Quantcast

Závody Světového poháru ve Švýcarsku nadále na WBD

| redakce | tisk

Platformy Warner Bros. Discovery budou i nadále poskytovat svým uživatelům bohatou nabídku zimních sportů. Společnosti se podařilo obnovit partnerství se sportovní marketingovou agenturou Infront a získala tak vysílací práva ke Světovému poháru ve Švýcarsku.

Několikaletý kontrakt divákům dopřeje více živých sportovní přenosů hned na 45 evropských trzích (s výjimkou Dánska, Finska, Islandu, Norska a Švédska). Partnerství se vztahuje na všechny eventy v rámci Světového poháru pořádaného pod hlavičkou Mezinárodní lyžařské federace (FIS). Obsah bude dostupný na stanicích a platformách Warner Bros. Discovery - živé přenosy tak bude možné sledovat na sportovních kanálech Eurosport 1 a Eurosport 2 a v závislosti na dostupnosti služeb pro konkrétní trhy i v kontinuálním vysílání na streamovacích platformách Eurosport App a discovery+ (Závody Světového poháru budou streamovány na discovery+ v Rakousku, Německu, Itálii, Nizozemsku, Spojeném království a Irsku).

Švýcarský alpský lyžař Marco Odermatt během obřího slalomu mužů na Světovém poháru v alpském lyžování 2022 v Adelbodenu ve Švýcarsku (foto: Getty Images)
▲ Švýcarský alpský lyžař Marco Odermatt během obřího slalomu mužů na Světovém poháru v alpském lyžování 2022 v Adelbodenu ve Švýcarsku (foto: Getty Images)

Společnost věří, že fanouškům nabídne další příležitosti, jak si užít jedny z nejnapínavějších a nejvyhrocenějších lyžařských závodů na světě.

Prvními ochutnávkami nového partnerství budou Světový pohár ve skicrossu, který proběhne 12. prosince ve švýcarské Arose, a Světový pohár v alpském lyžování, jež se pojede ve Svatém Mořici o pár dní později 16. prosince. V minulé sezóně se o největší překvapení zasloužil hvězdný Švýcar Marco Odermatt, když připravil svého konkurenta, vítěze Světového poháru z roku 2020 a stříbrného olympijského medailistu Aleksandera Aamodta Kildeho z Norska, o prvenství mezi mužskými alpskými lyžaři. Mikaela Shiffrinová mezitím již počtvrté opanovala kategorii žen.

Warner Bros. Discovery je univerzálně považována za domov zimních sportů, přičemž disponuje vysílacími právy k více závodům Mezinárodní lyžařské federace než jakýkoliv jiný vysílatel v Evropě. Fanoušci je už přes 30 let mohou sledovat hlavně na sportovních stanicích Eurosport. V průběhu sezóny 2021/2022 společnost odvysílala přes 500 závodů v zimních sportech a na trzích v Evropě nabídla komplexní vysílání zimních olympijských her v Pekingu 2022. Podařilo se jí tak pokořit rekord v počtu diváků sledujících olympijské hry.

Partnerství s agenturou Infront zahrnující spolupráci týkající se Světového poháru je uzavřeno na čtyři sezóny minimálně do sezóny 2025/2026 a vztahuje se na závody v alpském lyžování, běhu na lyžích, skocích na lyžích, severské kombinaci a akrobatickém lyžování.

zdroj: WBD





Reklama




Vybrané články