Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
11.10.2008, 13:03.34

Pro Saxon a Mirasat-praxe DVB-T 49K z Kletě ?

Zdravím pánové,jak vypadá DVB-T signál z Kletě,nemyslím v okolí vysílače,ale ve větší vzdálenosti.Tady na Vysočině,ale i v Jihlavě samotné byla na vyše položených místech analogová ČT2 na K49 téměř čistá,jen mírné zrnění,ale co to převedli do digitálu,tak není žádný signál.Je to opak signálu z Rakouska,který už tady byl poměrně slabý,silně zazrnělý a přesto mě i v centru Jihlavy nakakuje digitál na K21 a K31.
Ještě mě napadlo rušení ČT2 ze Žďáru nad Sázavou,ale v uvedených místech,kde jsem zákazníkům slíbil,že se k nim stavím a změřím to byla jen Kleť,tak nevím.Jede už tam plným výkonem? Děkuji za odpověď
uživatel
lubbik
11.10.2008, 16:19.12

RE: Pro Saxon a Mirasat-praxe DVB-T 49K z Klet...

Přiznám se,že dálkový příjem z Kletě jsem ještě nezkoušel.Co vím, tak na Kleti má koncem měsíce proběhnout rekonstrukci či dokonce výměna anténního systému, tak nevim...Dnes jsem byl známým nascenovat STB v Doudlebech a už tady byl signál z Kletě stejně silný , jako MUX ORF na 21 kanále.Takže zatim to je fakt nic moc.O tom 21 kanále mám pochybnost, že se jedná o signál z Jauerlingu, jelikož 31 kanál tam nejde ani malinko.
uživatel
Saxon
11.10.2008, 16:57.37

Počkej na výměnu toho anténního systému 27.října.
Jsem zvědav jestli tam stihnou připravit půdu i pro mux 3.
Možná ve finále mux 3 nepojede z hlavního stožáru a možná také nižším výkonem, než 100kW.
uživatel
mirasat
11.10.2008, 16:59.39

Uvidíme, jaká bude praxe

oproti tomuto diagramu:

http://dvb-t-jihlava.ic.cz/Klet+mapa.html
uživatel
mirasat
11.10.2008, 17:35.49

to Saxon

V Jihlavě K 21 a 31 je zcela jistě z Jauerlingu, já s nima mám pozitivní zkušenosti všude kolem Brna, Jihlavsko, Vyškovsko (zde je lepší než Kahlenberg), Břeclavsko.
uživatel
radino
11.10.2008, 17:40.53

Jen dodatek: některá místa především na Vyškovsku mají bližší příjem z Kahlenbergu stíněn Pálavou, proto Jauerling.
uživatel
radino
11.10.2008, 17:53.24

re :

Díky pánové,budeme muset počkat,osobně mě to zatím nemile překvapilo.Ta 21 a 31 je z Jauerlingu,to je jisté..Přeji pěkný zbytek dne !
uživatel
lubbik
11.10.2008, 17:57.33

radino

Ano, 21 a 31K z Jauerlingu vysílá/shodným výkonem/,ale třeba 31 kanál vysílá i z Waitry a ta 21-čka může být zase někde jinde.Ta pára v Doudlebech/21k/ je tak obrovská,že to na Jauerling fakt nevypadá,jelikož 31 kanál, jak jsem psal tam ani nebrnkne!!
Dodávám, že Doudleby jsou ukázkovou zátopovou oblastí/údolí/, takže pro dálkový příjem DVB-T naprosto nevhodná oblast.
Chce to vysledovat ID jednotlivých naskenovaných MUXů/součást NIT tabulky/, takový STB Technisat Digipal to hezky zobrazuje.
Kdo by se na to ale nevys.... ;)
Zatim to všechno jede pohodlně v EMU...
uživatel
Saxon
11.10.2008, 18:21.38

saxon

Jasně, v poho. Ale proč to občas neudělat, zbylá vhodná anténa po analogu a 7 programů v obou rak.MUXEch a k tomu ty brněnské nebo i slovenské na břeclavsku a nemusí mít ani EMU, záleží na oblasti. Jinak souhlas.
uživatel
radino
11.10.2008, 18:30.56

radino

OK.Vlastně se jedná pouze o šest kousků, ORF2 tam má dvě regionálky.Vyzkoušej z Jauerlingu 68 kanál,jede tam jeden program v QPSK.Má to malý výkon a směrovost do rakouského vnitrozemí,ale na Kleti jsme to naladili.Končí mi baterka v Notebooku, tak zatim zdar.
uživatel
Saxon
11.10.2008, 18:45.22

saxon

Jo ten 68K má velmi slabý výkon (vím o tom), v Brně a okolí jen ve vysokých polohách a samozřejmě se zesíkem (ale o to není zájem, je tam toho zatím málo), jinak ani ťuk....
uživatel
radino