Quantcast

Zarušení ukrajinských kanálů na satelitu

| redakce | tisk

Na satelitu Amos 3 4°W) jsou zarušené transpondéry operátora SLM s ukrajinskými FTA kanály. Na dvou DVB-S multiplexech jsou pozorovány periodické poklesy nebo dokonce výpadky signálu.

V reakci na problémy s příjmem spustil státní televizní kanál UA:Pershyi duplicitní vysílání přes satelit Astra 4A (4,8°E) ve standardu DVB-S, kompresi MPEG-2 a SD rozlišení.

Zarušení satelitního signálu má vysílatelům ztížit přenos informací a video materiálů z válkou zmítané Ukrajiny. Zde je cíl zaměřen na Národní veřejnoprávní teleradiospolečnost Ukrajiny (zkráceně Suspilne), která ze zarušených transpondérů šíří hlavní televizní kanál UA:Pershyi, kulturní UA:Kultura a také regionální televizní stanice UA:Krym, UA:Donbas a UA:Zakarpattja. Stojí za zmínku, že narušená skupina stanic zahrnuje také kanály vytvořené speciálně pro Krym a Donbas, kde ozbrojený konflikt trvá již několik let.

Veřejnoprávní vysílatel na sociálních sítích oznámil první výpadky satelitního signálu 1. března. Zároveň byl napaden web suspilne.media.

technické parametry zarušených transpondérů:

• Amos 3 (4°W), freq. 11,139 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S/QPSK
• Amos 3 (4°W), freq. 11,175 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S/QPSK

nové technické parametry - UA:Pershyi:

• Astra 4A (4,8°E), freq. 12,130 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články