Quantcast

Změny v italském multistreamu na 9E

| redakce | tisk

Na satelitu Eutelsat 9B (9°E) proběhly další významné změny v distribuci italských programů v režimu multistream. Družice Eutelsat 9B slouží jako distribuční trasa pro pozemní vysílače v Itálii. Volný signál většiny programy a dostupná technika umožňuje v oblasti pokrytí satelitním signálem toto vysílání přijímat.

Italské multiplexy v multistreamu se vysílají v italském regionálním svazku. Ten pokrývá především Itálii a nejbližší okolí. Mimo toto území signál klesá a pro příjem je nutná parabola o větším rozměru, která je nutná zejména u multiplexů v modulaci 16APSK.

Sportitalia - záběr z příjmu stanice
▲ Sportitalia - záběr z příjmu stanice

Hlavní změnou je konec HD distribuce sportovní stanice Sportitalia a to jak na zmíněné pozici 9°E, tak i na5°W. Program Sportitalia je nyní dostupný divákům jen v SD kvalitě.

Další změny na satelitu Eutelsat 9B souvisí s optimalizací distribuce multiplexů na pozemních vysílačích. Na kmitočtu 12,111 GHz skončil zmíněný stream 5 s programem Sportitalia HD a Deluxe 139, stejně tak i na frekvenci 12,149 GHz.

SD distribuce programů skupiny Mediaset na kmitočtu 12,188 GHz ze streamů 1 a 2 byla ukončena. Na novém streamu 13 jsou jen barevné pruhy.

Na kmitočtu 12,466 GHz skončil stream 34. Programy se přesunuly na jiné kmitočty. Populární hudební televize Radio Kiss Kiss TV HD se vysílá na streamu 35.





Reklama




Vybrané články