17.01.2009, 00:09.42 | |
NOVA HDRocky-2 to je ale hodně špatná kvalita obrazu.A v DVB-T je to v HD odstrašující případ.Nic horšího sem hodně dlouho neviděl. |
![]() hobo |
17.01.2009, 00:28.18 | |
@hoboSouhlas, tak zhruba VHS Rv Rv Rv |
![]() decmen |
17.01.2009, 00:47.57 | |
Náhodoumám to na originál VHS a je to bohužel lepší kvalita obrazu.To je ale hodně špatné ne? |
![]() hobo |
17.01.2009, 00:50.11 | |
@hoboTeď jsem na to zas kouknul - mám to na dvd, tohle je hnus fijalovej velebnosti, ještě že na takový koko..ny kouká jen bytná. ;P |
![]() decmen |
17.01.2009, 00:53.35 | |
Aleuplnej vrchol je to v DVB-T HD.Příšernost největší.To je pátá kopie VHS. |
![]() hobo |
17.01.2009, 08:29.04 | |
Téma: NOVA HDale je to film z roku 1979....zázraky nečekejte ;) |
![]() žlab |
17.01.2009, 08:51.25 | |
RE: NOVA HDProč nečekat zázraky ??Jak už jsem psal viděl jsem na satu nedávno v HD "Tenkrát na západě" film z roku cca 1967 (nevím to jistě) kvalita a obrazový zážitek nevídaný. A ještě lepší příklad nedavno na satu v HD "vertical limit" super obraz a 16:9.A ted je to asi 5 dní Vertical limit na NOVA HD ;) a jedna velká katastrofa s pohřebníma pruhama na stranách.. A že ty staré filmy HD udělat jdou a jak se to dělá Vám popíše Antonín.Já to nevím jak se to dělá.. |
![]() pat |
17.01.2009, 09:20.17 | |
patmate pravdu.Aj na DVD vychadzaju tie iste filmy v roznych kvalitach.Napr.krasne remastrovany bol Mad Max.To co dokazali urobit z tohto stareho filmu bol obrazovo aj zvukovo zazitok.A pri tom to neposobilo "digitalne umelo" ako nejake ine remastre.Ked s chce tak sa da...... Nova vacsinou disponuje velmi zlymi filmovymi zdrojmi...a to uz dlhe roky............... Inak celkovo radsej pozeram filmy z DVD,z TV alebo SATTV len v krajnych pripadoch.... |
![]() horrorfan |
17.01.2009, 09:21.36 | |
patOno jde také o to, aby do mělo vůbec cenu do HD skenovat.Já se třeba těšim, až uvidim v HD první český barevný film "Jan Roháč z DubéNedávno to v televizi šlo a ty davový scény Ti už dneska u nás nikdo neudělá. |
![]() Saxon |
17.01.2009, 11:29.51 | |
RE: NOVA HDJe to dost jednoduchý proces.Na filmovém pásu je cca 4000 pixelů na palec (zavisí na tom co to je, ale řádově je to zhruba tak). Pak se to normálně okénku po okénku skenuje, stejně jako domácím skenerem, jenom rychleji a přesněji barevně. No a dál už je to jenom o kompech a kompresích. Není velký problém udělat z filmu HD kopii. Ani to není tak drahé. Samozřejmě staré filmy jsou nagrabované kdysi ... na starých, drahých a pomalých zařízeních. Oč jednodušší je to technicky, o to složitější je to organizačně. Filmy někomu patří, kopie mohou být poškozené...mastery nedostupné, jejich vlastníci nemusí mít až tak velký zájem na tom, abyste na to koukali bez placení. Nebo vůbec nemusí mít zájem, protože takové HD kopie už mohou být promítány i v kinech, nelze zabránit jejich nezřízenému množení. Prostě je hře mnoho zájmů a vlivů, které vedou k tomu, že dávno nejsou všechny filmy naskenované v HD, přestože techniky tomu naprosto nic nebrání a ani to není nějaký superflák peněz. Samozřejmě když pustíte starý, blbě nagrabovaný film do HD řetězce, tak to vypadá blbě. Ovšem hobo se velmi mýlí v tom, že to něco vypovídá o HD. To jsou dvě různé věci. Je to zhruba stejné, jakobyste do výbroné aparatury připojili kazetový magentofon. A divili se, že to za ty peníze šumí, nemá to žádnou dynamiku a kmitočet přes 12 kHz...ani pod 100Hz. |
![]() Antonín |
17.01.2009, 12:09.44 | |
@patkoupil jsem Michaeli k vánocům všechny díly Angeliky, spadla mi čelist nad tím obrazem... R^ |
![]() Babui |
17.01.2009, 12:45.55 | |
@babuiaha to už vyšlo ??? na DVD ?? to je hitovka mojí manželky ..jako 70% ženských v republice.Takže obraz ok ?? Tak to jí budu muset koupit |
![]() pat |
17.01.2009, 12:58.04 | |
@patjj obrázek k zulíbání, byl jsem velmi překvapen tou obrazovou kvalitou, měla by si vzít nova příklad.Kdyby jsi chtěl vědět kde to koupit dle mě za slušný peníz v dárkovém krásném balení tak mě brnkni... |
![]() Babui |
17.01.2009, 14:46.21 | |
@Antonín:Já jsem ale nenapsal nic co vypovídá o HD.tak nevím,v čem bych se měl mýlit.Kdo to viděl na satu tak tam to bylo špatné,ale v DVB-T HD to bylo něco co nemá nic společného s TV vysíláním obecně.Ani ten nejhorší SD film co jsem kdy viděl tomu nekvalitou nesahal ani po paty.Pokud by toto někdo viděl jako svuj první HD zážitek,a to není tak nemožné,tak se pujde vyblít a nebude vědět co se děje.Spíše jsem byl překvapen,že toto jsou vubec schopni pustit.Já se v ničem nemýlím,vím jak vypadá kvalitní HD i umělé je lepší než SD,tedy většinou.Ale to co jsem viděl včera bylo prostě moc moc špatné.Proto jsem na to reagoval tot vše. |
![]() hobo |