![]() |
|
ČT chce otestovat 4K / to musí teď stranouKdyž jsem četl zprávu, že ČT chce testovat vysílání v 4K, tak ve mě zajiskřila šance sledovat něco ve 4K (https://www.parabola.cz/zpravicky/30930/ct-chce-otestovat-4k-pravidelne-vysilani-zatim-nechysta/nazory/)Dnes ale i ta malá šance zcela zmizela. Po přečtení článku u konkurence je jasné, že naše země bude opět na chvostu s technologií. (Českou televizi čekají složité časy. Na technické vychytávky zapomeňte. Pokud jste doufali v UltraHD vysílání, to musí teď zůstat stranou.) Na co se pak kupovat nové televize ? Pak opět člověk musí sáhnout po share a závidět těm, co 4K už mají. Vždy může být hůř....
|
Jimmy
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 983 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 96 | |
![]() |
|
RE: ČT chce otestovat 4K / to musí teď stranouno tam se musi napřed platit ty novinaře ,kteří kladou otázky ,takže technologie musí stranou![]() VU+ZERO,Tv PHILIPS 40US6809/12 a Argus miniplus highspeed HD+ DVB-T Combo,Argus piccollo,LG 32LE5310
|
kos
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 983 |
![]() |
|
@Jimmya kteří jsou ti co 4k mají? když jsme na tom chvostu, zajímaly by mě ty davy zemí před námi![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 384 |
![]() |
|
lanceStačí se podívat https://www.flysat.com/satlist-uhd.phpNebylo to myšleno pouze na veřejnoprávní TV, ale vysílání v zemi. Vždy může být hůř....
|
Jimmy
![]() |
|
RE: ČT chce otestovat 4K / to musí teď stranouPrávě proto já budu přecházet z CRT až na 32K. |
jirkabe
Registrace: 2/2014 Příspěvků: 297 |
![]() |
|
RE: ČT chce otestovat 4K / to musí teď stranouuž vidím Alzaka ve 4k nebo Argin max![]() ![]() |
GarGG
Registrace: 7/2014 Příspěvků: 132 |
![]() |
|
@JimmyNo těch fakt je![]() |
lance
![]() |
|
lancePsal jsem, že "bude" Tím jsem myslel budoucnost. Pokud teď zarazí rozvoj technologie, tak se nikam dál nepohneme.Toto je i napsáno v článku : "Budeme rádi, když po roce 2021 ustojíme rozsah služeb, který dneska poskytujeme,“ prohlásil Petr Dvořák na konferenci" Přečti si celý článek a pak mudruj. Vždy může být hůř....
|
Jimmy
![]() |
|
RE: ČT chce otestovat 4K / to musí teď stranouNěmci, Rakušané ani Švýcaři nevysílají v UHD, a to jsou státy, které si myslím jsou na tom s obrazovou kvalitou docela dobře a hlavně mají 4k obsah, tzn., že mají co vysílat, přesto nevysílají. Co by se asi tak u nás vysílalo ve 4k a jaký by to mělo přínos vidět ty sr.čky co ČT furt dokola pouští a co natočili za komunistů? Zůstaň na zemi a klidně si dál nech snít o 4k v ČR.DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta
|
Kibicak
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
@JimmySuhlas s lanceVysielatel aj moze chciet riesit vyselanie 4k, otazne je kto to bude dalej distribuovat. Je to v porovnani s hd o dost nakladnejsie pre kohokolvek, kedze datovy tok je o dost vyssi a zatial to pre koncoveho uzivatela na tv do 50" takmer ziadny prinos nema Slnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes
|
jozef BA
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 2 461 |
![]() |
|
RE: ČT chce otestovat 4K / to musí teď stranouMně osobně na několik let bude stačit, pokud si ČT řádně vypiplá celý přenosový řetězec do 1080p/50. Jen kdyby se na toto dotáhli i jiní vysílatelé. Je sice hezké sem tam si sednout 1m před TV a podívat se na fotbal nebo Roland Garos v 4K, ale jelikož nemám doma TV s 2,5m úhlopříčkou, tak na běžný provoz je pro mě kvalitní HD dostačující (jen kdyby to kvalitní HD bylo). V lineárním vysílání určitě nespoléhám na nějaký překotný rozvoj 4K atd. a na jiné služby přes rychlý net snad postoj ČT nemá vliv. Kupující 8K TV a pod. snad budou mít možnost je krmit nějakým odpovídajícím VOD. Pokud někdo naskočí na marketing výrobců TV a pořídí si 8K TV s očekáváním, že hned by měl někdo 8K lineárně vysílat... je dost naivní. |
lance
![]() |
|
RE: ČT chce otestovat 4K / to musí teď stranouV případě ČT jde teď o prachy, Bureš jim sáhnul na nějaké prachy z DPH... páč mu nejdou na ruku... ale o to nejde, prostě ČT hospodaří svým způsobem s veřejnými financemi a hospodařit by se s nimi mělo rozumně. Musí zvažovat investice do obsahu vs. techniky atd. co má smysl dnes, co později, co ne... Prostě 4K je velký technický skok a obrovsky finančně náročný, na HW v ČT i na násl. distribuci, nedává to nyní smysl, jen proto "aby šli s dobou". Přínos 4K proti kvalitnímu HD není tak významný aby stál za nějaké překotné upgrady. Za tím si stojím. Pro velké zobrazovače z malých vzdáleností ano, ale to by pak skutečně znamenalo mít v obýváku křeslo na kolejnici, aby sis ho šoupal o několik metrů od TV a k TV podle vysílaného obsahu (starý SD film vs. nativ sport 4K) aby sis to užil (4K) ale taky ve zdraví přežil (SD)![]() ![]() |
lance
![]() |
|
RE: ČT chce otestovat 4K / to musí teď stranouO.K. to beru. Jenom předešlý článek trochu nabudil dojem, že ČT koketuje s 4K. Teď je ráda, že ustojí stávají stav.Vždy může být hůř....
|
Jimmy
![]() |
|
RE: ČT chce otestovat 4K / to musí teď stranouZa mě řeknu jen jednu věc a to,že doba pokročila a HD vysílání by se mělo brát jako standart a nikoliv jako nadstandart. |
NecanP
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 102 |
![]() |
|
@KibicakTo jsi se nějak popletl, že němci nevísílají ve 4k. Já sleduji přes německou HD+ UHD 1 kde vysílal přes tenis Eurosport,de 4k, Na RTL UHD sleduji formule 1, celodenně vysílá a občas se na to kouknu Travel XP 4k,Sky sport UHD, Sky sport bundesliga UHD. Na Hot Birdu koukám zadarmo na NASA UHD a mám přístup na pol. Canal+ 4k. A 1.7. mi přibude RAI 4k. Takže nějaké tv stanice už jedou i německé. |
kolenáč
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 1 959 |
![]() |
|
RE: ČT chce otestovat 4K / to musí teď stranouA pokud se chci podívat na film v češtině tak VU+ Zero 4k mám přes tv archív stream cinema kde je spousta filmů, seriálů ve 4k. Takže 4k televizor využiji. |
kolenáč
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 1 959 |
![]() |
|
@kolenáčZase jeden, co neví o čem je řeč. Bavíme se, jestli jsi si nevšiml, o veřejnoprávních televizích, ne o komerčkách.DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta
|
Kibicak
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
RE: ČT chce otestovat 4K / to musí teď stranouSúhlas s @lance.Pre bežného diváka s TV do 55" (tých, ktorí majú väčšie uhlopriečky je malé percento a obsah si zväčša zabezpečujú inak) je kvalitné HD úplne postačujúce. Skôr je dôležité, aby sa z HD stal štandard a bolo to skutočne HD. Inak škoda, že 3D bolo pochované. 3D ako také bolo síce o ničom, ale pri tých TV bola aspoň záruka, že majú 100 Hz panel. |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 484 |
![]() |
|
RE: ČT chce otestovat 4K / to musí teď stranouTVP zastanawia się nad kanałem w jakości 4K, w którym mogłaby transmitować m.in. najważniejsze wydarzenia sportowe produkowane w tej technologii. Dyrektor TVP Sport powiedział, że gdyby udało się tę stację uruchomić przed Euro 2020, to wtedy na jej antenie znalazłyby się transmisje tych meczów. Nadawca zastanawia się także nad modelem dystrybucji kanału 4K.TVP už pred rokom vysielala v 4K MS vo futbale z Ruska. |
stamar
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 1 373 |
![]() |
|
chalupáře 4Kto by bylo žůžo |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 358 |
![]() |
|
ČT chce otestovat 4KA stačí,kdy jim pojede ČT24HD,když teď nehraje ani u M7 i freesatu![]() ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 530 |
![]() |
|
Dokud nebudoutelevizory běžně 100", tak 4k nemá valný smysl. Na 32" je sotva rozeznatelné HD od SD, tak k čemu UHD?Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 683 |
![]() |
|
@Enikna 55 je videt rozdil.Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
@bublajsV com, v tych par nevyholenych chlpkoch na p...i? |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 595 |
![]() |
|
@bublajsNa 55" je vidět rozdíl mezi SD a HD, tomu bych věřil. ......Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 683 |
![]() |
|
RE: ČT chce otestovat 4K / to musí teď stranou@Enik: K čemu UHD? A k čemu třeba Ferrari? Na těch našich tankodromech jeho parametry stejně nejsou vidět.Já mám telku 56" a koukám na ni ze vzdálenosti necelé 2m. A UHD mi vyhovuje, tak mi ho neber. Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 1 011 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 96 | |
![]() |
|
![]() |