Quantcast

Všechny zápasy hokejového šampionátu nabídne ČT živě

| redakce | tisk

Od pátku šestého až do neděle 22. května bude program ČT sport patřit především fanouškům hokeje. Z nadcházejícího mistrovství světa v Rusku nabídne sportovní kanál čtyřiapadesát televizních utkání, devětadvacet z nich přímým přenosem.

Kompletní program šampionátu pak odvysílá webový speciál České televize, všech 64 utkání bude přenášet živě. Duely se objeví i v aplikaci HbbTV.

Šedesát let od prvního hokejového mistrovství světa odvysílaného v Československé televizi přichází na veřejnoprávní obrazovku další světový šampionát. Za šest dekád se na zprostředkování šampionátů vystřídalo celkem 28 českých a slovenských komentátorů. Teprve podruhé v historii však budou reportérskou práci vykonávat výhradně ženy - Darina Vymětalíková a Hana Ježková. „Těším se, že budu po šestnácti letech v ČT poprvé reportérkou českého týmu, tedy tou, která s ním stráví celou přípravu, tréninky i zápasy. Výhry i prohry. To je pro mě odměna, ale taky závazek. Do Moskvy letím s jedním kufrem a dvěma slovy. To první je dřina a to druhé pokora. Zbytek se nějak vyvrbí,“ glosuje Darina Vymětalíková.

Kromě ní a Hany Ježkové se diváci České televize setkají se třemi komentátory zápasů. Robert Záruba, šéfkomentátor ČT, jede již na své pětadvacáté mistrovství a kromě komentování bude také redaktorem Studia ČT v Moskvě. Za komentátorskou židlí a ve studiu se bude střídat s Jiřím Hölzelem. Z Petrohradu pak bude diváky provázet zápasy Michal Dusík. Tým ČT doplní čtyři spolukomentátoři, David Pospíšil, Marek Sýkora, Martin Hosták a Milan Antoš.

Česká televize také již popáté spouští svůj webový speciál http://www.mshokej.cz. Stěžejním bodem stránek je vedle aktuálního zpravodajství a výsledkového servisu především živé vysílání. „Na stránkách diváci naleznou všech šedesát čtyři přímých přenosů duelů světového šampionátu. Deset z nich bude k dispozici exkluzivně živě pouze na webu,“ říká vedoucí redaktor Nových médií ČT Filip Černý a dodává: „Speciál přinese i obsáhlý videoarchiv. Diváci a fanoušci si tak mohou kdykoliv zpětně pustit všechny záznamy utkání, jejich sestřihy, ale také jednotlivé momenty zápasů - góly, trestná střílení či kuriozity.“

Předností webu bude i jeho rychlost. Okamžitě po skončení přenosu totiž vydávají redaktoři portálu ČT sport reportáž ze zápasu a ohlasy hokejistů a realizačního týmu, ve spolupráci s reportéry zároveň přinášejí nejžhavější novinky z centra dění. Ty budou dostupné i prostřednictvím profilů ČT sport na Facebooku, Twitteru, Google+ a nově také Instagramu. Součástí stránek, které jsou dostupné i formou mobilní verze či skrze aplikaci ČT sport na Android a iOS, budou i blogy expertů a redaktorů ČT.

Další doplňkové služby nabídne Česká televize pro majitele chytrých televizí, a to v podobně nového konceptu hokejové aplikace HbbTv. „Aplikace zahrne živé přenosy ze všech zápasů, s možností vrátit se v přehrávání zpět v čase až o tři hodiny, a bohatý video archiv,“ říká vedoucí Teletextu Jan Zeman, podle kterého diváci ocení i možnost navolit do přenosů zeleným tlačítkem informační lištu s průběžnými zprávami z paralelně probíhajících zápasů.

I letos bude mistrovstvím provázet divácká anketa. „Po nejslavnějším gólu, zásahu do dějin, největší bitvě a nejlepším kapitánovi budou fanoušci tentokrát volit nejchytřejší moment neboli Královskou hru," vysvětluje Robert Záruba, provázející ze studia ČT v Parku Legend, jehož součástí je komplex tří stadionů Ledového dvorce. Česká televize zároveň ve vysílání znovu použije unikátní propojení tréninkové haly.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články