Quantcast

Prima na podzim: Romantický pohádkový příběh Eliška a Damián i nové detektivky

| redakce | tisk

Skupina Prima představí na podzim hned pět nových seriálů, nabídne ale i další pokračování těch nejúspěšnějších. Hlavním tahákem je dvanáctidílný pohádkový příběh s dobrým koncem Eliška a Damián, který startuje již v sobotu 2. září.

Středeční večery budou zasvěceny žánru krimi a detektivka. Podzimní novinky představila Prima na dnešní tiskové konferenci.

Od středy 30. srpna uvidí diváci osmidílný seriál Pod hladinou z prostředí potápěčů a poříční policie, na konci října naváže pokračování úspěšného seriálu s Vojtou Kotkem v hlavní roli, Einstein 2. Úterní a čtvrteční večery budou tradičně patřit ZOO.

Naším cílem pro letošní podzim je překonat velmi úspěšnou jarní sezonu, kterou jsme korunovali červnovým rekordním, téměř 30% podílem sledovanosti u dospělých diváků a téměř 700 000 registrovanými uživateli na prima+. Divákům přinášíme jejich oblíbené žánry - detektivní i komediální seriály a romantický pohádkový příběh s dobrým koncem v podobě seriálu Eliška a Damián. Rozmanitou vlastní tvorbu tentokrát nabídneme i na tematickém kanálu Prima COOL, kde uvedeme hned pět premiérových titulů od docureality Bez lítosti, talentového pořadu Partička Nová krev, až po zábavný pořad Mikýřova hysteorie českých dějin,“ říká Marek Singer, generální ředitel skupiny Prima.

Tisková konference FTV Prima (foto: parabola.cz)
▲ Tisková konference FTV Prima (foto: parabola.cz)

Skvělé herecké obsazení i příběh velké lásky, která překonává staletí, nabídne nový seriál Eliška a Damián. „Pohádek se šťastným koncem není nikdy dost, příběh Elišky a Damiána je tradiční love story okořeněnou o střet dvou světů - toho současného a minulého. Na kontrastu je založen i hlavní vizuál seriálu, kde něžnou růžovou barvu vyvažuje smaragdově zelená, a také úvodní znělka, kde je jemný hlas Emmy Smetana doprovázen hlubokým zastřeným hlasem Richarda Müllera,“ říká Lenka Hornová, ředitelka vývoje obsahu skupiny Prima, a zároveň scenáristka seriálu.

Hlavní hrdinka Eliška (Emma Smetana) žije v současnosti, ale Damián (Robert Urban) pochází z roku 1758. Díky elixíru začne Damián cestovat časem a potkává Elišku, která mu není lhostejná. A jak už to v pohádkách bývá, jejich cesta k lásce nebude jednoduchá. Oba se budou muset vzepřít svému osudu. Damián se totiž má zasnoubit s pruskou princeznou Frederikou (Anežka Rusevová) a Eliška se zase musí starat o marmeládovnu, kterou zdědila. Dále se v seriálu objeví Anna Dvořáková, Jan Komínek, Petr Buchta, Milan Šteindler, Michaela Kuklová, Dana Syslová a mnoho dalších.

Středeční večery budou patřit detektivním a krimi příběhům. Statečné profesionály, pro které je voda živel i povolání, představí osmidílný seriál Pod hladinou. Příběhy z ranku potápěčů a poříční policie se odehrávají v nádherném prostředí slapské přehrady. V hlavních rolích diváci uvidí Matěje Hádka, Marka Adamczyka, Sandru Novákovou, Šárku Krausovou, Filipa Tomsu i Václava Vydru. V nových epizodách se na obrazovky vrací seriál Einstein 2 - Případy nesnesitelného génia. Filip König, praprapravnuk Alberta Einsteina, opět nalomí několik dámských srdcí a vyvolá nejeden oheň na střeše svým nesnesitelným chováním. Současně ale pomůže policii vyřešit několik případů, které mají společného jmenovatele - fyziku. V hlavních rolích excelují Vojta Kotek, Anna Polívková, Eva Podzimková, Veronika Freimanová, Pavel Zedníček a Lukáš Duy Anh Tran.

Podzimní programové schéma TV Prima (foto: TV Prima)
▲ Podzimní programové schéma TV Prima (foto: TV Prima)

Seriál ZOO bude do podzimních úterních a čtvrtečních večerů vstupovat s novými příběhy i tvářemi. - Hvězdné obsazení doplní Veronika Žilková, Martin Preiss a Denisa Nesvačilová a jejich postavy pořádně zamíchají životy hrdinů, se kterými už teď osud rukou scenáristů pěkně zatřásl. Hlavní dění se ovšem stále týká Viky (Eva Burešová) a její životní lásky, která bude čelit všem možným úskalím, aby nakonec svou silou odzbrojila všechny protivníky.

Nedělní večery rozsvítí nejúspěšnější světová show Česko Slovensko má talent, která letos přichází se svou už jedenáctou řadou. Ostřílená porota bude v tradičním složení Jakub Prachař, Marta Jandová, Diana Mórová a Jaro Slávik. Potřetí se po boku moderátora Davida Gránského objeví Jasmina Alagič Vrbovská. Novinkou letošního ročníku je pátý porotce, který bude v každém dílu jiný - diváci se mohou těšit na Mariána Čekovského, Ega, Štěpána Kozuba či Vojtu Dyka.

Nebyla by to Prima bez zábavných pořadů, proto i na podzim přichází premiérové díly soutěžních pořadů Máme rádi Česko a Inkognito a oblíbených talkshow 7 pádů Honzy Dědka a Show Jana Krause. Ve středu večer se na obrazovky Primy vrací legenda české publicistiky Josef Klíma. Už od září bude se svým týmem v pořadu Případy Josefa Klímy rozkrývat šokující kauzy a bojovat proti práci šmejdů a zločinců komplikujících život lidem, kteří se sami dokážou jen těžko bránit.





Reklama




Vybrané články