Quantcast

Internetová televize O2TV má 225 tisíc zákazníků

| redakce | tisk

Společnost O2 Czech Republic měla na konci června letošního roku na pevné lince od O2 a na internetovém připojení od jakéhokoliv poskytovatele celkem 225 tisíc zákazníků IPTV a OTT verze své O2TV.

Mezi zákazníky je nejvíce oblíbená doplňková služba MULTI, která umožňuje domácnostem sledovat O2TV na více televizorech najednou. Tuto službu si pořídilo přes 34 tisíc domácností a společnost tak má téměř 260 tisíc aktivních set top boxů.

Tisíce diváků si podle O2 oblíbilo televizní stanici O2 TV Sport s přístupem na 24 hodin za 69 Kč prostřednictvím HbbTV aplikace na programu O2TV Free, který je šířen v celoplošném DVB-T multiplexu 4.

Počet zákazníků, kteří využívají pevný internet xDSL, dosáhl na konci června 2017 výše 752 tisíc. Již téměř 70 procent domácností využívá VDSL. Od března nabízí O2 bezdrátové připojení pomocí technologie 4K LTE. Služba je určena pro domácnosti s nedostatečnou rychlostí přes technologii xDSL.

Počet pevných linek dosáhl na konci června výše 654 tisíc.

O2TV měla na konci června 4903 tisíc zákazníků mobilní sítě.

"Podařilo se nám prodloužit dobu, po kterou budeme moci využívat ochrannou známku O2 o další tři roky až do ledna 2022. I nadále zůstaneme členem partnerského programu skupiny Telefónica. S tím bude spojená předplatba ve výši zhruba 900 milionů korun, kterou musíme zaplatit do konce tohoto roku," uvedl Tomáš Kouřil, místopředseda představenstva a finanční ředitel společnosti O2.





Reklama




Vybrané články