Quantcast

Skylink: ČT i RTVS mohla vysílat MS ve fotbale v UHD rozlišení

| redakce | tisk

Nadcházející fotbalový šampionát MS 2018 uvidí diváci v některých zemích ve více detailech. Vedle klasické SD distribuce budou přenosy šířeny ve vysokém rozlišení (HDTV) a v některých případech i v ještě lepší technické kvalitě - ve 4K (Ultra HD).

Přímé přenosy a záznamy z MS ve fotbale 2018 bude poprvé kompletně vyráběno i v Ultra HD rozlišení. Na nejlepší kvalitu obrazu se mohou těšit satelitní diváci v Německu (Sky Deutschland), ve Francii (TF1 4K), Turecku (TRT 4K), Polsku (TVP 4K) a Nizozemí (NPO 4K). Přičemž zatím poslední dohoda na distribuci 4K obsahu s MS ve fotbale 2018 byla oznámena dnes - společnost M7 Group poskytne kanál NPO 4K svým abonentům Canal Digitaal. Bohužel, diváci v České republice a na Slovensku se MS ve fotbale 2018 ve 4K na domácích programech nedočkají. Majitel Skylinku nabízel České televizi (ČT) i RTVS (Rozhlas a televize Slovenska) možnost distribuce svého vysílání v Ultra HD.

"Jak České televizi tak RTVS jsme možnost vysílat MS ve fotbale v UHD nabízeli," uvedl webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která provozuje satelitní službu Skylink v České republice a na Slovensku. "Bohužel naší nabídky nemohli využít z technických a právních důvodů," dodává Jaromír Glisník.





Reklama




Vybrané články