Quantcast

87 procent Rusů si myslí, že pirátství je legální

| redakce | tisk

Nová studie poskytovatele systému podmíněného přístupu Irdeto ukazuje, že 87 procent ruských spotřebitelů se domnívá, že vytváření nebo sdílení nelegálního video obsahu není nelegální.

66 procent respondentů si myslí, že streamování nebo stahování pirátského obsahu je také legální. V Rusku, stejně jako v mnoha jiných zemích, neoprávněné kopírování, vysílání, šíření nebo reprodukce materiálů chráněných autorskými právy, včetně audiovizuálních částí, je protiprávní.

Tato nevědomost mezi ruskými spotřebiteli pramení zřejmě z rostoucí míry pirátství v tomto regionu. Více než polovina (57%) respondentů uvádí, že aktivně sleduje pirátský obsah. Vedle toho téměř jedna čtvrtina (22%) dotazovaných sleduje pirátský obsah alespoň jednou týdně nebo častěji.

Pirátský video obsah vede k finančním ztrátám, což má negativní dopad na kvalitu a množství investic do nových filmů a televizních pořadů. Téměř polovina respondentů (48%) je přesvědčena, že neexistuje žádný dopad na jejich nelegální sledování videa. Jen 12 procent spotřebitelů řeklo, že přestane sledovat pirátský obsah úplně, po zjištění těchto skutečností.

Mezi nejoblíbenější nelegální obsah patří aktuálně promítané filmy v kinech (38%) a televizní seriály (21%). V Rusku živé sportovní přenosy, původní obsah OTT z Netflixu, Hulu a obdobných nejsou tak populární (vyhledává je pouze 6% respondentů). 75 procent spotřebitelů sleduje nelegální obsah na počítači či laptopu, 5% na tabletu a 5 procenta smartphonu.

Online průzkum provedla společnost Irdeto ve spolupráci s YouGov a účastnilo se ho 1005 spotřebitelů ve věku 18+.

zdroj: satkurier.pl + Irdeto





Reklama




Vybrané články