01.03.2009, 18:49.49 | |
Převod DV - MPEG2Po hodně dlouhé době bych měl udělat z kamery DVD. V této problematice mi "ujel vlak".Jaký software lze doporučit k uspokojivému výsledku? Děkuji |
![]() Orion |
01.03.2009, 19:02.54 | |
RE: Převod DV - MPEG2Sony Vegas + DVD Architect |
![]() Saxon |
01.03.2009, 19:12.52 | |
RE: Převod DV - MPEG2Vyse uvedene je plne profesionalni reseni.Pomerne jednoduchy,ale velmi prakticky a privetivy je tez napr.TMPGEnc DVD Author,je toho hodne. |
![]() hdpe |
01.03.2009, 19:59.21 | |
RE: Převod DV - MPEG2Ano je toho hodně. Jde mi o to, abych zbytečně netestoval ty horší. Takže budu rád za každej dobrej typ. |
![]() Orion |
01.03.2009, 20:37.24 | |
RE: Převod DV - MPEG2Ono velmi závisí na tom, co chceš s tou nakamerovanou věcí udělat.Vegas není profesionální řešení. Ale velmi dobré amatérské řešení. V TMPGenc neuděláš stejné věci, co ve vegas. Podle mne pro laika je nejpohodlnější Corel X2 Videostudio. hodně věcí umí, ale není tak potřeba pochopit. Taky Pinnacle Studio připadá do úvahy, ale ty softy jsou jaksi nestabilní při větším počtu souborů (stovky klipů). I když prý 11 se záplatami nepadá, já nevím, nepoužívám k větší práci. |
![]() Antonín |
02.03.2009, 00:10.08 | |
RE: Převod DV - MPEG2Orion: Vlak neujel ani do další zastávky, vše zůstalo při starém alespoň pro DVD ...Jinak DVD bych z kamery nedělal nikdy, asi bych si ponechal kvalitu jak byla natočena. Jinak jestli chceš bejt moderní a uspokojivý - to je čtyřka né ??? :))) tak to nacpi do Matrošky v MPEG-4 Rv Rv Rv |
![]() TDB |
02.03.2009, 03:53.53 | |
RE: Převod DV - MPEG2jistě jsi ke kameře dostal i cd se softem,tak ho použij |
![]() pierrepetr |
02.03.2009, 05:37.31 | |
RE: Převod DV - MPEG2Pro sebe bych to řešil jinak. Na toto video z kamery bude chtít koukat hodně lidí, proto je výsledné DVD nutné. Jde mi jen o to, aby převod z DV do MPEG2 co nejméně zhoršil kvalitu.Pokud budu mít soubor v MPEG, tak už dál vím, co sním. |
![]() Orion |
02.03.2009, 09:23.54 | |
RE: Převod DV - MPEG2Canopus Procoder, to nej co může být. Pak už jen HW převodníky :-)) |
![]() lukin |
02.03.2009, 09:42.43 | |
RE: Převod DV - MPEG2CCE a na 7? průchodů, jestli program ještě existuje :8) |
![]() TDB |
02.03.2009, 13:42.01 | |
RE: Převod DV - MPEG22Orion:Obecně je vždy jedině správný postup: Je-li to možné, postřihat v původním formátu, nerenderovat znovu nic, co není potřeba, vytvořit tedy definitivní sestřih v původním formátu, a teprve potom provést převod někam do definitivní verze. Tedy třeba do mpeg2. Pro většinu amatérských videí jsou kvality softwarových domácích převodníku už poslední rok dva minimálně rozlišné. Řekl bych, že to neškolené oko skoro nejspíše vůbec nepozná. (Protože ta amatérská videa mívají už v počátečním materiálu tolik nedostatků, že rozdíly v kvalitě převodu nebijí do očí.) Doba, kdy softy byly výrazně odlišné, je už asi pryč. Mému oku se nejvíce líbí převod, co dělá Vegas, ale i ten Corelí je snesitelný, akorát u Pinnacle se mi enkodér zdál (to myslím fakt zdál) takový horší při rychlejších změnách mnoha částí obrazu. Hodně lidí přísahá na Canopus. Ale moje pokusy nedaly výrazně lepší výsledek, než to vegas. Na tvfreak.cz bylo kdysi jakési srovnání, ale je to už déle, takže to nemusí platit pro novější verze. |
![]() Antonín |
02.03.2009, 14:40.51 | |
RE: Převod DV - MPEG2Děkuji všem, za důležitou skutečnost považuji větu Antonína - "Pro většinu amatérských videí jsou kvality softwarových domácích převodníku už poslední rok dva minimálně rozlišné".Z toho budu vycházet. |
![]() Orion |
02.03.2009, 15:03.16 | |
RE: Převod DV - MPEG2Ber to jako moji limitovanou zkušenost, ba spíše dojem, která nemusí platit dokonale.Jednak už ty poslední dva roky stříhám a točím jenom v HD :-) A hlavně: Nedělal jsem nějaké průkazné testy, jenom občas něco v mpeg2 pošuchtám. Názor je založený na předpokladu průměrné (ne)kvality amatérského videa s amatérskou optikou, amatérským kameramanem, já nevím, co na tom DV máš, definitivně to neplatí úplně všeobecně. Spíše se řiď tím druhým: postřihej v původním tvaru. A pak to můžeš na nějakém kousku zkusit převést dvěma nebo třemi způsoby a budeš mít vlastní názor a udělat definitivní krok. Když někde na tvfreak.cz vyvěsíš nějaký malinký kousek přes uloz.to nebo tak nějak a poprosíš o převod místní favority i s použitými parametry, tak možná dostaneš vůbec nejlepší sestavu. Jsou tam dost soutěživí jedinci....stejně jako tady... |
![]() Antonín |