Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
22.04.2009, 07:47.33

Strecha Stožiar ....

Prosím vás poraďte mi ako mam spraviť stožiar na strechu kde je taký nízky krov a je tam nabyti šindeľ .
mam normálne prevŕtať strechu cez šindeľ a drevo a dám plech okolo tyče a zasilikonujem ???? Aby to netieklo
Ďakujem .
Na bok steny sa to nedá dať vysoké budovy okolo .
uživatel
maxis
22.04.2009, 08:23.25

RE: Strecha Stožiar ....

Jak velkou anténu tam budeš mít,nedalo by se to vyřešít stožárem ,který by byl uchycený na stěně a přesahoval by dejme tomu 2 m nad střechu,protože vrtat něco do střechy a pak izolovat to bych ti moc nedoporučoval,podívej se tady na galerii,ještě jedna možnost je komín ale taky to není moc dobrá volba.
uživatel
habr
22.04.2009, 08:23.35

Poraďte se s pokrývačem.Je třeba vyrobit oplechování prostupu.Dokonce se vyrábějí a prodávají univerzální plechové tašky atd., ale s tím pokrývačem to budete mít pohodlnější a výsledek bude také lepší.
uživatel
Saxon
22.04.2009, 08:38.25

Pokud to ma být OK musí to být provedeno profesionalně silikon v žadném případě.Koupit si specielní plastový prvek na prostup střechou pro antenní stožár,který mají běžně prodejci krytiny a ten nechat řemeslníkem,který má zkušenost s montáží šindele,namontovat do střechy i se stožárem.Kolem stožáru se antenní tyč izoluje střešním asfaltovým bitumelem.Nesmí se zapomenout na připojení anténního stožáru k hromosvodu.V žádném případě montáž stožáru nepodcenit mám osobní zkušenost.
uživatel
kunitz
22.04.2009, 08:50.07

Ak je to strecha s velmi nizkym sklonom a sindlom tak tam bude urcite plne debnenie. Takze by som tyc kotvil priamo na sindel v mieste prebiehajúcej krokvy. Musis si nechat ale vyrobit tyc na ktorej bude prizvárana stabilizacna a kotviaca pásovina v sklone strechy.(cize nebude kolmo na tyc ale v sklone. A nemusis robit ziadne otvory do strechy akurat cez sindel a plne debnenie do krokvy prejdu samorezné skrutky.
uživatel
PEPE8989
22.04.2009, 08:54.28

To vyssie uvedene plati samozrejme ak to je len na uchytenie paraboly ak to je stoziar aj na anteny tak prestupom.
uživatel
PEPE8989
22.04.2009, 09:01.18

Strecha Stožiar ...

Myslel jsem si že Slováci si dělají kozy na tomto foru parabola.cz-ale jsem se asi zmylil-(nevhodné slovo) jako (nevhodné slovo) a nikdo se asi nebude divit když se na mou reakci ozvou-třeba Vlado nebo jeho přicmrndovač Onéééé-všichni mi můžou R^
uživatel
donkarlos
22.04.2009, 09:42.16

@donkarlos

Odpoveď máš v téme "pračka".... ;)
uživatel
Milan C
22.04.2009, 10:16.36

Nie je mi to sice z popisu dost jasne, ale daju sa kupit prechodove skridle a tyc pre antenu je mozne upevnit o krov pomocou srobovice (tyc s narezanym zavitom).
Ale tiez by som to asi riesil v prvom rade s pokryvacom.
uživatel
JanoHels
22.04.2009, 16:30.17

Střechu je třeba bezpodmínečně narušit? Warum?

Kvůli anténě nebo satelitu není třeba provádět zásah do střechy. Existují nádherné konsoly na stěnu nebo nádherné sloupky k zabetonování do země případně konsoly na balkón a splní totéž a báječní lidé pak mohou sledovat TV programy s neporušenou střechou.
uživatel
samorost
22.04.2009, 16:33.09

Dodatek

Nevěřím, že výškový rozdíl mezi umístěním na střeše a na konsole na štítové stěně je podstatný!!!
uživatel
samorost