23.06.2009, 20:24.33 | |
OCTAGON HD-SF918 HDTV ver. VANTAGE HD 1100SZdravím, uvažuji o koupi jednoho s těchto dvou satů, zajímali by mne vaše recenze, který z nich je lepší, popřípadě který zvládá přehrávání externích avi souborů jako např. INVERTO IDL5550S které doposud vlastním, PVR a podobné funkce, předem díky moc za každý názor |
![]() bore67 |
23.06.2009, 20:52.08 | |
RE: OCTAGON HD-SF918 HDTV ver. VANTAGE HD 1100...Pokud Ti jde i o kvalitu obrazu, tak jednoznačně Vantage HD, takový rozdíl jsem ani nečekal (plazma 107cm, panasonic). PVR funkce mají oba. |
![]() milanm |
23.06.2009, 21:08.24 | |
RE: OCTAGON HD-SF918 HDTV ver. VANTAGE HD 1100...aco avi (mpeg4) taky přehrává? |
![]() bore67 |
23.06.2009, 21:23.15 | |
RE: OCTAGON HD-SF918 HDTV ver. VANTAGE HD 1100...me to avi neprehrava,tak nevim jestli to tak ma byt nebo mam neco spatne ,ale asi to neprehrava :8) |
![]() kos |
23.06.2009, 21:48.15 | |
bore67Proč si to neotestuješ,můžeš přijít kouknout,to jsi tak líný???????,mám Vantage i OCTAGON!!!!!! :8) :8) :8) |
![]() hery |
23.06.2009, 22:59.05 | |
heryZapni skype. Dík obir. |
![]() obir |
24.06.2009, 00:22.20 | |
@milanmJak jsi to testoval? Oba přijímače na sobě, propojené přes stejné HDMI, zastavený obraz ve stejnou chvíli a přepínal jsi mezi těmi stojícími obrazy? Píšeš o kvalitě SD nebo HD programů ? Zkus to a budeš opatrnější se svými výroky.Hlavně se zaměř na čísla sw. |
![]() RAFI007 |
24.06.2009, 01:09.40 | |
@milanmkua ako mozes vo svete digitalnych 101010 tvrdit ze jeden prijimac je lepsi od druheho ?? to mas cim prepojene SCART-om alebo cez Cinch ?!! kua tak to Ti je skoda aj HDTV box aj ten cinkular menom panasonic !!Pokial to mas vsak prepojene tak ako prinalezi HDTV boxu, cize cez HDMI, a porovnavas to na 2 tych istych telkach vedla seba tak z oboch lezu tie same jednicky a nuly a dokonca v ten isty cas. Problem moze nastat jedine vtedy ak u SD programov mas nastavene v jednom boxe resamplovanie a v druhom nie !! pevne verim ze si to testoval tak ze doma mas toho vantága a u suseda si videl octagona, ale predtym si si lupol kalíšek palenky jako na privitanu od suseda, preto aj ta despoticka a demagogicka reakcia |
![]() Vlado Fogo |
24.06.2009, 06:31.07 | |
@RAFI007ano, stejny hdmi kabel. pokud ma nekdo jiny nazor, tak mu ho neberu, kdo ma moznost porovnani, tak mi treba da za pravdu, kdo tuto moznost nema, tak si bude chrochtat nad tim svym, to je normalni. napsal jsem svoji zkusenost (a ne jen s jednim kouskem), kdyz se tu bore67 ptal na tyto dva HD prijimace. kdyby se ptal na technisat a topfield, tak se do diskuse nezapojuji. |
![]() milanm |
24.06.2009, 07:27.32 | |
@heryDíky moc za pozvání, ale na Lanškroun ted zrovna v dohledné době cestu nemám, ale porad, kterej se ti zdá lepší. |
![]() bore67 |
24.06.2009, 09:33.45 | |
@kosMne Vantage 7100 HD všetko s "avi" prehráva. |
![]() Milan C |
24.06.2009, 10:21.29 | |
RE: OCTAGON HD-SF918 HDTV ver. VANTAGE HD 1100...Octagon má větší možnosti z hlediska sdílení karet... R^ |
![]() drobeček |
24.06.2009, 10:29.04 | |
@drobečeka octagon asi avi neumí že? |
![]() bore67 |
24.06.2009, 10:44.56 | |
RE: OCTAGON HD-SF918 HDTV ver. VANTAGE HD 1100...To nevím, ale zvládá to AZbox elite včetně PVR a sdílení... :8) |
![]() drobeček |
24.06.2009, 12:09.20 | |
bore67To víme co nám píše drobeček,/to nesouvisí s dotazem/,ale na to co se ptáš Ty je uplně zatím na tom VANTAGE svým dlouhodobým,vyzkoušeným a vyspělým SW nejlépe vzhledem k funkci PVR,všechny funkce tvého požadavku přehrávání zvládá perfekt i přehrávání externích avi souborů.Což se o Octagonu s takovou predcizností jak to chodí ve Vantage zatím srovnat nedá/u Octagonu mladý SW,řádně nevyzkoušený a vzhledem k posledním propadáků SW u Octagonu je to spíš ostuda./Jinak Octagon je zase lepší pro jiné účely,což naznačil malinko drobeček,i když umí ještě více v této oblasti.Až budeš mít více času,můžeš si tu u mě vyzkoušet to budeš chtít,třeba i ten AZBOX HD ELITE,který má třeba i Skalda z TURECKA!!!!a je s ním spokojen,zatím čau a dej vědět. |
![]() hery |
24.06.2009, 15:23.21 | |
Vlado FogoR^ale predtym si si lupol kalíšek palenky :laughing: jsem se fakt zasmál R^ |
![]() juzek |
24.06.2009, 15:30.42 | |
@juzekhe he.. je to tak .. neverim ze spominany pisatel testoval tak ze mal oba prijimace vedla seba pripojene a testoval na telkach tej istej znacky..skor si myslim ze sa popalil kupou onoho vantága :))) a ticho zavidi majitelom octagonu, pripadne majitelom linux strojov. ono emu raz skonci a v domacnosti kde je viac ako jedna telka by som sa poohliadal po HD prijimaci + sd prijimaci ktore sa medzi sebou vedia podelit o tu ktoru karticku |
![]() Vlado Fogo |
24.06.2009, 16:58.09 | |
RE: OCTAGON HD-SF918 HDTV ver. VANTAGE HD 1100...Už som to tu raz písal,treba si prijímače rozdeliť na tie vyrobené v South Korea a tie v Číne/Honkong/.Obrazove jednoznačne tie kórejské-Topfield,Vantage,Technisat,Humax, ostatnéčínskeOpticumy,Optiboxy,Openboxy,Schowboxy,AZboxy,Comaqy,Silvercresty apod.,hlavne s procesormi Ali obrazove nestoja za nič!Kto chceobrazovo,zvukovo a cenovo dobrý receiver,tak TF7700HSCIUSB alebo VantageHD1100. |
![]() pixla |
24.06.2009, 18:19.24 | |
RE: OCTAGON HD-SF918 HDTV ver. VANTAGE HD 1100...původně jsem tu chtěl napsat že k té reklamě na Vantaga schází Topfilďák Rv A je to tu! :laughing:pixla: Za nic stojíš tak maximálně ty! Báchorky nechej dětem na večer! :razz: Kolik ti platí za reklamu? |
![]() juzek |
24.06.2009, 18:29.27 | |
@Vlado Fogona Tvuj prvni prispevek jsem nereagoval, protoze Te beru s rezervou, jen jsem cekal, ze se vybrecis jen jednou a nebudes prudit opakovane ... jestli nemas zkusenosti s Vantage a Octagon, tak myslim ze tu nemas co delat, nedelej tu dusna a nepis o nekom co si o nem myslis, pis k veci a svy pocity o ostatnich si nech ve sve chytre hlave ... nevim jestli to poberes, snad ano, jestli ne, tak mi je Te lito. |
![]() milanm |
24.06.2009, 19:13.26 | |
@JuzekSom montér,všetky menované prijímače mi prešli rukou-mám ich otestované,okrem nich ešte Kathrein,Ilusion,Golden Int.,GoSat atď a budeš sa čudovať,mal som vyše roka aj Ferdu 8900! |
![]() pixla |
24.06.2009, 22:40.20 | |
@milanm...ty ich kamosko poznas len zvrchu, ja poznam aj creva .. a to ze ich sem niekto silou mocou tlaci je zase vec druha..kazdopadne co sa tyka obrazu na HD kanaloch nie je ziaden rozdiel medzi HD prijimacmi !! uz to pochop je to digitalny signal, cize upravuje sa az u teba v TV prijimaci, vsade cez vsetky casti od vysielacieho strediska cez druzicu a sat prijimac, ci je to uz taiwan, cina, germany to ide iba digitalne cize sustava logickych jedniciek a núl... Ak ti nejaky predajca tlačí kapusty ze ten vaňtáge ma najsamkrajsi obraz tak to robi iba z jedneho dovodu, potrebuje sa toho krámu zbavit !! |
![]() Vlado Fogo |
25.06.2009, 08:30.29 | |
@Vlado Fogo... znam tyto prijimace vic nez dobre (a ne jen jeden kus od kazdeho), kdybys znal "creva", tak tu radeji poradis tazateli. to co pises vypovida minimalne o Tve nezkusenosti s temito dvema znackami a podobne jako juzek jen placas do vody, cpes tu svy vylevy, ze tu nekdo nejakou znacku vyzdvihuje, ne kazdy to ma zapotrebi, tak jako emu, sdileni karet a jine zde dokola diskutovana temata, lidi jsou ruzni a ne kazdy tu jen z nudy reje. pokud vim, tak tazatel se v teto diskusi rozhodoval prave mezi vantage a octagon, protoze nema moznost se treba sam nekde mrknout a porovnat je. za rozdilem kvality obrazu si stojim, nehlede na to, ze vetsina kanalu je a jeste bude SD :-/ a tam ten rozdil pozna skutecne i moje dite. co se tyka sw, tak to naznacil i hery a kdyz rikas, ze mas zkusenosti s Octagonem, tak to vis sam. mozna se Ti to nebude libit, mas jine a sve zkusenosti, ale souhlasim s tim co psal pixla. |
![]() milanm |
25.06.2009, 08:49.14 | |
RE: OCTAGON HD-SF918 HDTV ver. VANTAGE HD 1100...hery, máš je doma oba, tak je rozsuď :)))Bo mě už se tu chce z toho brečet. Že by ty čínské číslice tam chodily v těch jejich klikyhácích? Pak je možné, že ta televize jich polovinu nepozná :laughing: @pixla Možná že si montér(Bůh opatruj tvé zákazníky), ale nevidím žádnou spojitost mezi tebou uvedeným openboxem nebo showboxem a poitou tohoto tématu.. |
![]() Tomik535 |
25.06.2009, 11:26.00 | |
@Tomik535Openbox bol pred rokom,dvoma na tú dobu slušný prijímač,schowbox ako nástupca nesplnil očakávania,má doteraz nevyriešených viac nedostatkov,spoločné majú to,že obrazovo súna priemernej úrovni ako aj Octagon918 a nemôžu sa porovnávať s Vantage.A to je tá pointa tématu! |
![]() pixla |
25.06.2009, 12:20.49 | |
RE: OCTAGON HD-SF918 HDTV ver. VANTAGE HD 1100...Pointa tématu je o rozdílu připojení přes hdmi.Nemusíš mi vysvětlovat co byl openbox. |
![]() Tomik535 |
25.06.2009, 12:31.59 | |
RE: OCTAGON HD-SF918 HDTV ver. VANTAGE HD 1100...Jak jsi to testoval? Oba přijímače na sobě, propojené přes stejné HDMI, zastavený obraz ve stejnou chvíli a přepínal jsi mezi těmi stojícími obrazy? Píšeš o kvalitě SD nebo HD programů ? Zkus to a budeš opatrnější se svými výroky.Hlavně se zaměř na čísla sw.Registrován: 01/2006, Autor: uživatel RAFI007 ano, stejny hdmi kabel. pokud ma nekdo jiny nazor, tak mu ho neberu, kdo ma moznost porovnani, tak mi treba da za pravdu, kdo tuto moznost nema, tak si bude chrochtat nad tim svym, to je normalni. napsal jsem svoji zkusenost (a ne jen s jednim kouskem), kdyz se tu bore67 ptal na tyto dva HD prijimace. kdyby se ptal na technisat a topfield, tak se do diskuse nezapojuji. Registrován: 03/2006, Autor: uživatel milanm Už víš, o čem je řeč? |
![]() Tomik535 |