Quantcast

Paket britských kanálů BBC a ITV dočasně FTA na 24,5W

| redakce | tisk

Satelit Intelsat 905 (24,5°W) v poslední době značně ožívá - začíná jej využívat řada vysílatelů z různých částí Evropy. Důkazem toho je relativně nový multiplex určený pro potřeby testů digitální terestrické televize (DVB-T) ve Velké Británii a obsahuje atraktivní britské programy BBC, ITV a řadu dalších.

Paket se vysílá na kmitočtu 11,056 GHz, polarizace horizontální, SR 18500, FEC 5/6, DVB-S2/8PSK. Všechny programy jsou SD a šířeny v moderním a úsporném kompresním formátu MPEG-4. Pro příjem je nutný HD set top box, který podporuje normu DVB-S2.

Paket britských kanálů BBC a ITV dočasně FTA na 24,5W
▲ Paket britských kanálů BBC a ITV dočasně FTA na 24,5W

Divák v paketu najde programy ITV 1, ITV 2, ITV 3, ITV 4, Channel 4, Five, BBC One, BBC Two, BBC Three, CBBC, BBC Four, Cbeebies, Film 4, True Movies, True Movies 2, Movies4men, Movies4men 2, E4, More 4, Zone Horror, CNN International, Sky News, BBC News, Fox Movies, Fox Series a Travel Channel UK.

Paket britských kanálů BBC a ITV dočasně FTA na 24,5W
▲ Paket britských kanálů BBC a ITV dočasně FTA na 24,5W

Všechny programy jsou známé z volného satelitního šíření v platformách Freesat a Sky Digital na satelitech Astra 2A/2B a především Astra 2D (28,2°E), která nemá příznivé pokrytí střední Evropy, takže divák s parabolou o průměru cca 100 cm si může vychutnat dočasně volně dostupné vysílání i na parabolách malých rozměrů.

Je ale překvapivé, že multiplex obsahuje i filmový kanál Fox Movies pro země arabského světa s originálním zvukem a arabskými titulky. Tento program je jinak šířen přes pozice 26°E a 7°W.

UPDATE: Po 12. hodině byl signál všech programů paketu zakódován.





Reklama




Vybrané články