Quantcast

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnál pro české turisty v Chorvatsku

| redakce | tisk

ČRo 1 - Radiožurnál připravuje letos již desátým rokem ve spolupráci s CK Vítkovice Tours Informační servis pro české turisty v Dalmácii. Jedná se o rozhlasové vysílání v českém jazyce, které je možné na jadranském pobřeží zachytit na vysílačích Radia Split - frekvence 88.4 FM, 100.2 FM, 101 FM, 102 FM nebo 104.5 FM. Vysílání je možné naladit na pobřeží Dalmácie od Zadaru a Biogradu na moru, přes Šibenik, Primošten, Split, Omiš, Makarskou riviéru až po Orebič na poloostrově Pelješac a na ostrovech Hvar, Brač, Korčula, Šolta či Vis.

Vysílání připravují redaktoři a moderátoři Českého rozhlasu 1 ? Radiožurnálu a regionálních stanic ČRo. Jeho obsahem jsou zprávy a informace z Česka, ale pro turisty v Dalmácii také připravujeme a vysíláme turistické informace a zajímavosti, tipy na výlety, zprávy o počasí, sportovní a kulturní události, ale např. i stav v silniční, letecké i vodní dopravě, trajekty nebo i soutěže a další. Co se týká hudební části, vysíláme hlavně současné české písně.

Servis pro české turisty v Dalmácii začne ČRo 1 - Radiožurnál vysílat ze Splitu už od soboty 18. června až do 10. září t.r. denně od 18:05 do 18:20 hod. na výše uvedených frekvencích.

Redaktoři Českého rozhlasu 1- Radiožurnálu připravují aktuální zpravodajství z Chorvatska také pro vysílání v České republice. Každou středu se v Motožurnálu dozvíte podrobnosti z dopravy, každou sobotu v 10:35 pak Radiožurnál přinese důležité servisní informace a reportáže z Chorvatska.

Nově se mohou posluchači Českého rozhlasu dozvědět turistické informace z Chorvatska také na zpravodajské stanici Rádio Česko. Aktuální informace přineseme po celé léto každý všední den v 8:25 hod.

zdroj: TZ ČRo





Reklama




Vybrané články