Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
27.12.2007, 21:53.21

Pada signal

Ja mam problem cca 4 dny, nevim jestli to ma souvislost ze vic mrzne. DB 500s motor StabH90 image nejnovejsi Geminy. Prestaly mi jit ty nejsilnejsi druzice a to 19,2 a 13 E. Zajimave, signal vzdy spadne pri natoceni na tyto druzice na treba 35% a nic. Obcas kdyz natacim tam a zpatky signal se "chytne" ale treba po 5 min. spadne zase na 35% a nic. Nejvic je zajimave ze jde jen o tyto pozice. Na slabsich druzicich 7W 30W apod. ale i vychodnich 28 E /napr. BBC/, 42E je vsechno ok a signal kolem 85-90% tak to sice bylo vzdy ale na Astre a Hotbirdu jsem mel bezne 96%. Jak rikam ted to nekdy naskoci ale vzapeti spadne. Nekdy taky pomuze kdyz kolem tehle dvou druzic manualne tocim motorem a chytnou se, ale jen na chvily. Je uplne jedno jestli se jedna o horni nebo spodni pasmo nebo H a V polarizaci
Za vsechny rady nebo zkusenosti s timhle problemem predem dekuji.
uživatel
Martin-z
27.12.2007, 22:39.54

RE: Pada signal

zkus natočit na astru a odpoj motor a přes f-spojku zapoj k LNB napřímo,jestli to bude padat dál
uživatel
pierrepetr
28.12.2007, 07:38.16

Doladit pozice

na motoru,případně znovu od "0" bodu.
uživatel
spyko
28.12.2007, 08:32.07

Měl jsem též tento problém,byl špatný kontakt koaxu a motoru.Když Ti to spadne,podívej se jestli můžeš, na diodu motoru jestli svítí.Měla by svítit zeleně.Když svítit nebude,tak je možná chyba v F konektoru,nebo studeňák v motoru a to je horší.Či-li motor dolu atd.
uživatel
hobza
28.12.2007, 10:01.33

Tipuji na "odborně" provedené F-ko. Dáváme tomu s bratrem tak 90%.
Ale taky by mohla kondenzovat voda někde v motoru nebo v LNB...nebo deset dalších věcí.
To co napsal pierrepetr je dobrý test na to F-ko, při manibulaci se ty šmudlovací většinou trochu chytnou (zkus s ním zakroutit). F-ka jsou všivé konektory, bez pájení je to venku vždycky problém, zejména ve městě, kde je síry hromada ve vzduchu, je problém i jenom pouhá měď na středním kabelu. F-ko je blbý konektor a když se ještě k tomu blbě udělá je neštěstí hotovo.
Jak mám legraci ze zlacených konektorů, tak jsou dvě místa, kde smysl mají: venkovní prostředí města a reproduktory. Venku by vůbec konektory být neměly ... pro trvalé spoje, no ne?
uživatel
Antonín
28.12.2007, 18:40.38

Okrem skorsieho tak este pozriet ako je na tom koax, prechody cez otvory a s nimi spojene deformacie, ci nelezi na radiatore v byte a teplom sa nezmenil profil.
uživatel
anfro