Quantcast

Benelux: 140 tisíc nových domácností přijímá Astru 23,5E

| redakce | tisk

Technický dosah satelitního systému ASTRA na trzích Beneluxu na pozici 23,5°E se zvýšil o 140 tisíc domácností na celkových 870 tisíc. Meziročně je to růst o 20 procent. Celkem 1,1 milionu domácností v zemích Beneluxu přijímá programy ze satelitů Astra.

80 procent z nich sleduje programy z obou satelitních pozic - 23,5°E a 19,2°E. Zbylých 20 procent přijímá programy z orbitální pozice 19,2 st. východně. Vyplývá to z výsledků Satellite Monitor, který každoročně představuje satelitní operátor SES

Rychlý růst satelitů Astra na pozici 23,5°E v Nizozemí a Belgii byl způsoben spuštěním regionálních programů a širokého rozsahu HD programů společností M7 Group, která vlastní platformy Canal Digitaal a TV Vlaanderen.

Orbitální pozice 23,5°E se využívá také pro přenos televizních kanálů z Lucemburska.

Duální příjem pozic 19,2°E a 23,5°E je možné s duo LNB, což divákům umožňuje sledovat celou řadu volně vysílaných HD programů z německého TV trhu. Satelitní systém ASTRA je domovem největší HD platformy v Beneluxu s více než 40 HD kanály. Francouzsky hovořící část Belgie může sledovat široký rozsah kanálů - včetně valonských a francouzských stanic z pozice 19,2°E z nabídky TéléSAT, kterou provozuje rovněž M7 Group.





Reklama




Vybrané články