou a bude si to šiahať prioritne na satelit a čo nemá na satelite tak to ide s netu ,akurát sa to nedá zatial poukladať podla seba ,ale v skylinku už o tom vedia a pracujú na novej apke. ale ked nemá net tak to asi nepoužije ,ale možno bude aj ten niekedy. :))) to ti píšem ,len pre info. prajem ti vela zdaru a pevné nervy. R^
uživatel
maradona
Registrace: 8/2018
Příspěvků: 612
Odpověď v diskusním vlákně
 

@kristian1, @maradona

@kristian1 - Keď na najväčšom internetovom obchode dám do filtra TV s uhlopriečkou 40-43 palcov, tak do 250 EUR ich tam je 23. No mám obavu, či to nebudú vyhodené peniaze.
@maradona - ten človek internet nemá a ani nebude mať. Takže to neprichádza do úvahy.
Najviac ma zaujal TV, ktorý hneď v druhom príspevku doporučil misters.
Je to Hisense H43B7300. Síce je nad 250 EUR ale to by som vyriešil. Dá sa kúpiť za 288 EUR. Zatiaľ môj favorit.
uživatel
Fittipaldi
Registrace: 10/2005
Příspěvků: 268
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: TV s DVB-S2

tak priznam se v techto vodach jsem nelovil, HISENSE, no nevim, Cinan v Plzni, popis dobrej, ale kvalita, kdo to tam vyrabi v Plzni, Azerbejdzanci nebo jeste neco horsiho, staci Panasonic, ja bych se tedy vrhnul na to LG, prip SONY,
uživatel
kristian1
Registrace: 7/2016
Příspěvků: 2 272
Odpověď v diskusním vlákně
 

@kristian1

to má jedno pri tej cene .... ved všetko robí čína,polsko a turecko... :laughing: 2-roky má záruku ak si nepriplatí predlženie záruky tak to už bude ich problém.a za 2-roky budú už novšie TV a musia s niečoho žiť zamestnanci a servis. R^ ak kápne na dobrý kus tak niečo vydrží ....ved aj za 3000-euro TV sa dokáže posr... tak isto ako za 200.
uživatel
maradona
Registrace: 8/2018
Příspěvků: 612
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: TV s DVB-S2

finlux.cz

koukni
uživatel
pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 26 425
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra