Quantcast

ČRo Plzeň v sobotu představí DAB

| redakce | tisk

V rámci Dne otevřených dveří v Českém rozhlase Plzeň se představí digitální rozhlas DAB. Akce se koná v sobotu 7.5.2016 od 10 do 14 hodin v budově Českého rozhlasu Plzeň, náměstí Míru 10.

Na této akci se zájemci dozví podrobnosti o digitálním rozhlase DAB, mohou si vyzkoušet rozhlasové přijímače, jejich nové možnosti a hlavně si poslechnout digitální rozhlas na vlastní uši. Tato akce se koná pravidelně každý rok a vždy je o ní velký zájem.

Český rozhlas Plzeň vysílá v systému DAB+ od 2. května 2013. Naladit ho můžete v Plzni (kanál LM / 10A), Jihočeském kraji (kanál LD / 5D), Karlovarském kraji (kanál LJ) a v Praze (kanál LD).

Digital Audio Broadcasting (DAB) začal v České republice vysílat již v roce 2011 a dnes pokrývá zhruba polovinu obyvatel. Posluchači mohou naladit více než 30 rozhlasových stanic, mimo jiné i všechny stanice Českého rozhlasu. DAB je i zvolený standard digitálního rozhlasu používaný v několika zemích po celé Evropě, Asii a Tichomoří. V současné době vysílá 2000 rozhlasových stanic po celém světě a celosvětově bylo prodáno více než 46 milionů DAB/DAB+ rozhlasových přijímačů.





Reklama




Vybrané články