| 26.10.2007, 15:58.13 | |
HDTV vs EMUZdravím všetkých machrov.Potrebujem poradiť existuje už nejaky HDTV sat. prímač s možnosťou EMU na DiGi Tv??? Ďakujem... |
![]() freexxx |
| 26.10.2007, 16:00.54 | |
RE: HDTV vs EMUJasně. V současné době je to například Ferguson HF 8800HD. Nemám přímé zkušenosti, ale na Vánoce budu snad kupovat. Jen doufám, že do něj lze zadávat klíče pomocí DO i pomocí softwaru. |
![]() King |
| 26.10.2007, 16:47.55 | |
Otázkou je,nač je HDTV přijímač s HDMIpřipojený k plazmě nebo LCD,použitý přo příjem Digi.Tato platforma nejenže není HD,ale je na hony vzdálená i od kvalitního SD,neposkytuje ani zdaleka to,co je schopen poskytnout systém PAL. Pro příjem DIGI je dobrého přijímače i TV škoda,naopak,na staré,co nejmenší CRT je to koukatelnější... |
![]() Zorbas |
| 26.10.2007, 17:08.11 | |
RE: HDTV vs EMUPříjímat i kvalitnější SD programy, než je DigiTV, pomocí přijímače HDTV je nesmysl, který může napadnout jenom zoufale nezkušené lidi. HDTV přijímač je pro HDTV programy, tady na parabole máte krásný přehled všech, které jsou, v sekci Přehledy. Jistě každý HDTV přijímač umí přijímat SD, ale rozhodně je neukáže kvalitněji, než slušný přijímač SD, ba spíše naopak (co jsem viděl a porovnal, tak upscale nemá žádný HDTV přijímač moc dobrý - ve srovnání se současnými moderními televizory).Pokud nemáte jasno, co chcete koukat, tak s tím HDTV radši počkejte, nebo si aspoň kupujte přijímače s dobrými CI sloty, a pak to emu řešte pomocí CAMů. Ale budou během roku lepší a levnější stroje, než jsou teď. Aby bylo jasno, nejsem pat - já HDTV přijímač mám a používám, pro moje účely je Kathrein UFS910 naprosto dokonalý. Ale jen pro rovnici 910=sharing+emu+HDTV+HDMI, jiné rovnice mají jiné, nebo spíše žádé řešení. Na přijímači s běžným emu nebo běžnými čs kartami se budete moct koukat na tyto kanály: - TV NOVA v testu - Premiere HD (filmy a německý fotbal) - Discovery HD - Sat1.HD - ProSieben HD zbytek, ke kterému se dostanete bez nutnosti karet, jsou jenom promo stanice, na které vydrží i hodně jednoduchý člověk koukat tak půl hodiny (no někdo možná půl dne). Stojí to za 10kKč? Když navíc Premiere a Discovery mohou celkem snadno bez karty skončit ze dne na den (nebo za dva měsíce). Neříkám tak, ani tak - jenom abyste nebyli náhodou překvapeni. P.S. Kingu, aby na ty vánoce nebylo pozdě i s onou emulací DigiTV...to nejspíše nevydrží věčně. Kudelského lidi nejsou sice stejně jako slávisti žádní zázraci, ale... |
![]() Antonín |
| 26.10.2007, 17:44.52 | |
RE: HDTV vs EMUno přesně tak. HD na cigi ??? to si děláš srandu. Aspon na Premiere, ale cigi/UPC to je utopie, pokud se Ti nejedná o Novu na cigi. Na tvém miste bych počkal a nepohrával se s myšlenkou, že cigi bude fungovat v EMU dostatečně dlouho, aby se oplatilo kupovat hardware. A jak napsali profici přede mnou. Kupovat HD a koukat na cigi = špatný nápad, a vánoce s cigi v EMU ??? No nevim, ale možná ... |
![]() pepiino |
| 26.10.2007, 18:05.55 | |
RE: HDTV vs EMUS HD se ted roztrhl pytel, co začala nova testovat. Každý už si říká, když už kupovat receiver, tak hned HD s HDMI, aby ten obraz už byl lepší,kvalitnější/hlavně na těch plazmách a LCD,co pokupovali/. Antonín to tady krásně popsal, je třeba ještě počkat, ale někteří si stejně nedají poradit, takže je to zbytečné... |
![]() tukan |
| 26.10.2007, 18:48.40 | |
Čekat je nesmyslpokud jsou peníze,je třeba kupovad hned- teď,být první a užít si to. Ferguson HF 8800 HD je výborná volba, klíče pomocí DO i přes pc pomocí softcamů, kterých je všude dost, má čtečku i 2 sloty a prý má špičkový obraz( plazmu ani lcd nemám, tak nevyzkoušeno)bohužel nemám |
![]() mascomák |
| 26.10.2007, 19:36.46 | |
RE: HDTV vs EMUmoc diki ide mi o to ze chcem kukať HD programy ale aj EMU kim ide ide ked uz nepojde nevadi.... takze zatial FERDA 8800 a su aj ine? :O |
![]() freexxx |
| 26.10.2007, 19:49.13 | |
RE: HDTV vs EMUKed nepojde EMU nebudeš kukať zadne HD programy najlepsie urobis ked se bude riadit radamio ludi co to nikdy nevideli kupsi FERDA aj jine su kup ich vsetky.Doufám, že už jsem se vyjádřil srozumitelně. První příspěvek je asi pro někoho nepochopitelný. |
![]() Antonín |
| 26.10.2007, 23:22.16 | |
Někteří tady nepochopili....že freexxx prostě chce přijímač, který umí HDTV a zároveň má EMU, které mu "dočasně" umožní příjem DIGI TV.Nikdo tady netvrdil, že si myslí,že přijímač HDTV umí SD lépe a kvalitněji :))) Takže ono se dalo třeba odpovědět bez arogance ... že ? |
![]() kacenkin |
| 27.10.2007, 07:41.25 | |
RE: HDTV vs EMUano presne tak kacenkin presne toto mam na mylsi :) |
![]() freexxx |
| 27.10.2007, 08:07.06 | |
Super AntonínSuper Antoníne.Neber už si moje jméno do Hu*by ty Jelimane.Já Ti ti Tvoje machrování nežeru. Odpovídáš arogantně Mistře světa..I kacenkin Ti to píše. Na víc my vždy navečer přijdeš že máš něco upito meleš z cesty a ještě na pul Slovensky a na pul česky. |
![]() pat |
| 27.10.2007, 08:35.19 | |
RE: HDTV vs EMUTak bych to tipnul dneska po ránu na 1x BL |
![]() Morous |
| 27.10.2007, 09:39.19 | |
RE: HDTV vs EMUProc se pánové do toho Antonína tak navážíte? Chtěl dle mého názoru jenom ukázat, že pokud se někdo není schopen vyjádřit srozumitelně a dokonce ve svém mateřském jazyce, tak si nezaslouží žádnou odpověď... anebo takovou, jakou napsal. Jazyk tazatele mi připomíná ICQ komunikaci juniorů a takové vyjadřévání je v technice mnohdy těžce nepochopitelné a patří jinam a pak mi také připadá, že nečte příspěvky pořádně, jinak by se neptal na totéž 2x... Sorry, že reaguji, ale nedalo mi to. Já se také učím za pochodu od lidí, kteří rozumí problému (a nestydím se to přiznat), ale urážením lidí dosáhnu akorát toliko dobrého pocitu, nikoli relevantní rady. Děkuji za dočtení až do tohoto místa. |
![]() HonzaA |
| 27.10.2007, 10:17.06 | |
HonzaACO SE TOHO CHYTROLÍNA ZASTÁVÁŠ? Dyt tady každýho druhýho uráží!! Když se ti něco nelíbí tak na to nemusíš vůbec reagovat!!!/myslím jeho ai jiné/ Ale on tady schválně rejpe a myslí si jak je chytrej. Přečti si nějaké jeho arogantní odpovědi a pak piš!! |
![]() petr33 |
| 27.10.2007, 12:30.22 | |
RE: HDTV vs EMUSuper Antonín zcela určitě znalosti má o tom nelze pochybovat.Ale jak s ním někdo nesouhlasí a nezdílí jeho názor je zle....už je to pro něj jen Jeliman a hlupák.I když sám v paneláku taky nebydlím tak bych si nikdy nedovolil psát jako on nedávno že,,V paneláku by nikdy nebydlel a socky z paneláku by měli jít makat aby v tom paneláku bydlet nemuseli a jiné arogantní připomínky" Ten to jeho ton příspěvku se my nelíbí a rozhodně každý nemám možnost si postavit dum ale určitě se na něj nebudu koukat s opovržením. Takže když bude Antonín nevím jaký odborník tak pro mě je to jen obyčejný nátaha. |
![]() pat |
| 27.10.2007, 12:38.47 | |
RE: HDTV vs EMUnejak ste odbehli od temy hoši a holky :O |
![]() freexxx |
| 27.10.2007, 13:21.16 | |
RE: HDTV vs EMUOK. Já mám 8800 a jsem velmi spokojený. Update klíčů přes COM i DO, nejsou však v něm funkční některé CAM (např. X-CAM Premium - psali mi z fabriky, že přijímač podporuje pouze origo CAMy ;-) ). Co s ním lze přijímat, popsal A. Uvažoval jsem i o Kathreinu, ale nechtělo se mi do Linuxu, jelikož a) nemám s ním pražádné zkušenosti a b) nemám čas na vzdělávání se v tomto oboru aby byl přijímač funkční k mé spokojenosti a c) podpora byla nic moc (ale nevím, jak je to dnes). Když budeš čekat, třeba se dočkáš i jiných (např. zajímavě se jeví LYNGBOX), ale budou to novinky a to je s podporou vždy slabší... |
![]() HonzaA |
| 27.10.2007, 15:36.09 | |
RE: HDTV vs EMUPate, tebe jsem použil jako příklad zjevný, a definoval jsi se do něj sám. Nemáš nic, než starou CRT televizi, přesto tady opakovaně radíš lidem, aby si nekupovali plazmové nebo LCD televize. Bez zkušeností. Bez znalostí. Já když radím opatrnost a rozvahu v nákupu HDTV přijímače, činím tak na základě praktických zkušeností a znalostí. Což považuji za velmi podstatný rozdíl.Navíc si dovoluji opakovat podstatu svého sdělení: rozumné programy HDTV nejsou a nebudou k dispozici bez karet, emu je velmi nejistá věc a zvláště u HDTV programů se dá čekat spíše redukce, než rozvoj pirátského příjmu. Pro SD nepřináší HDTV přijímač nic, ani teď, ani nikdy v budoucnosti. Z čehož plyne: neočekávejte od náklupu HDTV přijímače hromadu krásných programů zadarmo. Rozmyslete si, co budete přijímat a podle toho zvolte přijímač. Na rady různých patů, kteří podobnou techniku znají jenom z obrázků moc nedejte. Obrázky si můžete prohlížet i sami. Jeliman se obvykle odhaluje sám. Například s tebou nesdílím ani názor na to, jak se píše česky slovo "nezdílím", nebo že třetí pád zájmena já není "my". Nemyslím, že by tady mělo být gramatické okénko, ale vzdělaný člověk podobné hrůzy z klávesnice obvykle nevypouští. btw: Označení jeliman považuji v některých případech za eufemismus. |
![]() Antonín |
| 27.10.2007, 16:04.03 | |
Super AntonínA zase jsi Mistr Světa.Ty Učiteli Komenský.Koukni se kolik si nasekal chyb včera když už bředneš do pravopisu.A mě by nenapadlo to někomu vytýkat.A už sem Tobě psal že CRT mám protože obraz na ní je z toho co se vysílá z 90 procent ve vzduchu stále nejlepší a není to jak si myslíš tím že co my máme CRT jsme socky.Ty boháči narcistickej.Až přijde čas i já si jí koupím bohužel ten čas tady není. Ale to neznamená že nemužu říct svuj názor.Ty si myslíš že když máš doma Plazmu která už je dnes stejně ,,pozadu" tak že tu budeš vyučovat a jiný jsou blbcí?To jak ty očumuješ po DATARTECH a známejch a něco si o tom čteš tak i já očumuju a čtu.A Nemusím to hruzu mít doma. Po několikáté ti píšu znalosti máš ale ŘEDITEL ZEMEKOULE NEJSI.Ty učiteli Komenský |
![]() pat |
| 27.10.2007, 16:22.28 | |
RE: HDTV vs EMUA znova si tu ,,dovolím" napsat a ,,vyjádřit" názor i když stále štastně mám pouze CRT že jak LCD a tak Plasma /i ta nejlepší co má SuperAntonín/je dobrá a použitelná pouze na HDTV vysílání.Vše ostatní je kompromis bez hloubky,detailu,ostrosti podání bílé atd..Ale lidi to kupují je to velký a hezký.Tak proč ne... |
![]() pat |
| 27.10.2007, 17:07.21 | |
RE: HDTV vs EMUCož všechno tvrdíš bez toho, abys cokoliv z toho na vlastní oči viděl. Blábol. |
![]() Antonín |
| 27.10.2007, 17:39.29 | |
RE: HDTV vs EMUfajn,to co tu ctu je pravda ,ale nechapu proc sem tahate ty Vaše ubohé výlevy,které nikoho nezajímají,oba mate kus pravdy ale vyměnovat si nazory timhle způsobem a tady mi připadá dětinské,tazatel se ptal a Vaše příspěvky ??? |
![]() jofan |
| 27.10.2007, 17:45.24 | |
RE: HDTV vs EMUTady je vidět jak těžce nesnášíš když někdo má jiný názor než TY.Ač my neznáš a posuzuješ jen mezi řádky na netu.Podle toho že nepíšu odborně jako ,,ostaní" a podle toho že je my šuma fuk že mám CRT a klidně to tu prezentuju.Proto jsem nic neviděl??V Praze a okolí jsou desítky speciálek s TV a Hifi technikou všechny mám prošmjeděný,nakoukaný,porovnaný.Levný TV,drahý TV prostě to nehraje.Ale protože se my to nelíbí a ještě jsem si to co se my nelíbí jak hraje nekoupil a stále..koukám na CRT,tak nemužu mít názor a vubec Ti oponovat.Chlape máš divnej názor na život a jeho hodnoty což jsem postřehl už dávno z tvých příspěvku. Ale nechám Tě přitom. Jasně neviděl sem NIC,žiju ve sklepě,chodíme bez bot,živíme se sběrem plodin,svítíme jen petrolejkou,ted začíná být zima taky si balíme nohy do onucí... Všechno znáš a viděl si pouze Ty proto mužeš rozdávat rozumy kdo kývne paráda..kdo nekývne je Jeliman a Hlupák. Zatím ahoj musím k pumpě pro vodu at se mužeme postupně umýt. |
![]() pat |
| 28.10.2007, 09:16.46 | |
RE: HDTV vs EMUPokud se chce někdo řídit názorem odborníka vzniklých šmejděním po Datartech, pak mu jistě nelze bránit. Já pro tento typ názoru ovšem budu nadále používat označení blábol a lidem, kteří mají odvahu podobné věci ještě veřejně hlásat, budu říkat jelimani.Mimochodem - to, co vysílá NOVA HD na CSlinku je technicky lepší, než to co vyleze z běžného DVD. A dá se na to velmi dobře koukat na úhlopříčce 155 cm ze vzdálenosti cca 3m. |
![]() Antonín |