Quantcast

ČT odvysílá 50 TV utkání z MS v hokeji 2012

| redakce | tisk

Již za dva dny bude zahájeno MS v hokeji 2012, které společně pořádají Finsko a Švédsko. Česká televize z něj odvysílá 50 televizních utkání. Jde o rekordní počet. Diváci si jej tak budou moci vychutnat v nejlepší kvalitě.

Díky časovému posunu mezi Stockholmem a Helsinkami bude Česká televize moci z letošního hokejového šampionátu odvysílat rekordní počet přímých televizních utkání. Časový rozdíl jedné hodiny mezi oběma místy konání hokejových klání zároveň určuje i systém překrývání zápasů. Například z utkání konaného v Helsinkách odvysílá ČT 1. třetinu, po které začíná program před atraktivnějším zápasem ve Stockholmu. První utkání pak bude dokončeno v přestávkách hlavního televizního utkání. Po 1. třetině hlavního utkání začíná protizápas, jehož 3. třetinu uvidí diváci živě po skončení hlavního utkání.

Zápasy budou komentovat sportovní redaktoři Michal Dusík, Jiří Hölzel, Tomáš Jílek, David Soeldner, Petr Vichnar a Robert Záruba, spolukomentovat s nimi budou i sportovní experti Milan Antoš, Martin Hosták a David Pospíšil. „Od rána do večera budou vstupovat do vysílání a divákům přinášet mnoho živých ohlasů a rozhovorů se zajímavými osobnostmi nejen z hokejového prostředí," doplňuje výkonný ředitel ČT4 Jiří Ponikelský.

Program vysílání České televize z MS v ledním hokeji nabídne i díky studiu přímo v dějišti mnoho živého vysílání, s využitím vstupů hráčů, trenérů a činovníků se zaměřením na český národní tým. Vysílací studio bude propojeno s oběma komentátorskými pozicemi (ve Stockholmu i Helsinkách), tréninkovou halou a tiskovým střediskem ve Stockholmu. Ze všech míst konání hokejového šampionátu bude možné kdykoliv živě vstupovat do vysílání. Česká televize má prostor pro studio blokován také v Helsinkách na vyvrcholení šampionátu.

Během programu ČT z MS v ledním hokeji budou diváci vybírat nejslavnější gól z historie národního mužstva. V nabídce budou góly, které se zapsaly do dějin této hry a v některých případech i do historie naší země. Diváci si budou moci připomenout příběhy 12 emotivních momentů v průběhu 103 let trvající historie národního mužstva a vybrat gól, který považují za nejslavnější.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články