Quantcast

HD Austria má přes 100 tisíc abonentů

| redakce | tisk

Již 60 tisíc rakouských televizních domácností přijímá programy prostřednictvím satelitu. Informuje o tom operátor DTH platformy HD Austria. Rakouský televizní trh stále roste.

Na konci ledna 2017 měla platforma HD Austria lucemburské skupiny M7 Group přes 100 tisíc abonentů. M7 Group provozuje také česko-slovenskou satelitní platformu Skylink.

HD Austria má přes 100 tisíc abonentů
▲ HD Austria má přes 100 tisíc abonentů

Během posledních pěti let rakouský televizní trh se satelitní televizí vzrostl o 11 procent. V roce 2016 HD Austria zvýšila počet zákazníků o 25 procent.

Za zvýšeným zájmem domácností o satelitní televizi v Rakousku stojí zejména široká nabídka kanálů a také fakt, že v zemi probíhá postupný přechod z DVB-T do DVB-T2 a domácnosti si musí pořídit nové přijímací zařízení. Diváci se v řadě případů rozhodují pro alternativní způsob příjmu televizních programů. Z klasické televizní antény přecházejí na satelit.

HD Austria pracuje samostatně od roku 2015. Nabízí širokou nabídku stanic v HD rozlišení, včetně programů ORF HD, Puls 4 HD a RTL HD. Pro abonenty je připravena také speciální aplikace HD Austria NOW App, která umožňuje sledování obsahu na tabletech a smartphonech. Mezi nabízenými přístroji operátorem platformy jsou mimo jiné hybridní přijímače HD Austria NOW Box (MZ-101) a HD Austria NOW Rekorder (MP-201).

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články