Quantcast

RRTV uložila pokuty: 100 tisíc Nově, 200 tisíc Primě

| redakce | tisk

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním 9. zasedání konaném v tomto týdnu se rozhodla udělit pokuty dvěma největším komerčním vysílacím skupinám - Nově 100 tisíc, Primě 200 tisíc Kč.

Společnosti CET 21, provozovateli skupiny Nova, vyměřila pokutu ve výši 100 tisíc Kč za odvysílání obchodního sdělení na TV Nova v srpnu loňského roku na nepovolenou karetní hru, která není evidována Ministerstvem financí ČR.

Skupina Prima dostala pokutu 200 tisíc Kč za odvysílání pořadu Grimm, epizody Krysař dne 11.3.2014 v 7:45 na programu Prima COOL, který ohrozil psychický a mravní vývoj dětí a mladistvých tím, že uvedený pořad obsahoval scény, kdy mrtvého učitele nalezne kolegyně, scéna místa činu a záběry zohaveného těla ve scéně z pitevny.

"Předmětné scény obsahují záběry na brutálně zavražděného člověka, zobrazují znetvořené lidské pozůstatky. Rovněž detaily zohaveného těla na pitevně jsou ztvárněny naturalisticky s vysokou mírou drastičnosti a děsivosti. Dětský divák, který není schopen odlišovat fikci od reality a distancovat se od děje, může být zhlédnutým obsahem šokován. Následkem pro dětského diváka může být vyvolání psychického otřesu a traumatizace, či snížení citlivosti vůči násilí nebo povzbuzení vlastní agrese," uvedl regulátor.





Reklama




Vybrané články