Quantcast

TVP Sport se objeví v polském multiplexu 3

| redakce | tisk

Dne 27.4.2016 zástupce polské veřejnoprávní televize TVP (Telewizja Polska) informoval, že sportovní kanál TVP Sport bude umístěn do nabídky digitálního pozemního multiplexu 3.

Oficiálně ještě není známo, jaký program v multiplexu 3 uvolní kapacitu pro TVP Sport. Předpokládá se, že mux 3 opustí stanice TVP Polonia, která je určena pro diváky v zahraničí a šíření v pozemní síti v Polsku postrádá smysl.

TVP Sport bude díky pozemnímu multiplexu 3 dostupný pro všechny polské domácnosti.

Zařazení TVP Sport 3 do muxu 3 bylo ohlášeno spolu se sublicencí na 11 zápasů z fotbalového šampionátu Euro 2016. Kompletní vysílací práva pro tento fotbalový svátek získala polská komerční Telewizja Polska. Ta se rozhodla TVP poskytnout práva na 11 zápasů. Díky tomu TVP uvede zahajovací zápas Francie - Rumunsko, všechny skupinové zápasy Poláků, dvě utkání osmifinále, 2 ze čtvrtfinále, oba semifinálové zápasy a finále. Všechna utkání bude vysílat první program - TVP1.

TVP rovněž získala exkluzivní práva na nejvýznamnější fotbalové události v letech 2018 až 2022. Vedle toho TVP získala výhradní práva i na Mistrovství Evropy 2020 (Euro 2020).

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články