06.06.2009, 21:38.07 | |
Aktivní vs pasivní prvkyAhoj,Dneska sem si spočítal co by mě stál příjem 4družic na 8 účastníků z aktivních prvků a pasivních, a vyšlo to takhle: Aktivní: Multipřepínač EMP Centauri 5600Kč Konvertor Veccom 350Kč x4= 1400Kč Celkem 7000Kč Pasivní DiseQ 4/1 EMP Centauri 160Kčx8= 1280kč LNB Inverto 1070Kčx4= 4280Kč Slučovač TV/Sat 68Kčx8= 544Kč Celkem 6104Kč těch 896Kč mě ani tolik netíží, ale váhám jestli tedy vzít multipřepínač a mít vše v jedné krabici, nebo jestli mít hafec malejch krabček, co vy na to ? Když se pos... miltipřepínač tak nepůjde nic, ale kdyš se pos...diseQ tak pujdou ostatní svody... jak se na to díváte vy ? |
![]() Stanowi94 |
06.06.2009, 22:00.14 | |
RE: Aktivní vs pasivní prvkyNa co máš u pasivní varianty slučovač TV/sat? |
![]() sirda |
06.06.2009, 22:02.53 | |
RE: Aktivní vs pasivní prvkymám přesně stejný názor ,jaky ty,přesto bych to risknul na mulťák |
![]() pierrepetr |
06.06.2009, 22:07.39 | |
RE: Aktivní vs pasivní prvkyZdar,pro 8 ucastniku v pripade prepinace EMP to chce aspon 4 ks QUATRO LNB (nejsou malinko drazsi?).V pripade bez prepinace to chce 4 ks konvertoru OCTO (tez neznam ceny,nejsou taky malinko drazsi?).Ano je fakt,kdyz se cokoli posere je "pasivni" zpusob lepsi.Obykle se "pasivni" reseni pouziva vzdy do 4 ucastniku.Pri pasivnim reseni jeste naroste cena za "bizuterii" ,pripadne kabel a nesmis zapomenout na pripadny pozemsky prijem - tzn. pouzit 8 nasobny rozbocovac a jeho cenu,mozna to bude znamenat i nutnost pouziti zesilovace pozemniho signalu...Pokud pouzijes PROFI verzi EMP CENTAURI mas vystarano,jsou to spolehlive stroje. |
![]() hdpe |
06.06.2009, 22:10.00 | |
RE: Aktivní vs pasivní prvkyBeru zpět moji první odpověď, myslel jsem tím že bys měl u pasivní varianty připočítat i rozbočovače dole, ale ty musíš mít i u multipřepínače, ale přesto bych doporučoval ten multiswitch. |
![]() sirda |
06.06.2009, 22:19.46 | |
RE: Aktivní vs pasivní prvkyChce to tedy upresnit zadani,zda bude integrovan i pozemni prijem.Predpokladam,ze v bytech budou TV/SAT zasuvky. |
![]() hdpe |
07.06.2009, 00:27.41 | |
RE: Aktivní vs pasivní prvkyJsi mimo mísu, nejde o peníze, ale oddělení přijímačů a rozdílné fáze v rámci přijímačů. Proč nepopisuji proč? Kdo se s tím setkal, tak vím o čem píši a zbytek by to stejně nepochopil. Správně je A.Používat Google na ceny je pěkné, ale co pak s kupou věcí, které nějak nefungují? Ty TV/SAT mají min. oddělení 40 dB v celém pásmu bez zvlnění nebo to bylo to nejlevnější pomocí google a ty Veccom jsou odzkoušené s EMP...? |
![]() RAFI007 |
07.06.2009, 07:38.40 | |
RE: Aktivní vs pasivní prvkyProsim rozeber podrobneji (skoro na A4) zkusenosti s touto problematikou.Dnes uz v desitkach pripadu rodinnych domku je pouzita "pasivni" kombinace",avsak vzdy pro 3-4 prijimace.Faktem je,ze s celou sestavou dodavam obvykle i prijimace,takze prozatim me nepostihl problem.Nicmene vse je jednou poprve. |
![]() hdpe |
07.06.2009, 08:26.02 | |
upřesněníu učastníků budou samozřejmě zásuvky, LNB v obouch případech mají takovou cenu jakou sem napsal.Neuvědomil sem si že bude potřeba jakési zesílení, samozřejmě sem přemíšlel že slučovač TV/Sat signálu nebude potřeba..ale kdo ví zatím jedu na LNB Emosa UR66, a sem spokojen.Jinak sestava přijímaču obsahuje 3xAz Box HD Elite 4xDreamsky 7000.Díky za odpovědi,budu o tom ještě přemíšlet. |
![]() Stanowi94 |
07.06.2009, 08:28.08 | |
@RAFI007Nepoužívalsem google, vše má k dispozici u jednoho prodejce ;) |
![]() Stanowi94 |
07.06.2009, 09:30.54 | |
UpresneniRozumim,nicmene pokud je prijem pozemniho signalu zajisten jinak (tedy nebude "posilan" ve spolecnem koaxialu se SAT prijmem),pak neni potreba TV/SAT slucovacu ani "pozemniho" rozbocovace.O podrobnejsi rozklad problematiky oddeleni a fazi prijimacu prosime RAFIHO. |
![]() hdpe |
07.06.2009, 10:00.52 | |
RE: Aktivní vs pasivní prvkyMyslim, ze RAFI se ti na to vy...e a nebude ti vypisovat detaily. Proc taky ? Ona merici technika stoji dost a zkusenosti a praxe atd... se sbira velmi pomalu a casto velmi tezce. Montaznici, konstrukteri a servisaci si tyhle informace nechavaji pro sebe a vedi proc.Mel jsem tu cest s nejakymi levnymi slucovaci TV/SAT a za ty problemy me to fakt nestalo. Zvlast, kdyz na jedne strane se tazatel vybavuje sedmi prijimaci, z toho 3x HD a na druhe strane resi (nevhodné slovo)iny jako slucovac TVSAT za 68kc. Jak vypada frekvencni charakteristika radeji nechci videt. Octo LNB jsem daval 2x a dekuji, nikdy vice. Multiswitchu jsem za posledni 2 roky dal hodne, zavadu jsem mel jednu a to zdroj po bource( v patek vecer). Ten me opravil kolega do soboty do rana. V regionu jsem sice asi nejdrazsi, ale reklamaci na praci a material mam nulove (nepocitam spotrebni elektroniku - prijimace, TV, to je srot cim dal vetsi, zejmena v honbe za co nejnizsi cenou), akorat je vzdycky lahudka davat do provozu rozvody slozene z tech nejlevnejsich komponent, ktere spolu nejedou a nejedou. Pak se vracis 100x na jedno misto, resis proc to nekdy jede, nekdy ne. Nakonec to konci tim, ze tam das to co mas vyzkouseny a vic o tom nevis. |
![]() J a |
07.06.2009, 10:11.29 | |
RE: Aktivní vs pasivní prvkyChápu co jsi chtěl říct.Jak o tom tak přemíšlím je nejvýhodnější koupit multipřepíínač a je to v klidu. |
![]() Stanowi94 |
07.06.2009, 10:44.30 | |
RE: Aktivní vs pasivní prvkyMozna,ze toto forum slouzi i k predani zkusenosti,samozrejme,ze s resenim za 3,20 bez DPH zasadne nesouhlasim,jde spise o princip.Mejme pripad 4 ucastniku (ne pozadovanych 8 ucastniku,nejsem ani prilis priznivcem OCTO LNB): 1) Pouziji multiswitch PROFI EMP Centauri napr.MS17/ 4PIU-6,pozemni signaly jsou jiz DVB-T a jsou dodrzeny vsechny pozadovane vystupni urovne.LNB jsou GI 0,2dB QUATRO.Ve vystupech jsou pouzity TV/SAT zasuvky SCHWAIGER, 2) Pouziji 4xLNB GI 0,2dB QUAD,dale pouziji 4 x DISEQC EMP Centauri profi 4/1, 4x TV/SAT slucovac SCHWAIGER, ve vystupech jsou opet TV/SAT zasuvky Schwaiger.Pozemni DVB-T prijem je externe zesilen,rozbocen 4 nasobnym rozbocovacem TONER a pripojen na slucovac TV/SAT.Propojovaci kabelaz je osetrena CAVEL DG80+ kompresni konektory GILBERT uvnitr,resp.BELDEN H121/BLACK PE vne a konektory CX3 CABELCON. No u techto 2 aplikaci posoudit vliv oddeleni prijimacu a rozdilne faze prijimacu. |
![]() hdpe |
07.06.2009, 10:50.27 | |
RE: Aktivní vs pasivní prvkyU varianty bez přepínače ti chybí to osminásobné rozbočení, jak už doplnil hdpe, tím pádem nejspíš i zesilovač. A to nepočítám ten počet spojů a jak to bude nakonec vypadat. Tato varianta by byla vhodnější pouze pokud by měl každý účastník své pozemní antény(napojí si je do svého slučovače), ale to nepředpokládám. Samozřejmě slučovače za 68 nebrat, dal bych pouze Alcad ME214 za cca 240. Navíc tu pak řešit možné problémy s oddělením přijímačů na rozdílných fázích, jak doplnil Rafi. Na lnb octo bych taky zapomněl, to raději 2 paraboly s Quady.Být to můj barák, dávám multipřepínač s quatry. Pouze aby koncové zásuvky nedělal nějaký amatér.. |
![]() Tomik535 |
07.06.2009, 14:35.28 | |
RE: Aktivní vs pasivní prvkyTAkže podle názorů vyplívá že je lepší multipřepínač, děkuji za odpověďi a názory všem |
![]() Stanowi94 |