30.08.2008, 07:58.32 | |
SkyStar2 a com portZjistil jsem že karta SS2 mi v PC zakazuje oba com porty. Ven z PC do sat.přístroje data jdou ale zpět do PC ne. Když chci třeba zálohovat seting musím SS2 ve správci zařízení zakázat a restartovat PC. Pak jsou com porty volné. To mě docela otravuje. Neví někdo jak to odblokovat? Dík za reakce |
![]() nemo |
30.08.2008, 08:22.49 | |
RE: SkyStar2 a com portNo taky používam kartu Skystar a com potry mi neblokuje :))) |
![]() alda |
30.08.2008, 08:56.45 | |
re:aldaJe mi jasné že na 99% PC to nedělá.Na minulém PC to šlo taky v pohodě. Firewall to nedělá ten jsem taky na zkoušku odinstaloval. Tak nevím kde je zakopanej pes. :crying: |
![]() nemo |
30.08.2008, 09:05.39 | |
RE: SkyStar2 a com portA nemáš je zakázané v BIOSU? |
![]() alda |
30.08.2008, 10:03.06 | |
re:aldaVe správci zařízení je bez problémů. A v biosu když bude zakázanej tak by nefungoval vůbec a mě to ven z PC jde. I je vidět že se s sat přijímačem spojí,načítá data do 100%ale když je má uližit tak napíše Data read error. |
![]() nemo |
30.08.2008, 10:08.40 | |
RE: SkyStar2 a com portMně to taky neblokuje. Na Comu mám winLirc (DO) a to mám povoleno ve firewalu.Chyba nebude v souvislosti s kartou, ale spíše antivirem, firewalem, antispywarem,rezidentním štítem, zakázáním ve správci zařízení. |
![]() jaro2 |
30.08.2008, 10:29.19 | |
RE: SkyStar2 a com portproblem je v (IRQ) pere se ti to pokut pouzivas winXP a vejs tak nastaveni ti nepomuze jedine a mozne reseni je prehodit kardu do jinefo pci slotu a melo by to fungovat je to normalni bezna vec ze se dve zarizeni perou.v windows 98 slo nastavit irq rucne takze se priradilo na kazde zarizeni ve visich uz ne nebo spise hur... |
![]() astra1d |
30.08.2008, 10:35.10 | |
RE: SkyStar2 a com portPřesně jak píše astra1d.Ten slot, do kterého jsi připojil SkyStar kartu, tak ten má sdílené přerušení s COM-porty. A karta nemá ráda sdílení přerušení, takže ostatní zařízení blokne. Musíš najít podle typu tvé základní desky které sloty sdílí které přerušení a najít vhodnou kombinaci rozšiřujících karet v počítači. Pamatuju si ještě na dobu, kdy jsem měl v počítači 5xkartu PCI a dvě karty ISA. Obsazené všechny sloty. Jedna z karet byla SkyStar1 a taky jsem ji musel několikrát přehodit, než jsem našel správný slot, kde se s niřím nehádala. |
![]() colombo |
30.08.2008, 11:08.42 | |
Chlapi dík,to bude ono s tím slotem. Taky jsem to bral jako poslední možnost,ale nechtělo se mi to přeinstalovávat když jsem si nebyl jistej. Ještě jednou dík. Až bude trochu času tak to přehodím |
![]() nemo |
30.08.2008, 17:14.05 | |
RE: SkyStar2 a com portno panove, co si to kupujete za shitoidni fosny ? kazda aspon trochu slusna deska umi nastavit irq pro pci slot, tak pro seriak , tak potazmo i pro isa slot. preji prijemne odpoledne :))) |
![]() bublajs |
30.08.2008, 18:04.33 | |
RE: SkyStar2 a com portTaky myslím, když jsem měl win98 tak se to hádalo, a musel jsem ručně nastavovat. Při XP Pro nemám žádný problém, i když jsem měl tom samým slotu předtím něco jiného.Možná mají špatný BIOS. |
![]() jaro2 |