ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Doladění sat.pozice

Hledám návod na doladění sat.pozice u enigma 2 s openATV6.4.Již dříve v nějaké diskuzi se objevilo toto:
Menu, nastavení tuneru, nastavení pozici na satelitu, jemné doladění-vrátíš se krokově na plný signál podle ukazatele, uložíš pozici na zvolenou předvolbu 1-99, pak se vrátíš do nastavení tuneru a u této dužice zrušíš usals a zvolíš nastavenou předvolbu a je to, podmínka je, abys tuner nastavoval jako " nastavitelný" /podle jednotlivých družic/ a ne "jednoduchý usals". Pohrej se s tím...
Výsledek bude usals a tam, kde je problém, bude nastavení ručně. Hodí se to v Tvém případě, anebo když stožár není kolmý, velmi šikovná funkce...
Nyní jsem se k tomu teprve dostal ale asi to není napsáno přesně podle chronologie menu tak si s tím lámu hlavu a nedaří se mě na to přijít jak to uložit.Sem tam přijímač začne stávkovat asi jak zkouším různé varianty a musím restartovat.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv Finlux s Smit CA-Modulem.Příjem pozic 80E - 45W.
uživatel
Jarous
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 545
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Doladění sat.pozice

robim to presne tak isto, najprv dam orientacne usals, potom manualne doladim na najslabsich tp a ulozim na pozicie, v nastaveniach tuneru potom povypinam usals a prepnem na stored positions, nic sa nerestartuje, vsetko facha presne tak jak ma

ach jaj
uživatel
mirny
Registrace: 7/2009
Příspěvků: 832
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Jarous

Ja ti neviem... No tiež používam OpenATV 6.4 a v menu Nastavenie motora mám v ponuke - tretí riadok zhora : Jemný pohyb a možnosti : Krok západne a Krok východne... Hneď vidíš zmenu SNR v dB aj v %... Pod tým piaty riadok zhora : Uložiť pozíciu atď. USALS používam a pri jemnom doladení nič neruším... Tuner nastavujem v režime - Pokročilý... Nastavených 43 družíc... Konzolu na stene som poistil lankom so šponovákom s možnosťou jemného doladenia... Ak máš stožiar a nie je úplne kolmý, v prvom rade by som sa ho snažil dať do kolmice, trebárs aj v troch bodoch upevnenými lankami a šponovákmi... ;)

DM920UHD4K Dual FBC DVB-S2X Multistream + 2xDVB-S2X+DVB-T2/C, DM900UHD4K Dual DVB-S2X Multistream, ARMTBS2910 + TBS5925USB, (Fuba DAA110A IBU Twin + motor DG380S Speedy = 60°E-30°W) + Fuba DAA850 4xIBU Twin...
uživatel
Maneto
Registrace: 9/2010
Příspěvků: 4 742
Galerie: Maneto
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Maneto

Na družici 30W to potřebuji upravit.Jak píšeš třetí řádek zhora jemné natáčení.Po dokrokování žlutým tlačítkem se mě signál zvýší o 8%.Dám index paměti 01 a uložit a dál nevím jak to udělat aby to zůstalo v paměti.Možná už v nastavení tuneru mám nějakou chybu nebo nevím jak dál.
podmínka je, abys tuner nastavoval jako " nastavitelný" /podle jednotlivých družic/ a ne "jednoduchý usals"
Zde mám asi zakopaného psa,protože přesně nevím jak to má být v menu nastaveno.Nevidím tam nastavitelný tuner ani jednoduchý usals.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv Finlux s Smit CA-Modulem.Příjem pozic 80E - 45W.
uživatel
Jarous
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 545
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Doladění sat.pozice

Práve Hispasat 30°W mám uložený ako 43 družicu... Družice som ukladal s priradeným číslom pozície a s rovnakým číslom LNB, hlavne aby som v tom mal poriadok... Aj po doladení som Index pamäti nemenil, ten je predsa už predvyplnený... Neviem čo myslíš pri tunery - prednastaviteľný... Ja som ho nastavoval ako režim Pokročilý čo určite nie je Jednoduchý... ;)

DM920UHD4K Dual FBC DVB-S2X Multistream + 2xDVB-S2X+DVB-T2/C, DM900UHD4K Dual DVB-S2X Multistream, ARMTBS2910 + TBS5925USB, (Fuba DAA110A IBU Twin + motor DG380S Speedy = 60°E-30°W) + Fuba DAA850 4xIBU Twin...
uživatel
Maneto
Registrace: 9/2010
Příspěvků: 4 742
Galerie: Maneto
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Doladění sat.pozice

Dojedu an družici z jedný strany, nespokojenost, najedu z druhý strany. Pokud opět nespokojenost, "podvádím" s vlastní nastavenou horizontální pozicí, až to štymuje (max. dB). Zafixovat se to nedá, přílíš velký výkyvy kvůli venk.teplotě.

T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50
uživatel
Jousi
Registrace: 12/2012
Příspěvků: 1 415
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Jousi

Daj si do vyhladávača :
Konzola nástavec 300mm na 60mm pro toroidní parabolu 90 cm ...
Kúp a použi... Tiež som tento nádstavec použil na konzolu aby bola zaistená požadovaná kolmosť... Predtým som tam mal parabolu E-85, kde to nebolo až tak kritické a Azimut, Eleváciu aj Skew som nastavil priamo pomocou jej úchytu ... A ak potom nastavíš na motore presne zemepisnú šírku - Latitude, podľa miesta inštalácie paraboly. doladíš na motore Azimut a na parabole Eleváciu, môžeš v Rozšírených nastaveniach pre každú družicu nastaviť USALS a musí ti to sedieť na prvý šup... No ak bez zaistenia kolmosti stožiaru/konzoly sa pokúšaš dosiahnuť maximum len zmenou otočenia paraboly motorom na východ/západ bez upravenia Elevácie paraboly, potom vážne "podvádíš" sám seba... A pokiaľ by si aj Eleváciu na konkrétnej družici upravíl, rozhasíš si nastavenia na ostatných družiciach... Takže sme opäť na samom začiatku a cesta vedie jedine cez zaistenie kolmosti vyššie spomínaným spôsobom... ;)

DM920UHD4K Dual FBC DVB-S2X Multistream + 2xDVB-S2X+DVB-T2/C, DM900UHD4K Dual DVB-S2X Multistream, ARMTBS2910 + TBS5925USB, (Fuba DAA110A IBU Twin + motor DG380S Speedy = 60°E-30°W) + Fuba DAA850 4xIBU Twin...
uživatel
Maneto
Registrace: 9/2010
Příspěvků: 4 742
Galerie: Maneto
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Maneto

Maneto je ozaj super odbornik , klobuk dole !!!
uživatel
Radoo
Registrace: 12/2021
Příspěvků: 182
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Radoo

Zase to nepreháňaj... Že viem nastaviť parabolu, to ešte zo mňa super odborníka nerobí... ;)

DM920UHD4K Dual FBC DVB-S2X Multistream + 2xDVB-S2X+DVB-T2/C, DM900UHD4K Dual DVB-S2X Multistream, ARMTBS2910 + TBS5925USB, (Fuba DAA110A IBU Twin + motor DG380S Speedy = 60°E-30°W) + Fuba DAA850 4xIBU Twin...
uživatel
Maneto
Registrace: 9/2010
Příspěvků: 4 742
Galerie: Maneto
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Doladění sat.pozice

Píšete, že jemně doladujete, pak uložíte, ale usals nerušíte. V tom případě motor najíždí podle usals a ne podle uložené polohy jemného doladění. Ten usals se musí vypnout a až potor motor najede na uloženou pozici. Jinak to nemá smysl...

Všechno zlé, je k něčemu dobré a všechno dobré je k něčemu zlé /obzvlášt na vu-čkach .../
uživatel
tukan
Registrace: 10/2005
Příspěvků: 3 853
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Maneto

Hezký, ale zbytečný romány, protože: když jedu ze západu na východ, nemusím víceméně NIC korigovat. Uvedené "podvádění" je opravdu jen o možná 0,5dB nutné, podle toho jestli je zrovna 30 nad nulou, nebo 5 pod nulou. "My se s mým motorem už známe".

T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50
uživatel
Jousi
Registrace: 12/2012
Příspěvků: 1 415
Odpověď v diskusním vlákně
 

Tak bez zbytočných románov...

Keď sa so svojím motorom SG 2100 tak dobre poznáš,určite vieš že môžeš:

a) Nastaviť pozíciu cez Goto povel
b) Otočiť motor na východ/západ na najlepší príjem
c) Použiť funkciu prepočítať pozície, doladená pozícia sa uloží...

Všetky ostatné pozície sa tiež doladia, zmenia...
USALS sa naďalej môže používať, nič netreba vypínať... ;)

DM920UHD4K Dual FBC DVB-S2X Multistream + 2xDVB-S2X+DVB-T2/C, DM900UHD4K Dual DVB-S2X Multistream, ARMTBS2910 + TBS5925USB, (Fuba DAA110A IBU Twin + motor DG380S Speedy = 60°E-30°W) + Fuba DAA850 4xIBU Twin...
uživatel
Maneto
Registrace: 9/2010
Příspěvků: 4 742
Galerie: Maneto
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Doladění sat.pozice

Koukám,že dnes je diskuze ještě aktuální tak hodím odkaz kde je něco o tom nastavení.
http://www........info/viewtopic.php?f=464&t=75981
Funkční odkaz asi zde nemohu dát,místo teček známé forum
Tukan má asi pravdu o tom vypnutí Usals.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv Finlux s Smit CA-Modulem.Příjem pozic 80E - 45W.
uživatel
Jarous
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 545
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Jarous

Píšeš "My se s mým motorem už známe". A nastavuješ ho až teď. Samozřejmě že při rozšířeném nastavení musíš mít usals vypnutý. Jinak to nejde. Také nastavit a doladit ručně všechny družice, které chceš sledovat. A ne jen tu jednu se špatným signálem. Jinak je motor nenatočí. S tou teplotou je to také zajímavé. Mě otáčí stejně v zimě nebo v létě a to z prava nebo z leva. Mám v něm display a ukazuje stále stejná čísla při natočení družic. Možná máš něco s převodem pastorku.
uživatel
milde
Registrace: 2/2018
Příspěvků: 1 653
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Maneto

Šikovná věcička ten nástavec. Ani jsem nevěděl, že to existuje.
uživatel
krupino
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 438
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Doladění sat.pozice

V enigmě2 se dá nastavit pro každou pozici jiný údaj pro USALS,to znamená pro "dolaďovanou" satelitní pozici se změní jen hodnota zeměpisné délky,já tak točím bez problému tři šilhající konvertory na jedné motorizované parabole.Jen se to musí zadat zrcadlově.

DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Skylink,AntikSAT,Experimental image+GP4,T90,125 USALS 75E-35W,universal+circular+Cband LNB,AX HD51 4k 2xS2+DVBSkyT330T2,Qviart LUNIX 4K,Octagon SF8008Gold OpenATV7.0,Egami10.1
uživatel
lz405
Registrace: 7/2006
Příspěvků: 712
Odpověď v diskusním vlákně
 

@lz405

Pro mě je to zásadní informace.Jen budu zkoumat jak to v nastavení zapsat,protože podrobný návod nikde není.Vždy jsou jen nějaké utržky jak na to ale ucelený návod i třeba s fotkama není.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv Finlux s Smit CA-Modulem.Příjem pozic 80E - 45W.
uživatel
Jarous
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 545
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Jarous

Jen posunete o požadované stupně tu konkrétní satelitní pozici v řádku zeměpisná délka u nastavení USALS,např.normální:LNB1 17.1 sev.šířky a posunutá:LNB2 17.9 sev.šířky,posun bude o 0.8 stupně na západ.

DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Skylink,AntikSAT,Experimental image+GP4,T90,125 USALS 75E-35W,universal+circular+Cband LNB,AX HD51 4k 2xS2+DVBSkyT330T2,Qviart LUNIX 4K,Octagon SF8008Gold OpenATV7.0,Egami10.1
uživatel
lz405
Registrace: 7/2006
Příspěvků: 712
Odpověď v diskusním vlákně
 

@lz405

Tohle jsem právě zkoumal jak to udělat,protože v arivě to tak jednoduše šlo a říkal jsem si,že když to jde v arivě tak enigma by to měla umět taky.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv Finlux s Smit CA-Modulem.Příjem pozic 80E - 45W.
uživatel
Jarous
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 545
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Doladění sat.pozice

Omluva za chybu:mělo být 17.1 vých.délky a 17.9 vých.délky,severní šířka zůstane stejná pro obě pozice např.50.1

DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Skylink,AntikSAT,Experimental image+GP4,T90,125 USALS 75E-35W,universal+circular+Cband LNB,AX HD51 4k 2xS2+DVBSkyT330T2,Qviart LUNIX 4K,Octagon SF8008Gold OpenATV7.0,Egami10.1
uživatel
lz405
Registrace: 7/2006
Příspěvků: 712
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Jarous

ale ved to ide, aj som ti vcera pisal v posste, tak nechapem, ze co tam stvaras

ach jaj
uživatel
mirny
Registrace: 7/2009
Příspěvků: 832
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mirny

V poště mám od Tebe jen :v atv ta moznost jaksi neni, iba vo vti a odkaz na fotku které moc nerozumím

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv Finlux s Smit CA-Modulem.Příjem pozic 80E - 45W.
uživatel
Jarous
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 545
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Jarous

no nedalo mi to, tak som sa na to pozrel este raz, a ide to spravit aj v atv, mi bolo divne preco by to nemalo ist, tuner si nastav ako advanced, diseqc mode 1.2, use usals for this sat, ked das yes pouzivas usal as usual, ked das no, tak pouzije ulozenu poziciu, to je presne to co ty chces. ale ked uz ti ani toto nepojde, tak chyba neni v prijimaci, ale wys kde :)

ach jaj
uživatel
mirny
Registrace: 7/2009
Příspěvků: 832
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mirny

Hlavne že som hneď na začiatku vlákna asi dvakrát spomenul, že používam OpenATV 6.4, tuner nastavený ako pokročilý a USALS nevypínam, t.j. pri zapnutí bude použitý ako obvykle ... DiSEqC 1.2 je samozrejme nastavený a ak dá @Jarous na no, nepoužije USALS, ale uloženú opravenú pozíciu...;)

http://leteckaposta.cz/884682590

DM920UHD4K Dual FBC DVB-S2X Multistream + 2xDVB-S2X+DVB-T2/C, DM900UHD4K Dual DVB-S2X Multistream, ARMTBS2910 + TBS5925USB, (Fuba DAA110A IBU Twin + motor DG380S Speedy = 60°E-30°W) + Fuba DAA850 4xIBU Twin...
uživatel
Maneto
Registrace: 9/2010
Příspěvků: 4 742
Galerie: Maneto
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Doladění sat.pozice

Letecká pošta nefunkčná... Tak ešte raz...
https://i.postimg.cc/RhDKfLW5/20220313-091453.jpg

DM920UHD4K Dual FBC DVB-S2X Multistream + 2xDVB-S2X+DVB-T2/C, DM900UHD4K Dual DVB-S2X Multistream, ARMTBS2910 + TBS5925USB, (Fuba DAA110A IBU Twin + motor DG380S Speedy = 60°E-30°W) + Fuba DAA850 4xIBU Twin...
uživatel
Maneto
Registrace: 9/2010
Příspěvků: 4 742
Galerie: Maneto
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Maneto

ano to je presne ono, tiez neviem co tam stym robi

https://www.parabola.cz/album/foto-1651/
sekce Album: openatv 6.4 usals off
Popis fotografií:
[1] openatv 6.4 usals off


ach jaj
uživatel
mirny
Registrace: 7/2009
Příspěvků: 832
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra