Quantcast

Alice, Leonardo, Marcopolo a Nuvolari: Konec na 13E

| redakce | tisk

Italská společnost LT Televisioni zcela neočekávaně ukončila satelitní distribuci svých čtyř programů: Alice, Leonardo, Marcopolo a Nuvolari. Stanice vysílaly FTA na 13°E od 19. února 2014. Technické testy byly spuštěny již začátkem minulého roku.

Ještě předtím společnost LT Televisioni poskytovala své programy pouze abonentům italské pay-tv služby Sky Italia.

Původní plány provozovatele byly velmi ambiciózní. Na satelitu byly prováděny testy 8 programů, mezi nimi i tři sportovní kanály (v testu od 1. listopadu 2013, oficiálně od 9. prosince 2013 a po více než 2 měsících bylo 20. února 2014 ukončeno). Provozovatel chtěl vytvořit vlastní placený mini paket. Počet stanic se nakonec zredukoval a v takovém rozsahu je pak vysílal do 13. března 2015.

V současné době jsou programy LT Televisioni dostupné pouze v italské pozemní síti na programových pozicích 221 až 224 a také ve formě streamů pro mobilní aplikace Italia Smart.

Provozovatel vysvětlil, že satelitní distribuce vytvářela jen 5 procentní denní sledovanost a proto se rozhodl zaměřit na pozemní distribuci a šíření do mobilních zařízení.

LT Televisioni se může pochlubit vynikající sledovaností. Podle Auditel sledovanost stanice Alice ve věkové skupině 12 až 24 let se zvýšila o 280 procent, Marcopolo až o 495 procent, Leonardo o 240 procent a Nuvolari o 190 procent. Průběžná měsíční sledovanost se zvyšuje u stanice Alice, která je lídrem tématických kanálů zaměřené na gastronomické pořady a Marcopolo s dokumentárními filmy o cestování.

Původní náklady na satelitní distribuci bude nyní vysílatel investovat do programu, aby mohl nadále zvyšovat svoji sledovanost.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články