Quantcast

MTG prodala maďarské neplacené TV stanice

| redakce | tiskobrázek k článku: MTG prodala maďarské neplacené TV stanice

Švédská vysílací skupina MTG podepsala dohodu o prodeji svých maďarských volně vysílaných programů VIASAT3 a VIASAT6 a služby Viasat Play se společností Sony Pictures Television (SPT) za nezveřejněnou hotovostní úhradu. Uvedla MTG.

Hlavní kanál Viasat3 byl spuštěn v roce 2000, kdy MTG získala majoritní podíl v budapešťské televizní stanici Alfa TV. Viasat6 zahájil vysílání v roce 2008 a zaměřil se na mladší a mužské diváky. Služba Viasat Play byla představena v roce 2010. Oba programy Viasat3 a Viasat6 jsou dostupné na kabelových, satelitních a IPTV sítích v Maďarsku.

MTG také provozuje placené programy Viasat Explore, Viasat History a Viasat Nature. Ty nejsou součástí prodeje a budou i nadále dostupné maďarským divákům skrze různé distributory.

"Naše maďarské programy byly prvními neplacenými TV kanály, které byly spuštěny mimo Skandinávii a Pobaltí. Jsme hrdí na to, co bylo dosaženo maďarským týmem a jsme přesvědčeni, že nový majitel bude chtít dosáhnout dalšího úspěchu v podnikání. Zaměřujeme se na naše evropské rozvíjející se trhy a vedoucí mediální domy v Pobaltí, Bulharsku a České republice," uvedl Jřrgen Madsen Lindemann, prezident a CEO MTG.





Reklama




Vybrané články