Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
26.01.2009, 11:46.22

Rušení DVB-T po síti?

Mám zas jeden špek s DVB-T.. :-) Mux 2(K41) a Mux 3(K59) úplně v poho na různé druhy set-top boxů co jsem zkoušel, ale Mux1 (K53)- síla rovnocenná s ostatními a kvalita velmi nízká a nezpracovatelná. tento případ je pouze s Boxy co mají napájení rovnou ze sítě (signál na K53 jakoby kolísá-pulsuje). Pokud ale připojím box s 12V napáječem (zkoušel jsem Technisat) tak to jede zrovna jako ostatní muxy a bez problémů. Může něco jet po síti?..nebo nějaké harmonické z něčeho? ..asi by to extra trafo odfiltrovalo..může to tak být?..nedovedu si to vysvětlit.. boxů jsem vyzkoušel několik i od různých výrobců, ale jede jen ten 12V technisat..a ten jede super..tak jsem z toho rozhozenej..
uživatel
Pájík
26.01.2009, 14:15.52

RE: Rušení DVB-T po síti?

Pre-echo!Kontaktuj poradnu při potížích s příjmem DVB-T na CTU.Čekaji tam na to! ;)
uživatel
Saxon
26.01.2009, 14:17.16

http://www.digistranky.cz/dvbt/odbornici/nahlasit-problemy-s-prijmem-dvb-t.html
uživatel
Saxon
26.01.2009, 14:24.34

Mam pocit, že právě z tohoto důvodu bude ještě pánům z Č.R a ČTU hodně horko....
Vybudovat dobře fugující jednofrekvenční sít, neni evidentně žádná prddel.
uživatel
Saxon
26.01.2009, 15:48.31

No až to vybudují, tak zjistí, že mohou začít znovu.
To bude ještě větší prddel.
uživatel
Antonín
26.01.2009, 15:59.01

...pro danove poplatniky o trochu mensi
uživatel
hdpe
26.01.2009, 16:03.00

Hm, když ty výkony těch vysílačů jsou obrovský.....
Na straně uživatele by měla být napojená vhodná a vhodně nasměrovaná anténa na kvalitní DVB-T ladící díl.
Pokud by vysílatelé chtěli jít špatně vyzbrojeným uživatelům vstříc a ty připravené (uvědomělé) nasrat, překlopili by některé vysílače v rámci jednofrekvenční sítě do vertikálu.
uživatel
mirasat
26.01.2009, 16:04.37

Pry se inspirovaly ve velkych evropskych mestech.Berlin,Viden pry pouzivaji hlavni vysilace v horizontalu a male dokryvace ve vertikalu.To je celkem logicke,ale na stejnem kanale?Asi to neni spravna cesta.Chybama se ucime vsichni...
uživatel
Saxon
26.01.2009, 16:05.56

Dokážu si živě představit, že DVB-T přijímačů, které si poradí s pre-echem a ještě mají perfektní selektivitu z obou stran mnoho není. Tohle totiž nesplňuje ani Technisat...
uživatel
mirasat
26.01.2009, 16:08.52

Když to okopírovali, tak měli celé, nějak jsem nezaregistroval že by v rajchu v tom měli takovej bordel jako tady! Rv
uživatel
poky1
26.01.2009, 16:57.06

Spíše jsem měl na mysli případ Jedlová hora, Buková hora.
Třeba, když někdo kouká anténou přes jedlovku 32kW na bukovku 100kW.
Například u nás na jihozápadě, to bude Kleť 100kW, Vimperk 20kW a Sušice 100kW - všechno stejné frekvence a polarizace u MUXU 1 a 2.
uživatel
mirasat
26.01.2009, 17:13.06

Nemyslim to zle, presto to reknu.Budme radi za tyhle skutecnosti, na DVB-S je stejne vetsi rejze, tak co. ;)
uživatel
Saxon
26.01.2009, 17:41.09

jj, :))) tady u mě ani jiná možnost zatím není ;) inverze už letos asi nebude :)))
uživatel
poky1
26.01.2009, 18:50.09

Ahoj všem, tak jsem tu záhadu popsal na tom jejich webu a uvidíme ...nikdy jsem se s Pre-echem nesetkal tak to byl pro mně šok.. (dovedete si představit co to je když procházíte rozvody asi 6x za sebou?) Vypadal jsem jak blbec a ještě si tak připadám.. proč jen jeden přijímač a ještě Technisat hraje a ostatní nic? a jen u jednoho kanálu?..to jsem prostě honem nepochopil a myslel jsem že je v rozvodu nějaká chyba..no celá neděle zabitá a nic...no..myslel jsem, že třeba kabel má na uvedené frekvenci nějakej defekt, ale po výměně jsem to vyloučil..prostě laborování a všechno k ničemu..ostatní kanály č. 41 a 59..pořád hráli at jsem dělal co dělal..a ten K53 pořád v háji...Obcházel jsem barák..hledal zdroj nějakého rušení atd., ale nic..byl jsem z toho špatnej už..nakonec jsem objednal druhej Technisat a tím to "prozatím" vyřeším, ale ten brouk v hlavě je hroznej..chjo.. :( ...Jinej kanál než uvedený tam nejde abych použil třeba jinej vysílač...prostě je to vše na 2 věci... :(
uživatel
Pájík
27.01.2009, 07:57.34

V jednofrekvenční síti se stává, že v určitém místě je přítomno několik signálů z různých vysílačů.
Mají shodnou frekvenci, shodný obsah multiplexu a většinou také shodnou polarizaci.
Tyto signály jsou časově, fázově posunuty a vlivem odrazů mají i jiný spektrální průběh.
Norma DVB-T byla navžena tak, aby v případě nepohyblivého příjmu bylo možné na jednu anténu, jedním přijímačem s jedním ladicím dílem možno stabilně ,,přijímat,, obsah multiplexu.
Záleží na kvalitě ladícího dílu v přijímači a nasměrování antény.
Příjem za pohybu se řeší jinak.
uživatel
mirasat
27.01.2009, 08:09.46

Ale to sčítání vln je danné i prostorem, zkusil bych pohnout anténou pokud to jde. Ale ne vertikálně, ale horizontálně, stačí možná jen posunou ji o 10cm některým směrem. Třeba to bude místo kde to nebude pulzovat.
uživatel
petrprv