Quantcast

ČT chystá show Tajemství těla

| redakce | tisk

Tvůrci pořadů Zázraky přírody a Nejchytřejší Čech připravili novou původní zábavně vzdělávací show, která diváky provede tajemstvími lidského těla. V rolích průvodců pořadu a „pokusných králíků“ řady originálních experimentů se po mnoha letech stane dvojice herců Martin Dejdar a Petr Vacek.

Poprvé se Tajemství těla představí divákům v sobotu 4. února ve 20.00 hod. na ČT1.

Po zkušenosti s pořadem Nejchytřejší Čech jsme se chtěli znovu zaměřit na zábavné objevování možností a schopností lidského těla. Vznikl tak pořad pro celou rodinu, který kombinuje talkshow se zajímavými pokusy, které si mnohdy budou moci vyzkoušet diváci sami doma. Bude jim stačit třeba krejčovský metr, kolíček na prádlo, dalekohled či futra dveří,“ říká kreativní producent pořadu Michal Reitler.

ČT chystá show Tajemství těla
▲ ČT chystá show Tajemství těla

Tajemství těla se v programu ČT1 objeví od 4. února po čtyři následující soboty. „V každém dílu na diváky čekají zajímaví hosté, včetně známých lékařů, kteří se tentokrát představí v nezvyklých rolích. A samozřejmě experimenty, které se staly velkou výzvou především pro oba moderátory,“ říká vedoucí projektu Eliška Faeklová a pokračuje: „Petr Vacek s Martinem Dejdarem často opouštějí svoji komfortní zónu a zkouší, co opravdu dokážou, i to, co už absolutně nezvládnou.“

Lidské tělo stále nabízí stovky záhad a zajímavostí. Tajemství těla ale neporadí divákům, které vitamíny brát na lepší zrak, prozradí například to, jak lépe vidět ve tmě.

Pořad Tajemství těla má pro mě hned několik příjemných aspektů. Jednak jsme dostali možnost po mnoha letech dělat s Petrem společný pořad, a za druhé máme možnost obsah i formu pořadu ovlivňovat a zveme si například ty hosty, kteří nám jsou sympatičtí a které máme rádi,“ říká herec a moderátor Martin Dejdar a pokračuje: „Je to nečekaně těžká a náročná práce, ale baví nás a jsme přesvědčeni o tom, že bude bavit i diváky. A to je důležité.“

Zkoušeli jsme si například to, jak si lidské oči zvykají na tmu. Existuje takový fígl, co máte udělat, když jdete do temné místnosti, abyste lépe viděl. Já ten fígl neprozradím, ale musím přiznat, že to dělám dnes a denně a pokaždé jsem fascinovaný, že to funguje,“ uzavírá Petr Vacek.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články