Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
18.12.2007, 21:26.35

Vadný LNB?

Ahoj, dneska u mne byl kámoš, má multifokus A1(19,2)+A3a(23,5) že mu přestala najednou jít Astra1, signál 0%. Astra3a jde v pohodě.Parabola se nehnula, sníh není - vše OK.Mohl odejít LNB?(cca 1/2 roku starý...
uživatel
hlek
18.12.2007, 21:37.04

Znáš nějaký důvod,

proč by LNB nemohl odejít? Ta otázka mi připadá dost hloupá. Těch příčin výpadku signálu může být totiž mnohem víc. Třeba tak mohl odejít i switch, nebo může být voda v kabelu. Dívat se na to takhle akademicky je ale dost nesmysl.
uživatel
Enik
18.12.2007, 21:38.08

RE: Vadný LNB?

LNB odejít samozřejmě mohlo - sem tam se to stává,mohl se poroučet taky přepínač - asi bych se snažil lokalizovat problém, přehodit LNB mezi sebou , vyřadit přepínač, zkontrolovat nastavení disequ v přijímači - pak uvidíš , problém určitě najdeš
uživatel
Nuny
18.12.2007, 21:45.25

V prvé řadě bych překontroloval správnost nastavení výstupu diseqc v přijímači, někdy se stane, že daná pozice " vypadne".
uživatel
Casio
18.12.2007, 21:53.44

díky za reakce, nastavení Diseqc přepínače v přijímači jsem kontroloval,asi opravdu odešel LNB nebo přepínač, ale on má parabolu na 3patrovým baráku za komínem, tam aby lezli hasiči, mizernej přístup, no uvidíme...přesto dík... ;)
uživatel
hlek
19.12.2007, 07:59.06

LNB odejít může.
stejně dobře switch (má ho venku, doufám, do by k tomu komínu sedělo), pokud ne, tak vyzkoušej LNB spojku do nefunkčního LNB.
Stejně dobře to ovšem může být vadně udělané F-ko. Neveřím tomu, že blb, co dává parabolu na komín, umí udělat F-ko.
Pozdravuj komínové instalátory antén - na tomto serveru je jich dost, co podobnou ptákovinu páchají a nestydí se ji dokonce veřejně obhajovat.
Parabola bez vážného důvodu na střeše = ten, co ji tam dal je hňup. Stačí koukat okolo, abysis udělal jasno o IQ národa. Takových parabol na tak nesmyslných místech, idioti, co si myslí, že odtud budou mít lepší příjem.
Největší blbost, co jsem v tomto ohledu kdy slyšel, byl argument, že je ze střechy lepší příjem okrajových družic na obzoru - pročež na tu střechu jelito namonovalo 80 cm parabolu se šilhání A1, A3. Zabít málo říkavali můj dedeček. A měli pravdu.
uživatel
Antonín
19.12.2007, 23:48.02

1)Někdo zde nedávno napsal, že neviděl tolik vadných LNB jako za poslední 2 roky a to zvláště u tzv. akčních nabídek( dle popisu 19.2 + 23,5 to smrdí přesně tínhle )
2) nemluví o parabole na komíně ( nejlepší způsob jak si zbourat komín ) ale za komínem.
3) třeba vážný důvod má, mluví o třípatrovém domě, čili asi ne rodinném domku, může tam být zateplení a nemožnost to dát na fasádu, může být balkón na severní straně a můžou být kolem domu vysoké stromy na jižní straně a cokoli dalšího, třeba před domem jiný 6 patrový atd.
4) Pokud se to už zase nezměnilo, což je samozřejmě klidně možné, tak kdysi měli v NSR uživatelé antén právo je umístit třeba na novou fasádu, protože měli právo sledovat televizi ve svém jazyce. Takže už vidím to nadšení, když nebude nikde kolem kabelovka, jako takový nájemce Turek nebo Rus přistřelí anténku na DigiTurk pěkně panu majiteli domu pod nos ! Takže to na NÁTLAK a lobování MAJITELŮ DOMŮ bylo změněno a to na to, že to nesmí dát na stěnu domu ! A dokonce ani na balkon ne ! Ale pouze po dohodě na střechu, kde to není vidět ! Takže v tom případě IQ Němců je ještě nižší protože zájem ochrany nájemníka ( tedy právo sledovat média ve svém jazyce ) a logický zájem o ochranu přijímacího zařízení před větrem a jinými povětrnostními vlivy, zde musel ustoupit zájmu estetického pohledu na dům. A právům majitele domu. Vše.
uživatel
Smith