Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
11.10.2008, 12:32.38

Gital a Nova HD?

Nemáte někdo tetu,nebo strejdu ve vedení GITAL a nevíte náhodou,jestli je nějaký plán s programem NovaHD?
uživatel
indian
11.10.2008, 12:37.56

RE: Gital a Nova HD?

hehe že tetu :laughing:
uživatel
Jupi
11.10.2008, 12:47.32

re :

Bude tam,neboj.A nebude to trvat ani tak dlouho,jako trvala TT Nova SD.
uživatel
lubbik
11.10.2008, 12:50.02

@lubbik
Ty budeš asi ten strejda!? :))) :laughing: :laughing: :)))
uživatel
Zip
11.10.2008, 13:01.26

strejda leoš prý plánuje HD někdy v první polovině příštího roku. celkově ho nová HDTV nabídka skylinku překvapila
uživatel
vortimond
11.10.2008, 13:05.19

Jsou 2 možnosti
Bud tam bude hodně brzy..
A pokud tomu tak nebude tak jdou do kopru.
Protože už ted se stalo to že Gital je momentálně ,,neprodejný" zboží..
uživatel
pat
11.10.2008, 13:06.26

Pochybuju o tom, že Skylink poskytne Novu HD i Gitalu. Vztahy mezi nima nejsou nějak růžové. Vidím jako lepší variantu nakonec pořídit i kartu TaT. :-/
uživatel
Kamil
11.10.2008, 13:15.03

SKYLINK určitě rozhodovat a poskytovat nic nebude.Jedinej kdo to bude poskytovat bude Nova a "zájem Gitalu".
uživatel
indian
11.10.2008, 13:17.34

se těším na toho spielberga dneska večer. sice to bude (asi) jenom dopočítaný (podle ukázek) ale obraz bude přesto super (taky podle ukázek). nova upscaluje perfektně
uživatel
vortimond
11.10.2008, 13:21.47

Souhlas,takový upscaling jsem ještě neviděl!
uživatel
indian
11.10.2008, 13:31.48

k tomu...ze gital, zobud sa.
uživatel
loon
11.10.2008, 13:40.09

bezte strejdu leose nekdo pichnout trnem, at se probudi ze spanku!!! :laughing: :laughing: :laughing:
uživatel
docdoutnik
11.10.2008, 14:34.02

Tak nevim jestli Nova upscaluje perfetkně mě to zase jako zázrak nepřijde...ale Je to každýho věc a oko...
Je to asi 2 dny dával myslím C+HD na thoru nějaký starý mafiánský film s Al pacinem troufám si říct stáří filmu přes 20-25 let a to jsem valil oči.
To samé Vertical Limit 8-10 let starý určitě ted to někde běželo v HD a bylo to jako když to točili včera.
Takže Nova "zprávy" a "Kriminálka anděl" atd. určitě paráda ale to ostaní nevím nevím.
Ale každopádně lepší než rezavým drátem do oka..
uživatel
pat
11.10.2008, 15:01.50

no ale to cos viděl na C+ byly jednak nejspíš HD verze nasnímaný po letech přímo z původního materiálu a taky: zakázaný jabka víc chutnaj!
uživatel
vortimond
11.10.2008, 16:36.27

Měl jsem možnost vidět upscaling v zimním testu na Astře společně s Pioneer a hdmi propojením a opravdu jsem byl kvalitou překvapen.Rozhodně lepší upscaling,než z naších nejlepších DVD přístrojů (o sateltních přijímačích ani nemluvně)..ale zároveň netvrdím že nemůže existovat lepší.Škoda jen,že jsem se ale nedozvěděl,na co jsem se původně ptal.Těm kteří nějak pomohli s mou otázkou děkuji a Vám mongolům chytrákům bych doporučil navštívít jiné fórum,kde se určitě můžete vyřádit víc... Rv
uživatel
indian
11.10.2008, 16:41.24

Ale já to neříkám kvuli zakázaným jablkům mě je to jedno.Jen říkám co jsme viděl a zase tomu až tak nehovím takže je možný že to je tak jak říkáš.
Jen my udivuje ta tvoje moralizace o zakázaných jablkách..
Nebo máš v přijímači jen FTA Programy ;) A na Premiere jsi nikdy nekouknul protože by Ti to čestnost nedovolila?? ;)
uživatel
pat
11.10.2008, 16:54.41

nejde o čestnost. mě už emu nezajímá protože to není řešení. sotva jsem si nějakou stanici oblíbil, tak už měnili karty. je to takový seber co můžeš a ber co je. dokud je čas
uživatel
vortimond
11.10.2008, 17:47.27

Všechny filmy se skenují postupně znovu v HD. Protože už jsou k tomu docela nové vyspělé, rychlé a ne zase tak moc drahé mašiny, jako to bylo kdysi, není to zase taková pálka naskenovat film. Naskenovat znovu film není tedy tak velký výdaj oproti všem ostatním výdajům, co jsou pro jeho vysílání v HD potřebné.
Nemusí to být tedy být vždy nutně upscale, ale rescan.
uživatel
Antonín
11.10.2008, 19:33.22

No já nevím, pořád nechápu (kromě toho, že TT má HD) v čem je lepší než Gital. Spíš naopak...v Gitalu je větší nabídka jednotlivých TV stanic. Multi balíček na TT je dražší než Géčko a kvalita Nostalgie versus CS Film se nedá srovnat. Takže fakt nevím, v čem je TT (Skylink) tak super. Myslím si, že až budou v Gitalu HD programy, zase bude o hodně velký kus před TT.
uživatel
žlab
11.10.2008, 19:57.03

Skylink.cz

Pro ty "neplatící" diváky ještě Joj a Joj plus navíc.. I když test, ale jsou prostě tam
uživatel
Zdenik
11.10.2008, 21:38.44

@žlab
jedinou výhodu Gitalu vidím v samostatném předplatném HBO, o které ovšem zase není nijak velký zájem. Ti co jej měli, ví, že za ty prachy je to drahé a většině ostatních stačí 10-ti denní promo a na HBO kašlou!
Jo, ještě rychlost aktivace programů díky kupónům, tato výhoda ovšem již brzy skončí!
To je vše, jinak Gital ve všem zaostává, ostatní samostatné předplatné je k ničemu, protože platit za 1 prog. 1/2 předplatného celého balíčku (roční srovnání) je nejen ekonomický nesmysl! O měsíčním předplatném jednoho prog. není třeba vůbec mluvit!
Pro zástance jednotlivě placených programů ještě přiložím dotaz - vy si myslíte, že někdy ještě nějaký další program od Gitalu bude samostatně? Zapomeňte! Poslední důkaz - AXN.
Programová skladba Géčka vs Multi je věc názoru, ale převážnou většinou, dle výběru zákazníků MULTI bezpečně válcuje Géčko (MULTI vede!)!
To jsem ještě nevzpomenul HD! :O

Cena - to jsi asi nemyslel vážně, ale pokud ano, tak třeba u programů v MULTI je za tento drobný příplatek zase EPG, o něco vyšší datový tok některých programů.
Gital nebyl schopný Nově zřídit EPG za cca dva roky, u HD Novy od SkyLinku je po několika dnech!

Co mě třeba u Gitalu občas vytočí, neuvěřitelně nepřehledný chaos v tarifech. Prodal jsem před časem karty GITAL s neomezenou ČT, Noha a Prima. Když chcu zákazníkovi přeaktivovat na Standard CZ, chce to u jedné karty 200,- u druhé 400,-! přitom karty jsou ze stejné várky, nikoli ze zmatečné počáteční doby Gitalu, kdy chtěli každé 3 roky litr za znovuaktivaci karty (nenažranci!)

Jak napsal pat - už teď se stalo to, že Gital je momentálně "neprodejný" zboží..
a to je tvrdá realita! :(( :((
uživatel
Zip
11.10.2008, 22:11.45

re: zip

V balíčku Multi jsou hodnotné leda tak Viasaty...jinak Eurosport, Nova sport a Sport5 mám na Gitalu. Filmboxy nic moc obraz a Nostalgia je kolovrátek stále se opakujících filmů též nevalného obrazu. CS FILM v tomhle nemá v Gitalu konkurenci. A ostatní stanice typu JimJam či Spice nebo LeoTV je brak. To jsou pro mě fakta. Že Gital ještě nemá HD je otázka času a jak jsem už napsal...zase bude o krok vepředu. Naštěstí si každý vybere dle svého vkusu.
uživatel
žlab
11.10.2008, 22:38.10

re: žlab

Ale v čem bude o krok vepředu? Tobě třeba nechybí EPG (skvělá věc)? .... :O
uživatel
Zip
11.10.2008, 22:49.01

re: zip

no EPG bych celkem bral...mě spíš štve ( jako fandy československých filmů) kvalita Nostalgie i Filmboxu. Už jsem měl našlápnuto koupit TT kartu a šoupnout ji do druhého slotu v přijímači...ale zase platit dva balíčky se mi nechce...proto jsem zůstal u Gitalu, kde CS Film má nepoměrně vyšší kvalitu a Viasaty mě nahradí Spectrum a DOQ.
uživatel
žlab
11.10.2008, 23:09.38

@ žlab

No, neodpověděl jsi mi na to, že v čem bude, nebo je Gital lepší, když pomineme HD? Je možné, že jsme oba zaujatí a podle toho to vypadá, já soudím podle prodejů u sebe.

No nic, já už jdu do regálu, necháme to na těch co si vybírají, u nás jednoznačně vede TT, Gital kartu jsem od 1.9.08 prodal jen jednu, TT karet šlo asi 30! Z vysvětlování rozdílů zákazníkům už mě bolí huba. :)))
uživatel
Zip
12.10.2008, 08:56.22

@Zipíček

..Ty jsi taková vlez(nevhodné slovo)ka Skylinku,že jo?:-)))No...tak věř,že 99% obchodníků v čr prodává úplně obráceně nežli Ty...pa ;)
uživatel
cb21
12.10.2008, 09:13.06

@cb21
Já vím, že Tebe slušnému chování nenaučili, ale to tady je zbytečné řešit! ;P
Těch 99% jsi Ty, že?!! :)))
uživatel
Zip
12.10.2008, 09:21.31

@Zipíček

..jestli jsem Tě urazil tak sorry(povětšinou to nemyslim zle):)
ale věř tomu,že v ČR jsou čtyři lidé od kterých můžeš mít nejpřesnější informace kdo co prodává a já jsem jeden z nich ;) R^
uživatel
cb21
12.10.2008, 09:32.26

@cb21

Neurazil, neboj, nejsem náchylný na slovo. :)))

A kdo je těch zbylých 3 !! :))) :))) :))) Když Ty jsi numero uno! :O
uživatel
Zip
12.10.2008, 09:50.58

@Zip

no neni dobré to tu rozebírat,snad Ti jen trocha napovím tim,že jsme se již cca 2kráte viděli osobně ;)
uživatel
cb21
12.10.2008, 10:20.03

Mám obě karty a jak bylo již dříve řečeno,je to každého věc názoru,já nejvíce používám kartu TT,programy zdají se mi více sledovatelnější,než-li na kartě Gital,potud mé mínění./Té Gitalky bych se rád zbavil/.
uživatel
kleopatra
12.10.2008, 17:15.26

me teda chyby u obou "provajdru" nejake lepsi programy ktere ma napr. UPC (jako Discovery, National Geographic, Animal Planet, Jetix, Cartoon Network...)
nejlepe vetsinou rovnou v HD
uživatel
heksa
12.10.2008, 17:34.40

a hlavne nevim co furt resite co je lepsi pac sem to ted pocital a maj uplne stejnej pocet kanalu a 90% uplne stejnych
jedinej rozdil je tam
Viasat Explorer + History / DoQ + Spektrum
Nostalgia / Film +
a JimJam / Minimax
uživatel
heksa
12.10.2008, 17:36.53

UPC ma neco v HD?

A kde?

http://www.upc.cz/pdf/seznam1701.pdf
uživatel
gorro
13.10.2008, 06:54.01

cb21

Možné je cokoli, ale pochybuju o tom, že my jsme se někdy viděli! Mou identitu neznáš, zase kecáš, ze zdejšího fóra se znám pouze se dvěma schopnými kolegy. :O
uživatel
Zip