Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
29.10.2007, 11:04.57

NAHRÁVÁNÍ ZE SAT

Díky fóru vše funguje..akorát se zeptám, je šance nahrávat ze satelitu na video nebo dvd-rekordér? Mám Strong 6500 a při zapnutí videa zmizí z displaye satelitu čas a je tam pár nesmyslných čárek..Po vypnutí videa naskočí v režimu stand-by normálně čas a satelit je připraven na zapnutí..Mám ty nejlevnější scarty..
uživatel
bortak
29.10.2007, 11:07.25

RE: NAHRÁVÁNÍ ZE SAT

No rád bych ti poradil,ale nemám skušenost
uživatel
maiik
29.10.2007, 11:15.46

Vřelý dík

Malíku..ani nevíš..jak jsi mi pomohl..
uživatel
bortak
29.10.2007, 11:18.19

U dvd rec. Philips musím zadat značku sat. přijímače (jako zdroj signálu SCART). Jinak to taky nejede. Přes RF je to normální.
uživatel
Shadow
29.10.2007, 11:49.00

SCART kromě audio-video obsahuje i další signály řídící, možná to ovlivňují tyto. Taky to ovšem mohou být i problémy se špatným scart kabelem, kde se něco zkratuje, případně nějaké problémy se zemí, těžko říct, na to je málo informací. Každopádně by to dělat nemělo, zkus použit jiný kabel.
Nahrávat analogový signál je natolik zbytečné, že více už mne nenapadá.
uživatel
Antonín
29.10.2007, 12:23.25

Ja nahrávam zo sat na video cez tienený koaxiál.Nevšimol som si žiadne rušenie.
uživatel
Dusan30
29.10.2007, 12:41.18

jestli máš s-video, tak to zkus skrze něj :O .
uživatel
satelit
29.10.2007, 13:54.24

Nahrávám z Dreamboxu bez problémů,jak na video tak na DVD.Mám dražší skart,kde je plné osazení a stínění.
uživatel
hobza
29.10.2007, 14:02.16

Pokud se po zapnutí videa propojeného scart kabelem se sat. přijímačem projeví na sat. přijímači nějaká změna je to téměř na sto procent způsobeno řídícím signálem ze ze scartu videa,který dává všem připojeným zařízení např. tv,sat. přijímač aby se přepnuly na AV vstup.Ne každý sat. přijímač a každé video takhle reagují,takže doporučuji nastudovat zapojení pinů na scartu a řídící napěťový signál prachsprostě ucvaknout a na videu mít samozřejmě nastaveno AV1 nebo 2 nebo jak je scart na videu označen.Musí to fachčit.
uživatel
Popleta
29.10.2007, 14:28.18

Řídící signál je na pinu 8.
uživatel
Antonín
29.10.2007, 16:16.19

Ja to mám cez scart z illusionu m3 do DVD rec. Panasonic a nahráva to úplne bez problémov...
uživatel
MarianS
29.10.2007, 19:39.01

Jak máš nastavené komunikace mezi přístroji ?
uživatel
CES
30.09.2008, 11:26.20

Nahrávání ze satelitu

Pěkný den :))) vracím se k problému, ale na vyšší úrovni. Místo Stronga mám Topfield a jako recordér LG RH277H. Nejsem schopen naladit DVD na stanice podle Topfielda :( Zapojím scarty podle návodu a automatické ani ruční ladění nic neobjeví. Černý scart na DVD je napojen na TV, modrý scart na DVD je napojen tv scart na Topfieldovi.VCR na Topfieldovi je volné. Povedlo se mi nějakým zázrakem i nahrávat, ale potřebuji časové nahrávání. Nemám raději koupit jiné kabely nebo S-video. Moc tomu nerozumím, ale já jsem zatím jediný ze 3 DVD-recordéru v rodině, který nahrál něco ze satelitu. Taky je mi divné, proč musím spojovat koaxiálním kabelem DVD-recordér s televizí. Analog tam totiž vůbec nepřivádím. Snad mně někdo pochopil a neumlátil se smíchy.. :laughing:
uživatel
bortak