Quantcast

Finále FA Cupu s Petrem Čechem na Nova Sport

| redakce | tisk

Finále FA Cupu vrcholí! V sobotu 5. 5. 2012 můžete sledovat Petra Čecha v boji o nejstarší fotbalovou trofej na světě v 18:15 hod v přímém přenosu na NOVA Sport.

Petr Čech si v sobotu večer může nadělit první předčasný dárek ke 30. narozeninám, které oslaví 20. května. Českého brankáře ve službách Chelsea totiž čeká už čtvrté finále FA Cupu v kariéře. Zatím má stoprocentní úspěšnost: v letech 2007, 2009 a 2010 ve finálovém utkání pokaždé uspěl a zvedl tak nad hlavu nejstarší fotbalovou trofej na světě.

Finálovým soupeřem Chelsea bude mužstvo Liverpoolu, které už letos jeden pohár získalo - v únoru triumfovalo v Carling Cupu.

Mírným favoritem jsou Blues z Londýna, a to díky lepšímu postavení v ligové tabulce i aktuální formě. Minulý týden dokonce vyřadili z Ligy mistrů slavnou Barcelonu, považovanou dlouhodobě za nejlepší tým této planety.
V historii FA Cupu je o něco úspěšnější Liverpool, který vyhrál sedmkrát. Naposledy v roce 2006. Chelsea má na svém kontě šest prvenství.

Zajímavou příchuť celému duelu dodává i fakt, že tři dny po finále se obě mužstva utkají znovu, tentokrát pro změnu v lize na Anfield Road. Pro Chelsea bude i tento duel velmi důležitý, protože má stále naději na umístění do 4. příčky, která zaručuje předkolo Ligy mistrů. Kdyby k tomu přidala i cenný vavřín, byla by její sezóna považovaná za vydařenou. K tomu ale musí dvakrát za 72 hodin zdolat soupeře, se kterým prohrála obě letošní vzájemná měření sil.

Velkou bitvu, která se jako již tradičně rozhoří na trávníku v londýnském Wembley, zahájí rozhodčí Phil Dowd v sobotu 5. 5. 2012 v 18:15 hod v přímém přenosu na NOVA Sport.

131. finále FA Cupu bude jistě důstojným vyvrcholením letošní pohárové sezóny.

zdroj: Nova





Reklama




Vybrané články