| 02.08.2009, 11:30.17 | |
Plazma + HD Sat.prijimačZdravím,chci koupit tuto plazmu Panasonic VIERA TX-P37X10Y nemate skusenosti jak to fachčí s Hd prijimačemí? Dík za radu nebo skušenosti.... |
![]() Ivan167 |
| 02.08.2009, 11:39.06 | |
RE: Plazma + HD Sat.prijimačS HD přijímačem to fičí a fachčí jak vítr !!Ale za přepokladu že máš přítup k dostatečnému množtví HD kanálů.. Pokud přístup nemáš už to fachčí a fičí podstatně hůře. Ale každopádně je to koukatelný určitě víc jak na jakém koliv LCD. Bavíme se o fachčení SD kanálů u HDje to už jedno. A každopádně 37 palců je málo,pokud nekoukáš z jednoho metru. |
![]() pat |
| 02.08.2009, 11:43.51 | |
RE: Plazma + HD Sat.prijimačVidíš nějaký důvod, proč by to nemělo fachčit?Ale vlastně jo. Třeba ten, že na HD je to trošku malé nebo to propojíš scartem.. ;P |
![]() Tomik535 |
| 02.08.2009, 11:48.46 | |
RE: Plazma + HD Sat.prijimačMa to uhlopričku 94cm ví tam místa nemam ..takže doufam že to bude oki dík za postrehy... |
![]() Ivan167 |
| 02.08.2009, 12:01.43 | |
RE: Plazma + HD Sat.prijimačlcd je lepší ha ha ha |
![]() kuldan |
| 02.08.2009, 12:02.58 | |
RE: Plazma + HD Sat.prijimačTo je nepopíratelný fakt. Hlavně jako monitor k pc. |
![]() Tomik535 |
| 02.08.2009, 12:07.02 | |
kuldanJak jsi na to prisel? :8) haha. |
![]() lak |
| 02.08.2009, 12:10.24 | |
RE: Plazma + HD Sat.prijimačjako zobrazovač k HTPC bych si radši vybral tu LCD televizi, plazmy prý nemají rádi statický obrázky |
![]() vortimond |
| 02.08.2009, 12:24.59 | |
RE: Plazma + HD Sat.prijimačNechci tu rozpoutat zase trapnou diskuzi zda je lepší LCD nebo plazma.Každopádně je naprosto jasné že plazmy umí lépe a věrohodněji(podobnosti CRT)zobrazit SD signál.Protože je ho na orbitě stále 90% většiny volil bych polde toho to parametru !! Ale je to jen můj názor.. Každý si musí sám zvážit jak a na co bude svůj zobrazovač používat.. LCD ve velké uhlopříčce rozhodně není na zobrazování běžného SD signálu.Nebudem si nalhávat hezké to není Zdar |
![]() pat |
| 02.08.2009, 12:38.16 | |
RE: Plazma + HD Sat.prijimačDik za rady o LCD jsem ani neuvažoval tu mam pripojenu k Pc tam je to ok... R^ |
![]() Ivan167 |
| 02.08.2009, 12:44.30 | |
RE: Plazma + HD Sat.prijimačpat to napsal naprosto výstižně !!! pro převažující SD hrůzy je plazma jediná skutečná volba.... |
![]() kacenkin |
| 02.08.2009, 13:01.46 | |
RE: Plazma + HD Sat.prijimačjá tu LCD mám na všechno možný, takže oceňuju, že je to tak univerzální a výborně se hodí i k PC. taky na tom hraju PS3 hry, teď se chystám na ten novej simulátor hawx, vypadá fakt superwww.youtube.com/watch?v=w0Xqko5BFmI |
![]() vortimond |
| 02.08.2009, 13:05.40 | |
RE: Plazma + HD Sat.prijimačPo mých zkušenosrech ,jsem zvolil LED má to od každýho něco a super obraz.(LED Samsung UE46B7000) |
![]() Cucerak |
| 02.08.2009, 13:11.47 | |
RE: Plazma + HD Sat.prijimačNení to pravda, co tady píšete, tak jak to píšete.Levná LCD asi není srovnatelná s levnou plazmou. To jo. Ale taky existuje řada X od Sony, řada XS od Sharpu a na ty asi žádná plazma, a to ani Kuro už nemá (v celkové součtu všech vlastností) - pro rozměry 55" a 60". |
![]() Antonín |
| 02.08.2009, 13:24.22 | |
RE: Plazma + HD Sat.prijimačAntonín: A na to si přišel jak? :-) |
![]() cgyfan |
| 02.08.2009, 14:13.46 | |
RE: Plazma + HD Sat.prijimačPřes dostatečně kvalitní sat. HD příjmač má i dostatečně kvalitní SD signál, samozdřejmě propojený s TV pomocí HDMI slušnej obraz i na LCD. :ogre: |
![]() eemil |
| 02.08.2009, 14:28.54 | |
RE: Plazma + HD Sat.prijimačNeni nad crt Grundig uhlopř.72cm.Zatim jsem v klidu a spokojený.Taky nechápu proč se hádáte.Ale v dobrém už se u vás zatahuje? Havlíčkův Brod mírná oblačnost jinak strašný vedro. :))) |
![]() koax |
| 02.08.2009, 14:48.55 | |
100%-ny suhlas s Antoninomti, ktori tvrdia, ze plazma > lcd, pravdepodobne este nevideli kvalitne LCD (nepisem o srandovnych modeloch za 20-30 tisic), ako pise Antonin - X-ova rada od Sony predci bez problemov aj plazmu od Pioneeru (ale cenovo je uplne niekde inde), niekedy, ked sa ocitnete v predajni, dajte si ukazat napr. KDL-46X4500 alebo KDL-55X4500, ale to len na margo ... |
![]() sgi320 |
| 02.08.2009, 15:31.57 | |
RE: Plazma + HD Sat.prijimačTo těm plazmám dobrou reklamu neděláte. Rozdíl SD-HD je prokazatelně 5ti násobný co do počtu bodů. Pokud to plazma nepozná a je schopna to zamaskovat, tak nevím, to by možná pomohlo tu LCD namazat sádlem a SD bude taky dobrý ne? ;) |
![]() visper |
| 02.08.2009, 15:41.22 | |
RE: Plazma + HD Sat.prijimačjasně, není nad akvárko Rv :laughing: :laughing: :laughing: |
![]() eemil |
| 02.08.2009, 15:49.13 | |
RE: Plazma + HD Sat.prijimačOn má Antonín pravdu, ale to jsou jiné cenové relace asi těžko/většinou/ dostupné pro normální lidi.A rozdíl na plazmě/myslím tím dobrou/ SD-HD je prokazatelný jak píše "visper".Já tam ten rozdíl vidím a je velký-a ten kdo píše že ne tak by měl navštívit očaře.A na lcd sem to viděl u sestry ,tam nebylo o čem diskutovat-hnus,jednalo se o sd i hd. |
![]() petr33 |
| 02.08.2009, 16:05.13 | |
RE: Plazma + HD Sat.prijimačTo je neverending story plazma versus LCD, nejenom tady ale všude ve světě. Přitom displej je to poslední co dělá kvalitu televize. Lidi mají zafixované že plazma je pro bohaté a LCD pro chudé. Ale to už dávno není pravda. Dnes ty skutečně dobré (a drahé) TV jsou většinou LCD. |
![]() visper |
| 02.08.2009, 16:13.46 | |
petr33no tak to má buť tvoje sestra hodně nekvalitní LCD, nebo by sis měl dojít k očnímu ty. Já osobně mám LCD Philips levnější řadu a na obraz si přes HD sat nemůžu stěžovat. Ano, obraz vypadá na každej technologii trochu jinak, ale rozhodně se nedá tvrdit, že na LCD je obraz vždy hnusnej. :8) |
![]() eemil |
| 02.08.2009, 16:28.49 | |
RE: Plazma + HD Sat.prijimačJá zase jsem pro plazmu :-). Nejen, že má větší barevný gamut, ale každopádně má omnoho větší kontrast. R^ |
![]() lukin |
| 02.08.2009, 16:39.36 | |
RE: Plazma + HD Sat.prijimačGamut je pravda, s tím kontrastem už bych si tak jistý nebyl. Mimochodem s tím kontrastem tomu dost nerozumím, podle mne to jsou jen obchodní triky. Dříve se psalo že kontrast v kině je skoro 1:100 a že to CRT nemůže nikdy dosáhnout. A najednou máme 1:10000 a více. Proboha vždyť tolik nemá ani svářečka bez ochrané kukly! |
![]() visper |
| 02.08.2009, 17:36.11 | |
RE: Plazma + HD Sat.prijimačtak, ako sa neda porovnavat kontrast medzi plazmou a LCD, tak sa neda porovnavat dynamicky kontrast so statickym (vyrobcovia uvadzaju rozne udaje), porovnavanie color gamutu je takisto nezmysel - ludske oko aj tak nedokaze rozoznat viac ako 16,7 mil farieb (co dnes uz dokaze akykolvek panel), podobne je to aj s dobou odozvy (raz je to medzi bielou a ciernou, inokedy medzi odtienmi sedej)- neda sa porovnavat medzi plazmou a LCD, napriek tomu - vsetky udaje u LCD pod 8ms su uz irelevantne, pretoze to takisto oko nedokaze zachytit, takze predtym, ako zacnete porovnavat, tak si pozrite, co ktory udaj aj znamena, mimochodom - technologia plazmy ide pomalicky do zabudnutia (vid ukoncenie vyroby u Pioneeru v 2010), coskoro nas cakaju OLED panely (to sa Vam este len bude zrak otvarat :) )pre plazmu - vernejsi obraz, co sa filmov tyka (tiez uz velmi neplati), vernejsie zobrazenie ciernej proti plazme - hmotnost, rozmery, mozno este stale spotreba, odrazavost povrchu panelu, technologia ? pre LCD - mensie rozmery a hmotnost, lepsie zobrazovanie roznych zdrojov (konzoly, PC), mensia spotreba, perspektivnejsia technologia proti LCD - cierna nie je vzdy ciernou (uz asi ani neplati) - opakujem este raz - nie je plazma ako plazma a nie je LCD ako LCD (kvalita stoji viac), mnohi hladaju kvalitny pomer cena / vykon (tam sa da uvazovat o plazmach Panasonic a LCD trebars aj Philips) buducnost = OLED a technologie na tejto baze (tam uz kvalite panelu naozaj nie je co vycitat, zatial snad len cenu :))) |
![]() sgi320 |
| 02.08.2009, 18:22.31 | |
RE: Plazma + HD Sat.prijimačNeeeee.1. Kvalitní plazma Kuro LX6090 je asi horší (nebo zhruba stejná - to už jsou tak detailní a hlavně subjektivní rozdíly, že to nemá smysl zkoumat), než Sharp XS, nebo Sony 55X4500. Má určitě drobnou nevýhodu v menší mechnické odolnosti (i relativně malé ťuknutí dětskou hračkou může být konečná) a v tom že statický obraz není dobrý nápad. 2. Hlavní trik zobrazení SD je firmware. Nikoliv panel. Tím méně ne technologie panelu (když porovnám moderní plazmové panely 10. generace a LCD s RGB podsvícením). 3. Nevýhodou LCD je v této kategorii snad menší úhel (hodně ze strany je plazma lepší). Opět spíše drobnost. 4. Sestřino LCD, pokud se nijak nejmenuje, o ničem nevypovídá. Jsou blbé plazmy, jsou blbé LCD. 5. V kategorii levných televizí (cca do 50kKč) skutečně dostanete lepší kvalitu SD obrazu plazmovou televizí. Speciálně panasonicy mají velmi slušný firmware za peníze, za které se prodávají. 6. Levný šmejd je levný šmejd, s tím nikdo nic nenadělá. Není žádná levná a zároveň kvalitní televize. Prostě je to pak kompromis. Nemusí každý utrácet hromadu peněz, ale nemůžete čekat srovnatelnou kvalitu. Ale v Lídlu, nebo Datartu a Electroworldu bych nedoporučoval kupovat nic. mají většinou straé modely. 7. Přesný model je důležitý, i výše uvedneý Sharp dělá šmejdy. Dobrá je jenom řada XS a navazující modely. Takže třeba napsat, že mám LCD Sharp a je to hnusné/hezké není ždáná informace. 8: OLED je jenom teorie. Pámbuhví, co to bude znamenat prakticky. Možná to bude další krok, možná vůbec nic. Pro výběr televize teĎ je to úplně nesmyslná otázka. A přišel jsem na to vlastní zkušeností. Kvalitní zobrazovače mne zajímají a nelimituje mne nedostatek. |
![]() Antonín |
| 02.08.2009, 18:38.29 | |
RE: Plazma + HD Sat.prijimač8: nie je to celkom tak - prvou lastovickou je Sony XEL-1 (sice je to malicke, tusim 11 palcov, ale vysoko funkcne), Samsung uz tusim vyrobil 40-palcovy a 32-palcovy TV, podobne aj Sony a LG pracuju na vyssich uhloprieckach, za zmienku stoji:http://www.oled-display.net/oled-television http://www.oled-info.com/oled-tv |
![]() sgi320 |
| 02.08.2009, 19:46.53 | |
RE: Plazma + HD Sat.prijimačFurt jenom pouhá teorie.Do masové výroby to možná vůbec nepřijde, možná přijde. Je spousta věcí, které v tom hrají a budou hrát roli. Marketing. Náklady sériové výroby. Atd. Atd. Letos nic ke koupi nebude, kdoví jestli příští rok. Prostě pro současnou úvahu o koupi to má nulovou hodnotu. Až to bude v obchodech, až to bude někdo průmyslově vyrábět, tak to jistě bude jiná otázka. |
![]() Antonín |