Quantcast

TBDS zanikla, SkyLink provozuje TRI R

| Tisk

logo Satelitní distribuční a DTH platformu SkyLink na Slovensku provozuje nyní akciová společnost TRI R. V únoru letošního roku zanikla společnost TBDS, a.s., která v roce 2007 získala společnost Rádiokomunikácie, odštěpný závod Slovak Telecomu, píše digimedia.sk.

Akcionáři obou společností TBDS, a.s. a TRI R v únoru rozhodli o sloučení těchto společností s tím, že nástupnickou společností se stane akciová společnost TRI R. Jmění společnosti TBDS, a.s. přešlo zápisem do Obchodního registru na společnost TRI R, a.s.

Společnost TRI R, a.s. působí na území Slovenské republiky v oblasti vysílání a distribuce televizního a rozhlasového signálu včetně satelitní služby SkyLink na satelitu Astra, na pozici 23,5°E. Uplink je umístěn v areálu televizního vysílacího střediska Bratislava Kamzík s vysílací parabolou o průměru 4,6 metru.



Provozovatel platformy SkyLink od podzimu loňského roku úzce spolupracuje se společností TRADE and TECHNOLOGY, jedním z českých distributorů karet pro příjem českých a slovenských programů ze satelitu. Výsledkem snažení obou společností je nový placený balíček MULTI dostupný jak na kartách SkyLink, tak i TT Kartách (karty TaT).

Základní (neplacený) balík programů SkyLink (STV, Markíza, JOJ, TA3/Ring TV + rozhlasové programy SRo a privátních broadcasterů) se distribuuje přes satelit Astra 3A (23,5°E), na kmitočtu 12,565 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S/MPEG-2. Placené stanice MULTI jsou umístěny na stejné pozici ale na kmitočtech 11,992 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4 a 12,525 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/MPEG-2.

redakce





Reklama




Vybrané články