Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
19.11.2008, 17:24.34

Frekvenční díry

Chlapi, v létě jsem si dělal montáž tří LNB twin na parabolu 85 cm. Mám dva receivery, Vantage 7100 a Vantage 221.
Několik dní jsem strávil na štaflích, protože oba konvertory twin Inverto ty s delším krkem ve tvaru baterky mi nebraly frekvenci 12525, ostatní mi chodilo. Na obou receiverech stejně. Dostal jsem od vás rady zkontrolovat konektory, kabely, relátka, furt stejné. Na starý šedý koncertor od UPC to chodilo jako vítr.
Před několika dny jsem dělal stejnou montáž pro dceru. Objednal jsem jiné LNB, ale poslali mi omylem zase twin Irdeto, ikdyž jiného tvaru s takovou bachulí dole. Zkusil jsem je u sebe _ a u ČT 1 na CS linku hláška Hledá se signál. Tak jsem je vrátil, sehnal jsem pro dceru jeden twin Titanium a žádný problém.
Objednal jsem si stejný u Eltasat, včera došel, namontuji, a na Astře 23,5 frekvenční díra mezi 11797 a mezi 12605, čili z CS link nic, na obou receiverech s malou odchylkou stejné. Prohodil jsem znovu i kabely a nic. Zítra jej vracím, ale leží mi v hlavě furt jedna věc, je možné, že jsem takový smolař, nebo někde blbnu já. Když to chodí, nebo kde to chodí, je signál maximální 99/87.
Má někdo podobnou zkušenost ?
uživatel
Nervoš
19.11.2008, 17:32.33

Téma: Frekvenční díry

skus posunout frekvenci treba o 2 nahoru nebo dolu me to delalo na hb myslim ze eurosport nekdy naskocil jindy az po prepnuti :8)
uživatel
uai1
19.11.2008, 17:37.26

Frekvenční díry

blbnul jsem s tím včera celé odpoledne na obou resívrech a furt stejný. Dnes jsem tam nasadil jednoduchý Inverto ne twin, a maká všechno. Úplně se bojím, až mi ho vyměněj a on nepůjde.
uživatel
Nervoš
19.11.2008, 18:48.42

RE: Frekvenční díry

stává se to, je několik možností: -vstupní díl jednoho přijímače při naladění na některý kmitočet ruší protější přijímač nebo připojení přijímačů na rozdílné fáze vnáší brum a ovlivňuje 22kHz a DiSEqC. Kontrola - odpoj přijímač na druhé straně - pokud začne vše fungovat, je závada ve výše popsaném. Inverta Silvertech IDLP-40TL+ rušení přijímačů většinou nedělají (mají selektivní výstupní filtr), brum potlač zeměním u přijímačů.Doporučuji odzkoušet sestavu s jinou kombinací přijímačů - každá značka se chová jinak.
uživatel
RAFI007
19.11.2008, 19:16.20

RE: Frekvenční díry

Raf1007 _ jo, to je rozumné. Když jsem to zapojil, byl malý Vantage 221 úplně kabelem odpojen a nešlo to.
A věřím, že to mohou dělat jen Vantage ????? uvidím po výměně, pak bych musel sehnat na vyzkoušení Humaxe od příbuzných.
Jinak prosím tě, co myslíš konkrétně zeměním u přijímačů ? Dík.
uživatel
Nervoš