Quantcast

O přesunu UPC Direct na jinou pozici není rozhodnuto

| Martin Vyleťal | tisk

Bude multiregionální satelitní placená televize UPC Direct měnit satelitní pozici, jak se začalo o tom spekulovat? Přesuneme se 23,5°E, kde jsou i domácí platformy CS LINK a SkyLink a televize Óčko? Na tyto otázky hledal odpověď server parabola.cz u společnosti UPC Česká republika.

"Možný přesun na 23,5°E je pouze jednou z dlouhodobých, avšak nikoliv aktuálních úvah. Už proto, že tu jsou tu i jiné pozice - například Thor spolu s Intelsat 10-02," uvedl na dotaz Daniel Klička, product manager UPC Direct a dodává "UPC Direct je navíc služba s mezinárodní působností a proto bude muset při případném přechodu brát v potaz i jiné trhy - např. maďarský. Avšak mohu čtenáře Paraboly ujistit, že o možném přesunu UPC Direct na jinou orbitální pozici není nijak rozhodnuto," upozornil D. Klička.

Více si můžete přečíst v aktuálním rozhovoru, který je věnován především aktuální nabídce - prepaid karet.

A jaká je aktuální situace a obsazení pozic? UPC Direct v současné době vysílá přes hlavní evropský satelitní systém Astra na pozici 19,2°E, který využívají i německé, rakouské, francouzské a španělské platformy. Pozice 23,5°E využívají pro DTH příjem jen CS LINK a SkyLink, ze zahraničních jen Canal Digitaal z Nizozemí. Maďarské programy se zde nevysílají.

Na orbitální pozici 1°W vysílá nejen konkurenční služba Digi TV ale také sesterská platforma Focus Sat rumunské UPC. Přesun na 1°W by platforma UPC Direct mohla zefektivnit náklady za přenos programů - některé jsou totiž společné pro ČR, SR i Rumunsko. Další z výhod by byla distribuce programů a služeb z jedné pozice.





Reklama




Vybrané články