| 22.04.2009, 07:47.33 | |
Strecha Stožiar ....Prosím vás poraďte mi ako mam spraviť stožiar na strechu kde je taký nízky krov a je tam nabyti šindeľ .mam normálne prevŕtať strechu cez šindeľ a drevo a dám plech okolo tyče a zasilikonujem ???? Aby to netieklo Ďakujem . Na bok steny sa to nedá dať vysoké budovy okolo . |
![]() maxis |
| 22.04.2009, 08:23.25 | |
RE: Strecha Stožiar ....Jak velkou anténu tam budeš mít,nedalo by se to vyřešít stožárem ,který by byl uchycený na stěně a přesahoval by dejme tomu 2 m nad střechu,protože vrtat něco do střechy a pak izolovat to bych ti moc nedoporučoval,podívej se tady na galerii,ještě jedna možnost je komín ale taky to není moc dobrá volba. |
![]() habr |
| 22.04.2009, 08:23.35 | |
RE: Strecha Stožiar ....Poraďte se s pokrývačem.Je třeba vyrobit oplechování prostupu.Dokonce se vyrábějí a prodávají univerzální plechové tašky atd., ale s tím pokrývačem to budete mít pohodlnější a výsledek bude také lepší. |
![]() Saxon |
| 22.04.2009, 08:38.25 | |
RE: Strecha Stožiar ....Pokud to ma být OK musí to být provedeno profesionalně silikon v žadném případě.Koupit si specielní plastový prvek na prostup střechou pro antenní stožár,který mají běžně prodejci krytiny a ten nechat řemeslníkem,který má zkušenost s montáží šindele,namontovat do střechy i se stožárem.Kolem stožáru se antenní tyč izoluje střešním asfaltovým bitumelem.Nesmí se zapomenout na připojení anténního stožáru k hromosvodu.V žádném případě montáž stožáru nepodcenit mám osobní zkušenost. |
![]() kunitz |
| 22.04.2009, 08:50.07 | |
RE: Strecha Stožiar ....Ak je to strecha s velmi nizkym sklonom a sindlom tak tam bude urcite plne debnenie. Takze by som tyc kotvil priamo na sindel v mieste prebiehajúcej krokvy. Musis si nechat ale vyrobit tyc na ktorej bude prizvárana stabilizacna a kotviaca pásovina v sklone strechy.(cize nebude kolmo na tyc ale v sklone. A nemusis robit ziadne otvory do strechy akurat cez sindel a plne debnenie do krokvy prejdu samorezné skrutky. |
![]() PEPE8989 |
| 22.04.2009, 08:54.28 | |
RE: Strecha Stožiar ....To vyssie uvedene plati samozrejme ak to je len na uchytenie paraboly ak to je stoziar aj na anteny tak prestupom. |
![]() PEPE8989 |
| 22.04.2009, 09:01.18 | |
Strecha Stožiar ...Myslel jsem si že Slováci si dělají kozy na tomto foru parabola.cz-ale jsem se asi zmylil-(nevhodné slovo) jako (nevhodné slovo) a nikdo se asi nebude divit když se na mou reakci ozvou-třeba Vlado nebo jeho přicmrndovač Onéééé-všichni mi můžou R^ |
![]() donkarlos |
| 22.04.2009, 09:42.16 | |
@donkarlosOdpoveď máš v téme "pračka".... ;) |
![]() Milan C |
| 22.04.2009, 10:16.36 | |
RE: Strecha Stožiar ....Nie je mi to sice z popisu dost jasne, ale daju sa kupit prechodove skridle a tyc pre antenu je mozne upevnit o krov pomocou srobovice (tyc s narezanym zavitom).Ale tiez by som to asi riesil v prvom rade s pokryvacom. |
![]() JanoHels |
| 22.04.2009, 16:30.17 | |
Střechu je třeba bezpodmínečně narušit? Warum?Kvůli anténě nebo satelitu není třeba provádět zásah do střechy. Existují nádherné konsoly na stěnu nebo nádherné sloupky k zabetonování do země případně konsoly na balkón a splní totéž a báječní lidé pak mohou sledovat TV programy s neporušenou střechou. |
![]() samorost |
| 22.04.2009, 16:33.09 | |
DodatekNevěřím, že výškový rozdíl mezi umístěním na střeše a na konsole na štítové stěně je podstatný!!! |
![]() samorost |