Quantcast

Rossija 1 - nejpopulárnější televizní stanice v Rusku

| redakce | tisk

Televizní stanice Rossija 1 obsadila v Rusku první místo v průměrné denní sledovanosti, následovaná je dalším veřejnoprávním programem - Pervyj kanal a privátní televizí NTV.

Vyplývá to z dat společnosti ECI Media Management na základě telemetrického výzkumu Mediascope za prvních 11 měsíců roku 2020.

Celostátně, s přihlédnutím k malým městům a vesnicím, měl v lednu až listopadu 2020 stěžejní televizní kanál VGTRK průměrný denní podíl na sledovanosti v posledních čtyřech letech 11,7%. Na druhém místě se umístila stanice Pervyj kanal s podílem 10,1% a na třetí pozici NTV s 9,7 procentním share.

V letošním roce byly poprvé pro vysílací společnosti a inzerenty shromážděny údaje o televizních preferencích všech obyvatel Ruska. Dříve byla měření omezena pouze na velká města s více než 100 tisíci obyvatel.

S ohledem na skutečnost, že měření byla prováděna ve větším měřítku, měly televizní stanice Rossija 1 a Pervyj kanal méně diváků než ve velkých městech. V samotných metropolích činul průměrný denní podíl těchto kanálů v lednu až listopadu 12,5%, respektive 10,6 procenta. NTV naopak těžila z nového měřícího systému, protože ve velkých městech byl podíl na trhu jen 9,5 procenta.

zdroj: satkurier.pl + telesputnik.ru





Reklama




Vybrané články