27.12.2007, 21:31.46 | |
Topfield 5010 MP, twin monoblok, Astra 19+23zdravim panove,snazim se konecne uz take laborovat s monoblokem (Lemon 0,2) a topfieldem 5010 MP. pokousim se naladit A1 a A3. mam ale jen 65cm offset parabolu. po precteni vsech moznych diskuzi jsem tedy dosel k tomuto: 1. 65 by mohla pri trose stesti stacit, uvidime 2. hodnoty pro nasmerovani paraboly jsem si dohledal 3. monoblok nejlepe nasadit pravym LNB (z pohledu za parabolou) na stred a naladit A3 23,5 + silhat levym LNB na A1 19,2. idealne pry silhajici A1 trochu popustit ke spodni hrane paraboly. 4. v nastaveni topu v Diseqc dat u Astra 1 (19) Mini A nebo 1ze4, v pripade Astra 3 (23) zvolit Mini B ci 2ze4. 5. diseqc 1.1 nepouzivat 6. ted zbyva uz to jen testnout ale v takovehle tme a zime to necham az na rano, no s tou zimou si moc nepomuzu :), uz jsem laboroval asi tri dny ale metodou pokus omyl, nyni jsem snad uz dost poucen. naladil jsem uz takovych druzic a programu, ale nikde zadne CT4 z Astry3A, ktere by zblajzla TaT karta :( 5. vlastne nejsem jeste poucen - jake zvolit referencni kanaly pro idealni prijem? na A3 mi jde samozrejme o ceske programy (mam TaT kartu), cili zkusit ladit 12,525V? co ladit na A1? 6. bude nejaky problem s 11,992H na A3 (Nova)? myslim tim nejakou zaludnost v nastaveni, cosi jsem tu nekde vycetl.. 7. co mam nastavit za frekvenci LNB? koukal jsem ze to take ovlinuje vyslednou funkcnost, ale nikde jsem nedohledal info. na vyber tam je tusim z hlavy 5400, 9500, 10600, 10700, 10750, 11545?, nebo prednastavene 9750/10600 a dale jeste 9750/10700 a 9750/10750. mozna jeste neco. moc prosim o osvetu. pripadne zda je nutne to nastavit pro kazdy LNB odlisne. 8. mam twin monoblok..oba dva kabely svedene do prijimace. mam vse naladit na Tuner 1 a pak zkopirovat nastaveni do Tuneru 2? nebo kazdou druzici na tuner zvlast? to pak asi ovlivni moznosti nahravani na HDD 9. navod na topfield prekladal bohuzel nejaky priblblik, ktery to snad hodil do internetoveho prekladace, nektere vety jsou fakt krkolomne (snad vic nez ty moje) moc diky za odpovedi, vim ze toho nebylo malo, ale snazil jsem se ziskat info jak jsem mohl, sel jsem do toho pred tydnem z analogu od nuly :( pokud nechcete psat sem, muzete klidne email, bohuzel nevim moc o nikom schopnem v mem okoli, "instalateri" jsou na tom spis hur nez ja. |
![]() kombajn |
27.12.2007, 21:33.36 | |
RE: Topfield 5010 MP, twin monoblok, Astra 19+...a jeste male pokracovani..10. jak je to s EPG? co mam nastavit v menu do EPG MediaHighway? nebo to pojede samo? 11. a funguje stahnout firmware ze satelitu, tedy OTA? pokud ano, odkud.. diky a vsem preji mene trablu a prihlouplych dotazu a pf08 |
![]() kombajn |
27.12.2007, 22:09.51 | |
RE: Topfield 5010 MP, twin monoblok, Astra 19+...ad l- přesně jak píšeš, slabší kanály na 19 Ti možná nepůdou, musíš se s Tím pohrat, ale neboj, Topík má skvělou citlivost tuneruad 5- to je jedno, skus 12525V, nebo 12565H a potom, když Ti to pude, skus 11992/ je nejslabší/ a jemně dolad, abys měl plný signál.Při 60 od UPC, když jsem pro zábavu skusil šilhat/23 a 19/, tak byl problém s ORF kanálmi na Astře 19, zdáli se slabší. Nalad podle přehledů, co Tě zajímá, uvidíš... ad 7- 9750-10600 podle LNB ad 8- jednoduchší je zkopírovat ad 10- pojede samo ad ll- najedeš přes menu na upgrade a sám si stáhne novej soft z Astry, /musíš mít samozřejmě signál/ na Masterpiece mom. není nový soft.../poslední z r. 2006/, přeji mnoho zdaru, kdyby něco, tak se ozvi... |
![]() tukan |
27.12.2007, 22:46.02 | |
RE: Topfield 5010 MP, twin monoblok, Astra 19+...to by mě tedy velice zajímalo,jak má citlivost tuneru vliv na kvalitu signálu |
![]() pierrepetr |
27.12.2007, 23:07.11 | |
RE: Topfield 5010 MP, twin monoblok, Astra 19+...Na kvalitu ne, ale na sílu určitě. Skus si to ještě jednou přečíst, nic ve zlým. Vycházím z vlastní zkušenosti, zkoušeli jsme ladit Arabsat MBC2 /raději napíšu Badr, aby se zase někdo neozval/ na Humaxu a ani tuka. Pak jsme připojili Tofielda a ejhle, signál jak víno /trochu pančované/. V té době byl signál omnoho slabší... |
![]() tukan |
27.12.2007, 23:25.38 | |
RE: Topfield 5010 MP, twin monoblok, Astra 19+...síla je pro nastavení k ničemu,nastavuje se podle kvality a že měřák ukazuje více nebo méně u různých typů přijímačů,ještě není měřítko citlivosti přijímače,golden s 770 ukazuje 75%,připojím ferguson a ejhle 99% ,tak to jo ferguson je citlivější,no ale problém 99 ukazuje ma 60tce parabole,pokud budu nastavovat 120tku tak nelze,stále 99 |
![]() pierrepetr |
27.12.2007, 23:42.36 | |
RE: Topfield 5010 MP, twin monoblok, Astra 19+...Promin, zase mluvíš o něčem jiném. Taky mě baví, když se tady vyměnují informace o procentech na různých přijímačích, to nikam nevede. Jenom jsem napsal, že Topfield NALADIL a jiný přijímač NENALADIL za stejných podmínek. Proč ze mně chceš udělat za každou cenu pitomce?, možná jsem se nevyjádřil přesně, ale já nepíšu diplomovku ze satelitního přijmu...Hlavně, že to kombajn pochopí, /aspon doufám/ |
![]() tukan |
27.12.2007, 23:46.50 | |
4pierrepetrMáš recht, fergusonů jsem dělal nejvíc a ukazujou 99 furt..Ale používám na to takovou svojí maličkou fintu. Na A1 frekvenci deluxe(z hlavy myslím 12246V27500) a na A3 klasicky óčko(12649H5600), tyto 2 jsou na nich o dost slabší. Jinak 60ku jsem dělal nedávno na tyto dvě družice, natočená A3, šilhá A1 a se signálem no problem. Je to třeba prostě jen nastavit přesně. hello |
![]() Tomik535 |
27.12.2007, 23:47.42 | |
RE: Topfield 5010 MP, twin monoblok, Astra 19+...nikdo z tebe pitomce nedělá,ale pokud něco chceš poradit jinému,tak přemýšlej,jestli to není kontraproduktivní |
![]() pierrepetr |
27.12.2007, 23:49.12 | |
RE: Topfield 5010 MP, twin monoblok, Astra 19+...Pro kombajna pro upřesnění, máš tam dva proužky, level-signál-svíti když je LNB pod proudem a potom quality-svítí jen když máš signál/parabola nasměrovaná na družicu/, čím víc, tím líp. |
![]() tukan |
27.12.2007, 23:50.50 | |
a ještěSamozřejmě, že důležitá je kvalita a podle ukazatelů signálu v menu samozřejmě nelze odvodit vstupní citlivost přijímače, každý ukazuje jinak, ale citlivost může být samozřejmě klidně opačná. Hello |
![]() Tomik535 |
27.12.2007, 23:51.19 | |
RE: Topfield 5010 MP, twin monoblok, Astra 19+...to očko už taky končí na této frekvenci,výborně se hodí K-Tv,hodně slabá stanice na A3 |
![]() pierrepetr |
27.12.2007, 23:52.52 | |
to pierrepetrNapsal, že začíná, tak jsem se snažil to napsat jednoduchou mluvou |
![]() tukan |
27.12.2007, 23:55.04 | |
RE: Topfield 5010 MP, twin monoblok, Astra 19+...jo to bude pro něho a ne nějaké zavádějící keci o citlivosti |
![]() pierrepetr |
27.12.2007, 23:59.51 | |
re:O tom óčku vím, už to všem ladím na tu novou 10862. K-tv píšu si..hellou |
![]() Tomik535 |
28.12.2007, 00:04.41 | |
RE: Topfield 5010 MP, twin monoblok, Astra 19+...a deluxe už je taky silné |
![]() pierrepetr |
28.12.2007, 00:14.06 | |
re:U mě na baráku, kde mi na A1 trochu stíní střecha je nejslabší..ostatní v pohodě, ale na všechny stanice se nedívám. |
![]() Tomik535 |
28.12.2007, 00:39.28 | |
RE: Topfield 5010 MP, twin monoblok, Astra 19+...asi před půl rokem byla nejslabší,ale pak změnili parametry a je silná,mě se zdá slabá DSF |
![]() pierrepetr |
28.12.2007, 01:18.05 | |
Topikludia neviem ci su rozdiely chytanim v signalu na receiveroch,,ale z Topikom mam ine skusenosti,,mal som pripojeny jeden (nechcem menovat)HD-receiver ku nemenovanej plazme samozrejme cez HDMI kabel!!! a ked som zapojil HD-Topik sedmickovej rady na tu istu plazmu s tym istym kablom aj druzicou aj programom tak obraz bol ovela-ovela krajsi ako u toho predchadzajuceho,,takze"ktovie ako to je s tym tunerom,,avsak nechcem vyvolavat hadky--je to len"moj nazor ;) :) :) |
![]() markes |
28.12.2007, 02:49.13 | |
RE: Topfield 5010 MP, twin monoblok, Astra 19+...to tukan a spol: diky!vsimnul jsem si ze jsem vam to pekne obodoval :) 1,2,3,4,5,6,5,6,7,8,9 :laughing: jeste ale na upresnenou.. ad 7- 9750-10600 podle LNB - nevim jakou frekvenci maji moje LNB konvertory (v monobloku), takze tedy nastavim 8750/10600 - sic je zajimave, ze nektere druzice mi to naslo lip na 9750/10750 - nevim jaky je v tom rozdil. jeste naka frekvence LNB, to uz toho po me chcete moc chlapci :8) o citlivosti topfieldu jsem cetl neco jiz drive, i z toho duvodu jsem se pro nej rozhodl. druhou variantou byl technisat Digicorder s2, tak snad jsem neprohloupil. ad 8 - prave ze jsem zil v predstave, ze musim naladit obe druzice zvlast, kazdou na jeden tuner samostatne, kvuli nahravani. abych mohl napr na jednom tuneru nahravat z A1 na tuneru 1 a z A3 na tuneru 2. proste jak nejlepe to naladit abych mohl plne vyuzit tech moznosti nahravni, cili tusim 2x nahravat a 1x sledovat (aspon takhle jsem to nekde cetl) ad 10. at nastavim na EPG cokoliv, tak kdyz vyjedu zpet do menu a mrknu znovu do EPG, opet je nastaveno EPG na VYPnuto, to me prave zneklidnuje. asi jsem si naivne myslel ze EPG pojede na vsech kanalech, zarazi me, ze nekde vubec program nevidim, trebas Eurosport na A1 ad 11 nekde jsem dohledal, ze je novy firmware asi z dubna 07, ale nejspis neoficial, tusim z tech .kr stranek topfieldu. 12. :))) ja si nedam pokoj - mam kratky kabel k druhemu tuneru (12m misto 15), da se koupit "spojka" na kabel nebo musim koupit novy? 13. ty dva ladici prouzky jsem pochopil :), zas tak odstrasujici pripad nejsem, ikdyz pro vas lety zkusene ze me asi mluvi opak. 14. nekdo tu psal o moznosti pridat 2,5HDD misto 3,5. mam tam zatim provizorne 60 PATA 3,5, ale zvazuju nejakou tichou 2,5ku. v kompu mam 2 roky stary Samsung SpinPoint a je fakt, ze ho oproti Seagetu absolutne neslysim (a to jsou oba shodne 250GB SATA). to ta 60tka pekne chroupe a kdyz je zaplej timeshift naporad, tak mi to celkem vadi. navic jsem moc nepobral proc timeshift nechavat zaplej, kdyz pokud to pausnu bez zapleho timeshiftu v nastaveni, tak to stejne jede (ikdyz tech 5 vterin nez naskoci hdd to trva, mno) 15. da se chytit na A1 v Digitalu eurosport v anglictine? na analogu to slo v mono. rezimu a nyni pouze v germanstine :( ích hasse deutsche sprache ;P 16. doporucite nejakou aplikaci do TF? zkusim cosi zalovit je to tu moc fajn, diky opet za reply. budu napomocen ja jinych forech. asi pujdu stelovat uz ted, nemuzu z toho spat :bigeyes: |
![]() kombajn |
28.12.2007, 02:51.01 | |
RE: Topfield 5010 MP, twin monoblok, Astra 19+...ad7 - chtel jsem napsat 9750/10600, tech 8750 se mi tam zatloulalo preklepem po tme. |
![]() kombajn |
28.12.2007, 07:22.56 | |
RE: Topfield 5010 MP, twin monoblok, Astra 19+...Jak je to s tou aktualizaci fw? Mam 6010 a nedari se mi aktualizace z druziace a ani pre USB:-( |
![]() flukes |
28.12.2007, 11:18.46 | |
RE: Topfield 5010 MP, twin monoblok, Astra 19+...Hele to s tím pásmem frekvencí je jednoduchý. Musíš mít nastavený 9750/10600. Proč? Protože monoblok a většina dnešních LNB má rozsah 10700/12750 přijímaných frekvencí, když od těchto frekvencí odečteš frekvence co lezou z konvertoru do koaxu k přijímači (950/2150), dostaneš rozsah 9750/10600. Líp to vysvětlit neumím.2,5HDD, jednoznačně doporučuji, není slyšet. Jenom s uchem na přístroji a ještě k tomu když je absolutní ticho. 5400 otáček bych se nebál, mě stíhá vše. TAP aplikace se mi zalíbila zatím jen jedna. Nevím přesně jak se jmenuje, ale je na vylepšení displeje, aby zobrazil mnohem více údajů. Ne všechny TAPy v TF5010MP fungují. Chce to vyzkoušet. |
![]() Piskor |
28.12.2007, 14:24.36 | |
RE: Topfield 5010 MP, twin monoblok, Astra 19+...Tak jsem to rozchodil, cili potvrzuji ze na 65cm se bez problemu da jet A1+A3.ALE OUHA! jakmile jsem si vsechno nastavil a vytunil, setridil programy, promazal.. vypnul jsem prjimac i TV, nyni jsem prisel a mrtvo. Na topfieldu (TF 5010 PVR MP) naskoci uvodni L456 (verze zavadece ci co), pak to preskoci na RUN a zamrzne to. To se fakt muze stat jenom me. Mel jsem tam ten disk, ale zamrzne to ikdyz ho vyndam, zkousel jsem ho uz v PC naformatovat ale stejny problem. Napis RUN je tam porad. jde o zavadeni autorun aplikaci z disku, to se da preskocit pokud predtim drzim na dalkaci stisknutou nulu (to jsem vygooglil). pak tam sice nemam RUN, displej je uplne prazdny, nic nesviti, ale na obrazovce stejny efekt. Info tabulku prvniho programu, cela zesedivela, nejde nic macknout, cerny obraz a seda info tabulka. proste provar. neexistuje nejaky hardware reset? zkusil jsem pripojit k PC pred USB, ale naskoci to jen pri hlasce L456, ale pak se prijimac odpoji (poznam podle zvuku odpojeni USB zarizeni z windows). firmware jsem si stahnul, ale kdyz ten soubor vyberu v programku na flash firmware pres USB (ve winXP), tak dam pak download a nic se nedeje. nevim jestli postupuju spravne. fakt tohle se muze stat jenom me. pokud by mel nekdo zajem poradit pres email, ICQ, Skype ci telefon, pisnete mi prosim na kombajn(zavinac)sendme.cz aaach jo, vsechno klapalo a takhle se to pokakalo. tak to vypada na reklamaci :( |
![]() kombajn |
28.12.2007, 14:30.25 | |
to kombajnNoční diskuse se nám trochu zvrtla, toho si nevšímej. Obě družice ladit zvlášt nemusíš, stačí, když programy potom jenom zkopíruješ do druhého tuneru. Kabel k druhému tuneru můžeš prodloužit spojkou, kvůli tomu nový kabel nekupuj. EPG se Ti zobrazí automaticky, pokud je vysíláno. Nemusíš nic zapínat. Ty dva proužky byli spíš reakci na ostatní diskusi, i já jsem se do toho trochu zapletl. /mluvil jsem pořád o síle signálu na proužku kvality/Bohužel se asi neumím tak přesně vyjadřovat jako Antonín, takže pokud Ti nebude něco jasné, klidně se zeptej. Výhoda je ta, že ten receiver mám doma už dva roky, mám na něho zapojený dva motory /60 a 100/, takže mluvím z praxe. Mám tam Maxtora 500gb a taky žádný problém. Jinak platí vše to, co napsal Piskor. A na závěr ještě ješitně dodávám: Opravdu je citlivý...! |
![]() tukan |
28.12.2007, 17:44.39 | |
RE: Topfield 5010 MP, twin monoblok, Astra 19+...TO: PiskorTy TAP aplikace jsou zde http://www.topfield-europe.com/de/09_taps/ mimo jine i to vylepseni displeje. |
![]() flukes |
30.12.2007, 17:48.41 | |
RE: Topfield 5010 MP, twin monoblok, Astra 19+...pokud by to nekoho zajimalo a nekdy se dostal do stejnych problemu, problem vyresen :)) ale probdel jsem u toho celou noc. firmare se system id 456 jsem sehnal na ruskych strankach, ale prehrani nepomohlo. bylo nutne jeste potom vymazat nastaveni, dostal jsem tip na TAP aplikaci, ktera se nahraje do autostartu, ta bohuzel take nezabrala.pomohla az dokonala utilitka, resp. upload emptysettings.tfd pres firmware loader (RS232 ci USB. http://www.topfield.cc/innen5-e.html#EmptySettings napis RUN uz je ta tam, asi se to predtim nejak hryzlo, mozna jsem byl az prilis narocny a mackal dive co jsem mohl :). firmware jsem sosnul zde: http://www.topfield.ru/Soft-sat/pr_soft_full_list.htm jinak ta utilitka na reset nastaveni pomoci TAP je zde (ale me pomohlo jedine prehrat ten flash a reset setting): http://members.optusnet.com.au/toppytools/taps/FactoryReset.zip jedine, co se mi nepodarilo, bylo zmenit sys ID u jinych FW a pokusit se je nahrat na 456 verzi. k tomu bylo treba firmware tool, ale hlavne fungujici USB, ktere vsak po zapnuti pristroje vydrzelo zaple jen cca 5 vterin. doporucuji take ofic forum nebo australske forum: http://www.topfield-europe.com/forum/showthread.php?t=13927 http://www.topfield.com.au gud lak vsem a jeste jednou diky za pocatecni rady (a sry za zdvojeni prispevku)! |
![]() kombajn |