Quantcast

Public TV odstartovala v DVB-T síti Czech Digital Group

| Tisk

logo Satelitní televize Public TV rozšířila svoji technickou dostupnost. Dnes se program této stanice objevil v DVB-T síti firmy Czech Digital Group (CDG). Multiplex CDG je zatím dostupný jen v Praze a části středních Čech na K46 (kmitočet 674 MHz).

Televize Public TV zahájila své zkušební vysílání 1. června 2007 ve 20:00 hodin. Programový koncept je rozdělen do tří programových bloků - zpravodajsko-informačního, publicistického a filmového. Zpravodajství a informace pro Public TV dodává RTA (Regionální televizní agentura). Stejná společnost sdílí v některých regionech kmitočty s Prima TV a je to také držitel-nedržitel licence pro digitální pozemní vysílání (DVB-T). Filmy pro Public TV zajišťovala Československá filmová společnost, provozovatel placeného kabelového a satelitního kanálu CS FILM. Každý den vysílá stanice 2 filmy. Premiérově ve 22:00 hodin a reprízu následující den v 18:00 hodin.

Public TV vysílá na satelitu Astra 1D v rámci paketu CS LINK, na kmitočtu 11,992 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4. Většina pořadů je FTA, filmy jsou z důvodu vysílacích práv kódovány systémem CryptoWorks. K programu mají přístup zatím jen uživatelé karet diGITALlink firmy Gital. S druhým dodavatelem karet, firmou Trade and Technology, se provozovatel kanálu, společnost TOTAL PRESS, s.r.o., zatím nedohodl.

Ve vysílání Public TV doposud rotovalo několik českých filmů. V dohledné době by se to mělo změnit a zaměřit na zahraniční nezávislou tvorbu. "Z těch zahraničních filmů to ovšem bude klasika. Fellini, Bergman, Truffaut, až třeba Peter Greenaway," uvedl v nedávném rozhovoru pro server parabola.cz Jan Vít, programový ředitel Public TV.

Pro příjem stanice Public TV z DVB-T multiplexu Czech Digital Group je nutné provést nové naskenování tohoto paketu. Technická kvalita Public TV v DVB-T je obdobná té, která je k dispozici v CS LINKu.



Související stránky:
* Public TV: Každý divák si v našem programu může najít svoji premiéru
* CS LINK se rozšíří o nový český kanál Public TV

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články