Quantcast

MTV 00s žádá o českou licenci

| redakce | tisk

Na českém trhu a v zahraničí chce fungovat další kanál s českou vysílací licencí. Pražská společnost ViacomCBS Networks International Czech s.r.o. požádala českého regulátora médií o udělení vysílací licence pro satelitní vysílání stanice MTV 00s.

Nový kanál MTV 00s vznikne rebrandingem stávající hudební televize VH1 European a to již 2. srpna 2021 v 7 hodin ráno. U všech televizních operátorů se na pozici VH1 objeví stanice MTV 00s.

Logo a grafika MTV 00s (foto: ViacomCBS)
▲ Logo a grafika MTV 00s (foto: ViacomCBS)

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) se bude požadavkem vysílatele zabývat na některém z příštích zasedání.

MTV 00s bude již v pořadí třetím kanálem pod značkou MTV, který se zaměří na hudbu jedné dekády. Po rebrandingu VH1 Classic a MTV Rocks vznikly stanice MTV 80s a MTV 90s. S nejnovějším přejmenováním VH1 na MTV 00s zároveň zmizí značka VH1 z našeho televizního trhu.

Stávající licenci VH1 European získala společnost MTV Networks s.r.o. v říjnu 2009 na 24 hodinový hudební televizní program zaměřený na americkou a světovou hudební produkci obsahující z převážné části videoklipy. Podle licenčních podmínek mělo až 80 procent vysílacího času tvořit videoklipy, dále má program obsahovat hudební pořady, jiné zábavní pořady (soutěže, reality show, hraná show) a přestávky. Podíl přestávek nepřesáhne 15%. V průběhu přestávek budou uváděny reklamy, tzv. Self promo, spoty, oznámení o sponzorování, krátké pořady k zaplnění časových mezer, kampaňové spoty a podobně. Dosavadní licence platí do 13.10.2021 a vysílatel se rozhodl pro MTV 00s požádat o novou licenci místo prodloužení platnosti té stávající.





Reklama




Vybrané články