Quantcast

Nejobsáhlejší hokejové zpravodajství na Radiožurnálu

| redakce | tisk

Jak se nejrychleji dopravit na zápasy národního týmu do Bratislavy? A obhájí čeští hokejisté titul mistrů světa? Uslyšíte od 29. dubna do 15. května exkluzivně ve vysílání Radiožurnálu.

Již zítra, ve středu 27.4., odvysílá Radiožurnál v rámci pořadu Motožurnál od 13.05 speciál o dopravě k MS v hokeji. Zaměří se v něm na parkování ve městech, kde se hraje, místní dopravní opatření nebo kontroly slovenských dopravních policistů. Doporučí také nejlepší trasy z Čech a upozorní na náklady na dálniční poplatky a pohonné hmoty apod.

Po celou dobu MS bude nabízet užitečné rady pro české fanoušky, kteří pojedou autem na zápasy do Bratislavy. Pro ně bude posílena speciální Zelená vlna Radiožurnálu připravovaná ve spolupráci s kolegy ze Slovenského rozhlasu.

V den utkání české reprezentace a dále podle postupu Čechů dostanou posluchači dopravní informace pravidelně každou hodinu - při utkáních ČR-Lotyšsko a ČR-Finsko (30.4. a 4.5.) od 13.45 do 19.45 a při utkání ČR-Dánsko (2.5.) od 9.45 do 15.45 hod. V ostatní dny nabídne Radiožurnál speciální Zelenou vlnu vždy v 11.45 a 15.45 hod.

Šampionát z komentátorské pozice bude sledovat dvojice sportovních reportérů Petr Kadeřábek a Pavel Petr. „Jako jediné české rádio budeme mít přímo v hale své reportéry,“ vysvětluje exkluzivitu Radiožurnálu Hana Hikelová, ředitelka zpravodajských stanic Českého rozhlasu.

Česká reprezentace vstoupí do bojů šampionátu 30. dubna ve 20.15 zápasem proti Lotyšsku. Radiožurnál v přímém přenosu odvysílá závěrečnou třetinu. Druhý duel národního týmu s Dánskem, který proběhne 2. května od 16.15, pak nabídne v přímých vstupech. Posledním protivníkem Čechů ve skupině budou 4. května od 20.15 Finové a posluchači uslyší reportáž celé třetí části střetnutí. „Dále bude záležet na atraktivitě soupeře, hracím času utkání a na tom, o co v jednotlivých utkáních půjde. Jsme připraveni reagovat pružně na aktuální vývoj turnaje,“ říká k dalším plánům H. Hikelová. Pokud česká reprezentace postoupí do čtvrtfinále, zprostředkuje Radiožurnál tento i případné další zápasy celé v přímém přenosu.

Z Bratislavy se bude hlásit také tamní zpravodaj Českého rozhlasu Vojtěch Berger. Každé ráno v 7.20 otevře stránky svého Slovenského hokejového deníku. „Organizátoři slibují rodinný šampionát, malý ale hezký. Rád bych tu atmosféru přenesl až k posluchačům u nás doma,“ slibuje Berger.

zdroj: ČRo





Reklama




Vybrané články