Quantcast

Sportovní kanály Arena sport žádají o licence

| redakce | tisk

Na slovenský televizní trh mohou brzy vstoupit o další sportovní stanice. Společnost TV Central požádala o udělení licencí na vysílání programů Arena sport 1 a Arena sport 2.

Žadatel o licenci uvádí, že 63,5 procent vysílacího času obou stanic budou tvořit pořady, z toho 90% sportovní, zbytek nepolitická publicistika. Zbývající prostor (37,5%) zaberou doplňkové programy. Licence mají zajistit standardní šíření příjmu prostřednictvím DVB-T, DVB-S a také DVB-H a MVDS. Píše Mediálne.sk.

Firma TV Central je spojena s regionální televizí TV Central. Vysílací licenci vlastní společnost CE Media. Ta patří řediteli televize Central a Slovak Sport TV Robertovi Gregušovi a donedávna byla spoluvlastníkem společnosti TV Central, spolu s Lukášem Gregušem. Od konce minulého měsíce patří firma Alici Zemanové. Jako nový vlastník TV Central žádá o licenci pro nové stanice Arena sport.

Projekt Arena Sport je s největší pravděpodobností spojen s lidmi ze Slovak Sport TV. Již dříve chtěl vysílatel přejmenovat Slovak Sport TV1 a Slovak Sport TV2 na Arena Sport 1 a Arena Sport 2.

Firma Slovak Sport se ocitla v konkurzu. Vedle toho se snížila technická dostupnost programů Slovak Sport TV1 a Slovak Sport TV2 pro diváky. Stanice opustily pozemní multiplexy na Slovensku, později byly vyřazeny z nabídky platforem společnosti Slovak Telekom (Magio, Magio Sat, Digi TV).





Reklama




Vybrané články