Quantcast

MTV France s českou licencí

| redakce | tisk

Další televizní stanice může v zahraničí vysílat s českou vysílací licencí. Český regulátor médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) udělila na svém desátém zasedání konaného 28. června 2022 licenci pražské společnosti ViacomCBS Networks International Czech s.r.o.

Subjekt získal licenci k šíření prostřednictvím zvláštních přenosových systémů (neveřejné IP sítě) pro program s názvem MTV France. Licence platí 12 let.

Podle licenčních podmínek se bude jednat o všeobecně zábavní a hudební televizní program pro mládež zaměřený na americkou zábavní produkci a mimoevropskou hudební produkci. Stanice bude vysílat 24 hodiny denně. Hlavním jazykem vysílání bude francouzština.

Licence MTV France platí pro šíření na území těchto států:

Afrika: Alžírsko, Angola, Benin, Botswana, Burkina Faso, Burundi, Čad, Džibutsko, Egypt, Eritrea, Etiopie, Gabon, Gambie, Ghana, Guinea, Guinea-Bissau, Jihoafrická republika, Jihosúdánská republika, Kamerun, Kapverdy, Keňa, Komory, Kongo (Brazzaville), Kongo (Kinshasa), Lesotho, Libérie, Libye, Madagaskar, Malawi, Mali, Maroko, Mauricius, Mauritánie, Mayotte, Mosambik, Namibie, Niger, Nigérie, Pobřeží slonoviny, Réunion, Rovníková Guinea, Rwanda, Senegal, Seychely, Sierra Leone, Somálsko, Středoafrická republika, Súdán, Svatý Tomáš a Princův ostrov, Svazijsko, Tanzanie, Togo, Tunisko, Uganda, Zambie, Zimbabwe;

Austrálie a Oceánie: Austrálie, Nová Kaledonie, Vanuatu;

Evropa: Belgie, Francie, Lucembursko, Monako, Švýcarsko; Jižní Amerika: Falklandy, Surinam;

Střední Amerika: Dominikánská republika, Guadeloupe, Haiti, Svatý Bartoloměj, Svatý Martin;

Český regulátor zároveň informuje své protějšky v EU - tj. v Belgii, Francii a Lucembursku, že na území těchto států se může šířit program MTV France s českou licencí.





Reklama




Vybrané články