| 01.05.2009, 14:06.05 | |
50.vyroci vysilace KletDnes je to presne 50 let od zahajeni prvniho historickeho vysilani z naseho materskeho vysilace Klet - 1084 m.n.m. Tolik pro nas Jihocechy. |
![]() Saxon |
| 01.05.2009, 15:00.08 | |
RE: 50.vyroci vysilace KletZasílám gratulace úhlopříčně přes celou republiku.Naše královna Beskyd, 1323m vysoká Lysá hora pravidelně vysílá až od 1.3.1980, takže příští rok oslaví třicítku, no a 1129m vysoký Radhošť pravidelně vysílá pravděpodobně ještě z pozdějšího data, musel bych hodně hledat, od kdy je tam vysílač, jsem moc mladý na to, abych si kopec pamatoval ještě bez vysílače. :))) |
![]() D2MAC |
| 01.05.2009, 17:43.39 | |
d2macGratulaci predam osobne pristi sobotu.Vyrazim na prvni jarni horskou etapu az na vrchol Blanskeho lesa.V lednu to bylo i s lehcim zraneni, tak doufam, ze to nyni zvladnu bez ztraty kyticky.Necham si tam vyvezt i Promaxe a zkusim, co se nam okotilo v eteru za nove Muxy.Zdravim do Beskyd. ;) |
![]() Saxon |
| 01.05.2009, 17:55.42 | |
re : saxonTo je pěkná zpráva,hned jsem si říkal,že je od tebe,nebo Mirasata.Takové téma se tady moc nevyskytuje,spíše jen Digi-tma atd.Díky za informaci.Jinak,není to jen pro Jihočechy ;) Chystám se zase omrknout a nafotit "naši" Javořici než na ní pojede DVB-T.Změnilo se vizuálně něco na Kleti po rozjetí "Téčka"?(asi ne) Byl jsem tam před rokem obhlížet vysílací rozhlednu páně Faktora.Mezi náma,všechny FM dokrývače by měl vrátit,104,3 je naplno,je to nejsilnější vysílač od vás,nechal si na něm "záležet" |
![]() lubbik |
| 01.05.2009, 18:34.10 | |
lubbikTen system/vertikal 104,3/ na rozhledne je dilo dnes jiz bohuzel nezijiciho Tondy Coufa.Pan Faktor dela vsechno na maximalni urovni, je to velkej profesional.Na Kleti se po najeti DVB-T nic podstatneho nezmenilo, alespon jsem si niceho nevsiml.Na Javorici jsem zvedavej, tady to pujde urcite jako z praku. |
![]() Saxon |
| 01.05.2009, 18:38.42 | |
RE: 50.vyroci vysilace Klet1. Jsem nyní nově na podobné kótě, jeko Saxon (lépe vyhořet, než se stěhovat). Původní majitel mi tu nechal aktivní síto na Javořici a tříprvek na 2. z Kletě. 2.k maká i přes kopec a les čistě. Javořice ok (ČT1 tradičně horší).Po dobu 13 měsíců pojede z Javořice 7 nosných - to je možná celorepublikový unikát. 2. Anténní systém na Kleti zůstal. 3. Pravdou je, že 104,3 maká v autě i nad Benešovem, myslet si o tom všem můžeme své... |
![]() mirasat |
| 01.05.2009, 18:43.26 | |
RE: 50.vyroci vysilace KletNechval dne před večerem, ta naše šunka na Javořici nepokryla ani pár vesnic za lesem vzdálených pár km od ní. ;) Co je, CB se vylidňují? |
![]() poky1 |
| 01.05.2009, 18:55.16 | |
CB se zahaluji do tmy...Poky, ty lidi dneska nevi co s prachama, tak si kupujou baraky v lukrativnich destinacich na upati Sumavy. :))) Uz s pomalu budujem sachtovou postu, abychom si mohli posilat LNB, karty, konektory atd.Vetsi veci uz nam vozi postaci po slepu. ;)Mira - sedim u sousedu na grilovacce a v Cejkovicich maji podrizlou majku. :) |
![]() Saxon |
| 01.05.2009, 18:58.35 | |
RE: 50.vyroci vysilace Klet:laughing: májka je dole :laughing: Měli ste oheň? Tady nikdo, chcalo jako kráva. :fuming: |
![]() poky1 |
| 01.05.2009, 19:35.03 | |
pokyOhen tady byl, ale nalada nic moc.Ruzickova parta nam naladu trochu pokazila a pocasi to dorazilo. ;) Zitra mam dva ksefty, tak ted posiluju.Steaky jsou uz akorat. ;) |
![]() Saxon |
| 01.05.2009, 22:03.33 | |
re : saxonNo já měl dneska jednu narozeninovou montáž-oslavenec nebyl doma a toho se muselo využít,no a když už jsem měl po sprše a začal relax,volá mě dobrej zákazník,že mu nejde satelit a je ten hokej...nedalo mě to a jel jsem tam-odešel satelitní slučovač,prej byla bouřka,každopádně to byl za ty roky první špatný kus.Svátek práce jak má být...Zítra jeden Optibox..Teď relaxuji u Oe3, v pátek skvěle hrajou,ostatně dá se poslouchat stále.Stejně jako Wien,nebo Life z Lince.Měj se R^ |
![]() lubbik |
| 01.05.2009, 22:13.05 | |
lubbikLife 100,5MHz, taky ho mam na predvolbe.Ja jedu hlavne Bayern3 a predevsim Antenne Bayern, oboje z Brotjacklriegelu.Zitra mam taky perny den, jednu Multytenne 45cm a EmmeEsse 100cm + DVB-T z Klete a Votic.Taky se mej dobre. |
![]() Saxon |
| 01.05.2009, 22:49.47 | |
@SaxonPři nedávném bandscanu se mi povedlo z Kahlenbergu zachytit na 88,6 MHz rádio 88,6 (přímo se tak jmenuje). Wir spielen was wir wollen... a celkem se to dalo i poslouchat, takový slabší klon OE3, alespoň podle toho mála, co můžu výjimečně semtam zachytit.Chytáš tam na jihu Vídeň? |
![]() D2MAC |
| 01.05.2009, 22:59.10 | |
RE: 50.vyroci vysilace KletNe, Viden nechytam.Az budu mit sedmiprvek na motoru, snad budu uspesnejsi.Co si vzpominam z drivejska, tak prazska radia nebyl problem a vzpominam i na Radio Orion.Ted poslouchame pod pergolou Beat, hrajou vyborne.V dnesni dobe raperu a sracek z Balkanu je to uplna basen. |
![]() Saxon |
| 01.05.2009, 23:20.04 | |
@SaxonJj, rap, hiphop, dance, black music, (Ev)ropu2, roztomilé chlapecké skupiny, balkánské (nevhodné slovo) a já nevím, co ještě, tak tohle všechno opravdu nemusím. U mě vítězí rock a metal (může být jak skandinávská melodika, tak i nějaký ten black metal), na druhou stranu ale snesu i kvalitní výběr pop/rocku - viz. OE3.Napadla mě taková zajímavá myšlenka, jestli v současné době ve VKV-FM existuje nějaký vysílač, který chytáme oba dva. Vzhledem k tomu, že výseč od Pradědu po Vídeň je pro mě takřka nedostupná, tak asi pouze Kojál, který u mě hraje ve 2/3, popř. semtam zachytím Hády z Brna a asi před rokem se mi povedl ve véčku ČRo Pardubice na 102,4 / V horizontálu se povedlo odfiltrovat SRo Regina na témže kmitočtu, jinak tvým směrem nic neberu a rádia z Čech jsou pro mě velká neznámá, Velký Javorník to tu nepustí. Jinak z kvalitních soukromých moravských rádií můžu jmenovat Ostravsko-Brněnské Hey a Zlínský Rockmax, to je asi tak všechno, pořádné slovenské rádio jsem doposud neslyšel, a to jich chytám dost a z Polska Antyradio, z popu pak RMF-FM, RadioZET, semtam Rádio Katowice a Opole něco dává, jinak bída. |
![]() D2MAC |
| 01.05.2009, 23:58.03 | |
RE: 50.vyroci vysilace KletA přidám jedno rockové pohlazení na dobrou noc, aby se dobře usínalo...http://www.youtube.com/watch?v=36AmmAqATWY |
![]() D2MAC |
| 02.05.2009, 08:37.51 | |
re :D2MAC to ti tedy ten výběr stanic nezávidím.Poláci mě někdy nezaujali a Slováci byli dříve zajímavější,dnes už je to mix skoro jak u nás.Mě se na Moravě líbí radio Haná,Krokodýl a pak Hey,ale to není rádio na dlouhodobý poslech,podobně jako Beat,hrajou dobře,mají perfektní zvuk,ale nejsem kovaný "bíťák".Prostě to jistí AT ;) |
![]() lubbik |
| 02.05.2009, 08:50.45 | |
d2maczkusim ten brnenskej smer proskenovat.Zatim jen vim, ze se tu da naladit Cro Brno nekde tesne pod 108MHz, odkud to vysila nevim. |
![]() Saxon |
| 02.05.2009, 09:21.51 | |
re : saxonTo by mohl být Kojál 106,5 ,ale u tam je přeci 106,4 Kleť.... |
![]() lubbik |
| 02.05.2009, 10:40.54 | |
RE: 50.vyroci vysilace KletCo se týče rádia Haná a Rádia Hity z Olomouce a okolí, tak ty tu na všech u mě alespoň trochu přijímatelných kmitočtech ruší poláci. (92.3 - Express FM, 96.0 - RMF-FM a 102.8 - RadioZET), smůla.JJ, na 106,5 vysílá ČRo Brno z Kojálu, u mě se dá v mono poslouchat, jakmile se ale vzdálím od hor směrem na Ostravu, příjem se lepší, protože horská clona ustupuje na bok. |
![]() D2MAC |
| 02.05.2009, 11:38.28 | |
RE: 50.vyroci vysilace KletTak ta frekvence CRO Brno co jsem ladil v CB už je pouhou historií, po reorganizaci v regionálkách CRO/vznik CRO Vysočina/, je to pasé.Ano, 106,4 MHz je jihočeské vysílání CRO CB/dechovky/, je to svářečka, tam se 106,5 nemá šanci naladit. Začátkem června jedu na dovču do Tater, tak si s sebou vemu nějaké nádobíčko a zkusim průběžně po cestě něco naskenovat. Mám naplánovanou cestu přes Brno-Starý Hrozenkov-Povážská Bystrica atd.Můžete mi někdo poradit, kudy by to šlo eventuelně pohodlněji a po lepších cestách?Díky. |
![]() Saxon |
| 02.05.2009, 12:38.32 | |
re :jo tak to bylo Brno 107,1 z Javořice,pak to byla dvojka a šla kvůli letcům dolů výkonem a pak ji šoupli na Strážník.Tam je praná vertikálně na severovýchod,to je diagram určený původně na Čeřínek/vrchol sjezdovky.Nevím přesně proč to tam nakonec nedali. D2MAC od kud jsi,že jsi na tom tak "špatně",někde mezi a ve stínu vysílačů KRÁSNÉ a PRADĚD? |
![]() lubbik |
| 02.05.2009, 13:27.46 | |
@lubbikJsem z Frenštátu pod Radhoštěm v Beskydech, z cca 270° okolo mě je podkova z kilometrových (a větších) hor, volný výhled mám jakžtakž na Ostravu a Katowice, jinak jde veškerý ostatní příjem přes kopce. |
![]() D2MAC |
| 02.05.2009, 19:49.08 | |
re :Je ta naše země dost členitá.Někdy si říkám,že bych mohl bydlet lépe k Vídni,ale jsou na tom lidi i hůř.Měj se! |
![]() lubbik |
| 04.05.2009, 09:37.42 | |
RE: 50.vyroci vysilace KletSaxon: No jo, jenže v Čakově už se Kleť nechytá, zaplať pánbůh za Votice a Svatobor... Ještě počkám na Mářský vrch, možná bude lepší než ta Sušice. Každopádně ačkoliv jsme pár km od Kleti, jde z ní akorát tak Nova na brutální dipól. |
![]() ministr |
| 04.05.2009, 09:41.30 | |
ministrTy jsi z Čakova?Já jsem nadaleko, hned pod Vráží.Jak se říká, pod svícnem je největší tma.... :))) |
![]() Saxon |
| 04.05.2009, 16:26.36 | |
RE: 50.vyroci vysilace KletSaxone, ty jsi přímo z Dubného, ne? Co vím, nějaký anténáři jsou hned u hlavní... |
![]() ministr |
| 04.05.2009, 17:02.08 | |
RE: 50.vyroci vysilace KletNejsem z Dubného, jsem z té další vsi, směrem na Hlubokou. |
![]() Saxon |
| 04.05.2009, 17:12.57 | |
RE: 50.vyroci vysilace KletŽe jde v Čakově špatně místní analog, především Prima, tomu věřim, ale že by Ti nefungoval místní 49-tý kanál Mux CT, tomu se mi věřit nechce.Jak víš, že tvůj přijímač ladí Mux CT ze Sušice a ne z Kleti?Asi se tam ve volné chvíli dojedu z Promaxem podívat... ;) |
![]() Saxon |
| 05.05.2009, 09:01.37 | |
RE: 50.vyroci vysilace KletAha, tak z Křenovic ;) Mno, už tam byli měřit i odborníci z ČTÚ a výsledek byl stejný, mistr pak ještě prohlásil, že je z Brloha a taky jsou za kopcem a s Kletí měli vždycky problém a že to ani s dokrývačema moc optimisticky nevidí... Pak tam byl i měřící vůz, ale jeho výsledky bohužel nevím.Jinak tu Kleť sice chytnu, ale jen odraz od druhého kopce, přímý směr je téměř nula. Poté, co jsem nasměroval anténu na Votice, trošku šilhám ještě vlevo a tam tutově Kleť nejde, takže to ty Sušice určitě budou, když ještě nešly, tak to nešlo ani tam, takže to je na 100%. Klidně si to zajeď proměřit, ale je to na Vrších, nikoliv starý Čakov. |
![]() ministr |
| 05.05.2009, 09:32.20 | |
RE: 50.vyroci vysilace KletOK,v tom mericim voze jsem jednou stal.Sice letos, pri workshopu Cra pod vysilacem Zizkov.Maji tam stejny budik co mam i ja.Hlavne ze ti jedou Votice a Svatobor.Do Cakova jezdim casto k Mikesovi.Treba se nekdy potkame.Ahoj |
![]() Saxon |