Quantcast

Česká stanice SPORT 5 zahájila vysílání

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: Česká stanice SPORT 5 zahájila vysílání

Satelitní diváci mohou od dnešního dne přijímat nový český monotématický kanál SPORT 5. Od 12:00 hodin mohou přijímat program zaměřený nejen na automobilový nebo motoristický sport. Ve vysílání nebude chybět ani pravidelné dopravní zpravodajství z celé České republiky a později i ze Slovenska.

SPORT 5 se vysílá prostřednictvím satelitní platformy CS LINK a stal se stanicí, která otevřela třetí transpondér pro satelitní síť s největším počtem aktivních karet.

Kanál SPORT 5 bude vysílat denně od 12:00 do 23:00 hodiny, o víkendech a svátcích od 7:00 do 23:00 hodiny. Zbývající čas vyplní videotext. Jde o zahajovací etapu vysílání. Naplno se program rozjede od 1. září 2008 se standardním obsahem.

satelit: Astra 1E (23,5°E)
paket: CS Link
kmitočet: 11,876 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
SID 13101
video PID 2832
audio PID 2833
kódování: žádné

Program stanice SPORT 5 vyrábí a vysílá společnost SPORT 5 a.s. Licenci pro satelitní vysílání programu získal provozovatel od české Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) v březnu letošního roku. Program bude po celý tento měsíc v rámci promo akce vysílat volně, pak dojde k zakódování signálu do systému CryptoWorks. Program pak bude dostupný jen zákazníkům placené nabídky.

Programový plán na první tři dny najde zájemce v sekci UPLOAD.

SPORT 5 se postupně objeví v nabídce kabelových a satelitních poskytovatelů. Největší český kabelový operátor UPC Česká republika stanici zařadí do své nabídky po rozšíření licence na převzaté vysílání o program SPORT 5.





Reklama




Vybrané články